AKP'NİN TORPİL HARİTASI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, kamuda sınavsız torpil iddialarını (adam kayırma) gündeme taşıdı.

AKP'NİN TORPİL HARİTASI

Koç, hangi kurumlarda torpil yapıldığına yönelik iddialarını tek tek, isim isim açıkladı.

Torpil dönen yerlerin başında Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, EPDK Enerji Piyasası Denetleme Kurulu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, TRT geldiğini belirten Haluk Koç'un gündeme taşıdığı ve torpille bir yerlere gelenlere ilişkin 85 kişilik liste şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teyzesinin oğlu İ.E. ilköğretim müfettişi iken AK Parti'nin iktidara gelmesinin ardından MEB İlköğretim Genel Müdür Yardımcılığı'na, sonrasında da İlköğretim Genel Müdürlüğü görevine getirildi. 2011 yılında ise Danıştay üyesi yapıldı.

Erdoğan'ın teyzesinin diğer oğlu R.A.E., sınıf öğretmeni iken, önce Kredi ve Yurtlar Kurumu Samsun Bölge Müdürü, ardından Ankara Bölge Müdürü, 2013 yılında da KYK Genel Müdür Yardımcısı yapıldı.

Erdoğan'ın 2 yıllık itfaiyecilik mezunu akrabası R.A.E., AK Parti iktidara geldikten sonra KOSGEB'te çalışmaya başladı. Daha sonra KOSGEB Bütçe ve Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nda nitelikli eleman olarak çalıştı. Daha sonra KOBİ uzmanı oldu. Hukuk müşavirliği görevine getirildi. Şu an KOSGEB İnsan Kaynakları Daire Başkanı olarak görev yapıyor.

Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu'nun eşi B.C., Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nda memur olarak çalışıyor.

Erdoğan'ın danışmanı ve konuşmalarının metin yazarı Aydın Ünal'ın eşi S.Ü., Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nda uzman olarak çalışıyor.

Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'ın yeğeni B.D., Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nda uzman yardımcısı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanlık makamındaki Özel Kalem Müdürü Fatih Can’ın kardeşi Ö.F.C., sınavsız olarak Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda işe alındı ve uzman yapıldı. Yine Erdoğan’ın Özel Kalem Müdür Yardımcısı Ahmet Demiralp’in oğlu M.D., İstanbul Sultanbeyli Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü görevine getirildi ve açıktan devlet memuru kadrosu alması sağlanıyor.

Bilal Erdoğan’ın, Kartal İmamhatip Lisesi'nden sınıf arkadaşı İ.E., ATV’den Başbakanlığa alınıp istisnai kadrodan memur yapıldıktan sonra TRT Genel Müdür Yardımcılığı görevine getiriliyor. Türk Telekom Yönetim Kurulu üyesi yapılıyor.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in oğlu A.Ç.Ç., 2000 yılında TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü'nde işe başlıyor. 2005 yılında Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda başkan danışmanı olarak görev alıyor. 2010 yılında SPK’da Sermaye Piyasaları Daire Başkanı oluyor, daha sonra özelleştirme programında olan Toroslar Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'ne yönetim kurulu başkanlığı görevine getiriliyor. Mayıs 2012’de de EPDK üyeliğine getiriliyor.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, coğrafya öğretmeni baldızı E.K. herhangi bir sınava girmeden TOKİ’de göreve başladı. Yine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in basın danışmanı S.T., Türkiye gazetesinde muhabirlik yaparken, Nisan 2008’de Başbakanlık'ta istisnai memur olarak göreve başlatılıyor. Temmuz 2008’de kendisine TRT’de araştırmacı kadrosu veriliyor. Geçici görevle Mehmet Şimşek’in yanında basın danışmanı olarak çalışmaya devam ediyor.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, abisinin bacanağı M.Y. sınavsız olarak Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda işe alınıp, uzman yapıldı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, kız kardeşi E.A. sınavsız olarak Şırnak Valiliği'ne özel kalem müdürü yapıldı, hiç bekletilmeksizin önce memleketi Erzurum’a, ondan sonra da Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığı'na memur olarak atandı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, kızı N.G. şimdiki İçişleri Bakanı Efkan Ala Batman valisiyken sınavsız olarak valilik özel kalem müdürü yapıldı. Yine Osman Güneş de Efkan Ala’nın kız kardeşini Şırnak’ta yine sınavsız şekilde vali özel kalem müdürlüğü görevine getirdi. Her iki valinin de yakınları bulundukları yerde hiç görev yapmadan farklı yerlere hemen atanıyorlar. Osman Güneş’in kızı N.G. eşinin yanına Ankara’ya tayin ediliyor, Efkan Ala’nın kız kardeşi E.A. da babasının yanına memleketi Erzurum’a gönderiliyor.

Osman Güneş, oğlu A.G. önce Şırnak Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü'ne atanıyor, ardından bir gün bile Şırnak’a gönderilmeden Başbakanlığa memur olarak aldırılıyor. Sonrasında ise yine sınavsız bir şekilde imkanları daha iyi olan TİB’e aktarılıyor. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına aktarılıyor. Yine aynı kişi Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü'nde daire başkanı oldu.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın yakın arkadaşı A.K., bir belediyede özel kalem müdürlüğü verilerek istisnai kadrodan memur yapılıyor. Daha sonra önce TRT’de müşavir, ardından da TÜBİTAK’ta genel sekreter yapılıyor.

Hüseyin Çelik’in 2007 yılında Kanal 7 muhabiri E.Ö. Özel Kalem Müdürlüğü'ne getiriliyor, milli eğitim bakanıyken. Daha sonra Nisan 2008’den sonra TRT’ye kaydırılıyor ve müdür yapılıyor.

Beşir Atalay, kızının arkadaşı olarak tanıttığı Melahat Çelebiöz’ü, önce sınavsız olarak bakanlık müşavirliğinde göreve başlatılıyor, sonra da Atom Enerjisi Kurumu'na uzman olarak atanıyor.

Fatma Şahin, eski bakan; erkek kardeşi Ü.K. açıktan Muş Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü'ne atanıyor ve devlet memuru olması sağlanıyor.

Eski milli eğitim bakanlarından Nimet Çubukçu’nun özel kalem müdürü R.K. Kanal 7’de eğitim muhabiri. Önce bakanın özel kalem müdürü yapılarak memur olması sağlanıyor, kadrosu Ağustos 2008’de TRT’ye alınıyor. Halen TRT’de uzman olarak maaşını alıyor.

TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, oğlu KPSS’yi kazanamıyor. Sınavsız bir şekilde Malatya Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü'ne atanıyor, memur yapılıyor, sonrasında Ankara’ya bir kamu kurumuna birinci hukuk müşaviri olarak atanıyor.

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’nun oğlu Kırşehir Belediyesi'ne sınavsız özel kalem müdürü olarak atanıyor. Ardından, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne uzman olarak atanıyor. Şu anda da Efkan Ala’nın sağ kolu olarak biliniyor.

AK Parti Milletvekili Oğuz Kaan Köksal’ın yeğeni Ö.Y.K., Düzce Valiliği Özel Kalem Müdürü yapılıyor.

Eski AK Parti Uşak Milletvekili Mustafa Çetin’in damadı V.M.T., valiliğe açıktan özel kalem müdürü olarak atanıyor. Ardından da uzman olarak TRT’ye geçiş yapıyor. Yine aynı Mustafa Çetin’in diğer kızı H.H., valilik özel kalem müdürlüğü görevine açıktan atanıp, sınavsız bir şekilde memur yapılıyor. Önce Kültür Bakanlığı'na, sonra da Cumhurbaşkanlığı'nda görev yapıyor. Şu anda da Merkez Bankası'nda çalışıyor.

AK Parti Batman Milletvekili Ahmet İnan’ın danışmanı Ç.T., 2005 yılında Batman Valiliği Özel Kalem Müdürü olarak göreve başlatılıyor, memur yapılıyor, daha sonra milletvekilinin danışmanı oluyor. Kadrosu Nisan 2008’de TRT’ye alınarak TRT 6’da müdür olarak göreve devam ediyor.

İçişleri Müsteşar Yardımcısı Aziz Yıldırım’ın yeğeni E.G. sınavsız olarak Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda işe alınıyor ve uzman yapılıyor.

Emniyet Genel Müdürü olan eski Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'in yeğeni B.L., İzmir Valiliği'ne özel kalem müdürü olarak atanarak memur yapılıyor, sonra bir hafta içerisinde memleketi Yozgat’a memur olarak tayin ediliyor.

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Cemal Boyalı’nın; DDK Başkanı, 47 yaşındaki ortaokul mezunu erkek kardeşini açıktan memur olarak atıyorlar. Bir hafta sonra da Konya iline bağlı Maliye Bakanlığı emrine nakli yapılıyor. Boyalı’nın 3 yıldır üniversite sınavını kazanamayan 21 yaşındaki lise muzunu kızı da açıktan memur olarak atanıp, bir ay sonra İzmir Defterdarlığı emrine naklen gönderiliyor.

Devlet Denetleme Kurulu üyesi Mehmet Ali İlhan’ın oğlu 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görevden ayrılmasından 3 gün önce açıktan devlet memuru olarak atanıyor.

Yine Devlet Denetleme Kurulu üyesi Abdülkadir Develi’nin yeğeni yine Abdullah Gül’ün görevden ayrılışının son gününde açıktan devlet memuru olarak atanıyor.


İŞTE HALUK KOÇ'UN AÇIKLADIĞI O LİSTENİN TAMAMI:

1.      Recep Tayyip Erdoğan'ın teyzesinin oğlu İbrahim Er ilköğretim müfettişi  iken, AKP'nin iktidara gelmesinin ardından MEB İlköğretim Genel Müdür  Yardımcılığı'na, sonrasında da İlköğretim Genel Müdürlüğü görevine getirildi. 2011 yılında ise Danıştay tarihinde belki de bir ilk olarak bir ilkokul  öğretmeni Danıştay Üyesi yapıldı. 

2.      Recep Tayyip Erdoğan'ın teyzesinin diğer oğlu Recep Ali Er sınıf öğretmeni  iken önce Kredi ve Yurtlar Kurumu Samsun Bölge Müdürü, ardından KYK  Ankara Bölge Müdürü, 2013 yılında da KYK Genel Müdür Yardımcısı yapıldı. 

3.      Erdoğan'ın teyzesinin diğer oğlu Adnan Er, öğretmenken önce Spor Kültür  Daire Başkanlığı'na ardından da vekaleten Rize Recep Tayyip Erdoğan  Üniversitesi Genel Sekreterliği görevine getirildi.

4.   Erdoğan'ın 2 yıllık itfaiyecilik mezunu olan akrabası Recep Ali ERDOĞAN  AKP iktidara geldikten sonra KOSGEB Boğaziçi Hizmet Merkezi  Müdürlüğü'nde Hizmet alımı sözleşmesi kapsamında "nitelikli eleman"  olarak çalışmaya başladı. Bir süre sonra Ankara'ya taşınarak burada KOSGEB  Bütçe ve Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığında yine "nitelikli eleman"  statüsünde sözleşmeli olarak görev yaptı. Sık sık Cumhurbaşkanın akrabası  olduğunu vurgulayarak KOSGEB idaresi Başkanlığı bünyesinde yükseldi. İlk olarak kurum içi yükselme sınavıyla KOBİ uzman yardımcısı ardından da  KOBİ uzmanı oldu. Bununla da yetinilmeyerek İtfaiyecilik mezunu bir kişi sırf
soyadı avantajından dolayı Hukuk Müşavirliği Müdürlüğü  görevine getirildi. Böylece birimdeki Hukuk Fakültesi mezunu avukatların
üzerinde bir konum elde etmiş oldu. Kuralsız ve duraksız yükselişi devam  etti. Recep Ali Erdoğan şu anda KOSGEB insan kaynaklan Dairesi Başkanı  olarak görev yapıyor.

5.      Erdoğan'ın Avukatı Muammer Cemaloğlu'nun eşi Berna Cemaloğlu , Yurt  Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nda memur olarak çalışıyor.

6.      Erdoğan'ın Danışmanı ve konuşmalarının metin yazarı Aydın Ünal'ın eşi Sevilay Ünal, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nda uzman olarak çalışıyor. 
7.   Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'ın yeğeni Burhan DOĞAN, Yurt  Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında uzman yardımcısı yapıldı.

 8.   Erdoğan'ın AKP Genel Başkanlık Makamı'ndaki Özel Kalem Müdürü Fatih Çan'ın kardeşi, Ömer Faruk Can, sınavsız olarak Telekominikasyon İletişim  Başkanlığında (TİB) işe alındı ve uzman yapıldı.

 9.   Erdoğan'ın Özel Kalem Müdür Yardımcısı Ahmet Demiralp'in oğlu  Muhammet Demiralp İstanbul Sultanbeyli Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü  görevine getirilerek açıktan devlet memuru kadrosu alması sağlandı.

 10.Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın Kartal İmam hatip Lisesi'nden arkadaşı İbrahim Eren ATV'den Başbakanlığa alınıp istisnai kadrodan memur yapıldıktan sonra TRT Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi. Bununla da yetinilmeyerek ballı maaş alabilsin diye, TürkTelekom Yönetim Kurulu Üyesi yapıldı.

 11. Meclis Başkanı ve AKP'nin eski Adalet Bakanı Cenin Çiçek'in oğlu Ahmet Çağrı Çiçek, 2000 yılında TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü'nde işe başladı. 2005 yılında Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda Başkan Danışmanı olarak görev aldı. 2010 yılında SPK'da Sermaye Piyasaları Daire Başkanı oldu.Daha sonötözelleştirme programında olan Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş'de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirildi. Mayıs 2012'de de EPDK üyeliğini getirildi.

12.Başbakan Yrd. Bülent Arınç'ın danışmanı Metin Karadağ, Telekominikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) kaydırılarak uzman yapıldı.

13.Adalet Bakanı Bekir BOZDAĞ'ın kuzeni Akif BÜYÜKERGENE Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nda uzman olarak çalışıyor.

14.Maliye Bakanı Mehmet ŞİMŞEK'in amcasının oğlu Mehmet Veysi Şimşek Batmanda tarım işleri uğraşan bir kişi idi. Mehmet Şimşek Hazine Müsteşarlığından sorumlu Bakan iken Veysi Şimşek önce Hazine Müsteşarlığında gayrı resmi danışman yapıldı. Şimşek Maliye Bakanı olduktan sonra ise Veysi Şimşek Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında başkan müşaviri yapıldı.
 
 15.Maliye Bakanı Mehmet ŞİMŞEK'in baldızı Coğrafya Öğretmeni Esin Kara herhangi bir sınava girmeden TOKİ'de göreve başlatıldı.

16.Maliye Bakanı Mehmet ŞİMŞEK'in baldızının eşi Avrupa Birliği Bakanlığı'na müşavir olarak alındı.

 17.Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Basın Danışmanı Sibel Tokgöz, Türkiye Gazetesinde muhabirlik yaparken Nisan 2008'de Başbakanlıkla istisnai memur olarak göreve başlatıldı- Temmuz 2008'de kendisine TRT'de araştırmacı kadrosu verildi. Geçici görevle Mehmet Şimşek'in yanında Basın Danışmanı olarak çalışmaya devam ediyor.

 18.Mİİİİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın abisinin bacanağı Mustafa Yaman, sınavsız olarakTelekominikasyon İletişim Başkanlığında (TİB) işe alındı ve uzman yapıldı.

19.  Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yeğeninin eşi Ahmet Onur AK, KOSGEB'te  işe başlatıldı. Halihazırda Bakan Danışmanı olarak görev yapıyor. Eşi (yani  Bakan'm yeğeni) de aynı yerde çalışıyor.

20. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Faruk Çelik in yeğeni Ahmet Toraman  diyanette imam iken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında işe başlatıldı.

21.Gümrük ve Ticaret Bakanı AKP Giresun Milletvekili Nurettin Canikli'nin Bacanağı Orhan ÖGE Savunma sanayii Müsteşarlığında Müsteşar Yardımcılığı görevine atandı.
 
 22.İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın kız kardeşi Elif Ala sınavsız olarak Şırnak  Valiliği'ne Özel Kalem Müdürü yapıldı. Hiç bekletilmeksizin önce Memleketi Erzurum^a, sonrasında Ankara'da Gençlik ve Spor Bakanlığı'na memur olarak atandı.

23.İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın erkek kardeşi Atıf Ala düz bir öğretmenken Bakan kardeşinin torpilleri sayesinde 3 yıl içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı görevine kadar yükseltildi.

24.İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Başbakanlık Müsteşarlığı görevi esnasında Özel Kalem Müdürü olan Serap Akınoğlu, maaşı yükselsin diye kadrosu Telekominikasyon İletişim Başkanlığı'na kaydırıldı.

 25.İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş'in kızı Nurdan Güneş şimdiki İçişleri Bakanı Efkan Ala Batman Valisi iken sınavsız olarak Valiliğe Özel Kalem Müdürü yapıldj. Osman Güneş de Efkan Ala'nın kız kardeşini Şırnak'ta yine sınavsız şekilde Vali Özel Kalem Müdürlüğü görevine getirdi. Her iki Vali'nin de yakınları bulundukları yerde hiç görev yapmadan farklı yerlere atandı. Osman güneşin kızı Nurdan Güneş eşinin yanına Ankara 'ya taVin edildi. Efkan Ala'nın kız kardeşi Elif Ala ise babasının yanına memleketi Erzurum'a gönderildi.

 26.İçişleri Bakan Yardımcısı İçişleri bakan Yardımcısı Osman Güneş oğlu Abdüjhamit Güneş önce Şırnak Valiliği'ne Özel Kalem Müdürü olarak atandı. Ardından da bir gün bile Şırnak'a gönderilmeden Başbakanlığa memur olarak aldırıldı. Sonrasında ise yine sınavsız bir şekilde imkanları daha iyi olan TİB'e uzman yapıldı. Bununla da kalınmadı güvenlikle ilgili en ufak bir tecrübesi bulunmamasına rağmen, Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanı yapıldı.

27.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Faruk Çelik in yeğeni Sedat Yenidünya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda işe başlatıldı.
 
 28.Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Fikri İşık'ın yakın arkadaşı Arif Koyuncu bir belediyede özel kalem müdürlüğü verilerek istisnai kadrodan memur; yapıldıktan sonra, önce TRT'de müşavir, ardından da TÜBiTAK'ta genel sekreter yapıldı.

29.Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın yakın arkadaşı muhasabeci kökenli eski Gümüşhane Kelkit Belediye Başkanı Muhammer Duran Bakanlıkta Müşaviri olarak göreve başlatıldı.

3O.Eski Ulaştırma Bakanı ve AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'm Bakanlıktaki Özel Kalem Müdür Yardımcısı Gülfidan Apaydın Kocaman, Telekominikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) kaydırılıp, uzman yapıldı.

31.Eski Milli Eğitim Bakanı ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in kayınbiraderi Necmettin Altan Öğretmenken, Kredi ve Yurtlar Kurumu Kayseri Bölge Müdürlüğü görevine getirildi.

32.Eski Milli Eğitim Bakanı ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in diğer kayınbiraderi olan Recep Aydın bir kurumda teknisyenken önce Kredi Yurtlar Kurumu'nda Bölge Müdür Yardımcısı sonra da Yurt Müdürü yapıldı.

33.Eski Milli Eğitim Bakanı ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in akrabası Nüsret Çelik İstisnai kadrodan Bölge Müdür Yardımcısı yapıldı. Sonra genel-müdür-müşavirliğine-çekildi.

 34.Eski Milli Eğitim Bakanı ve AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik'in Özel Kalem Müdürlüğü'ne 2007 yılında Kanal 7 muhabiri Ertan Ömeroğlu getirildi. Ömeroğlu Nisan 2008'den sonra TRT'ye kaydırıldı ve Müdür yapıldı.

35. Hüseyin Çelik'in muhassebeci kökenli danışmanı Saİd Şahiner KOSGEB'e alındı ve Gaziantep Müdürlüğü'ne atandı. Hakkında çıkan yolsuzluk iddialarından dolayı görevden alınıp, önce Kilis'e sonra da uzman olarak K.Maraş'a gönderildi.
 
 36. Eski İçişleri Bakanı BeşirAtaiay kızının arkadaşı olarak tanıttığı Melanet  Çelebiözü önce sınavsız olarak çok yüksek ücretle Bakanlık Müşavirliğinde  göreve başlatıldı. Sonrasında da atom errerjisi kurumuna uzman olarak  atandı.           
                                                 /
 37.Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'injjateristlik ve barmenlik yapan HakaınjGüler önce sınavsız olarak Özel Kalem Müdürlüğüne atanıp memur yapıldı. Sonrasında da Avrupa Birliği Uzmanlığına atandı.

38.Eski Başbakan Yardımcısı Emrullah işlerin kayinbiraderi Mehmet Akif Okur önce Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanı, sonra da Gençlik ve Spor Bakanlığında Genel Müdür Yardımcısı yapıldı.

 39.Gaziantep Belediye Başkanı ve eski Bakan Fatma Şahin'in erkek kardeşi Ünal Kıymık, açıktan Muş Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü'ne atanarak devlet memuru olması sağlandı.

4O.AKP'li Eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün oğlu Ömür GÖNÜL dışarıdan Sermaye Piyasası Kurulu'na getirilerek önce Daire Başkan Yardımcılığına ardından da bir kaç basamak birden yükseltilerek SPK Başkan Yardımcılığına atandı. Bu dikey yükselmeden kısa bir süre önce eski Bakan Vecdi Gönül'ün SPK Başkanı'na yaptığı ziyaret "anlamlı" bulundu.

41.Nihat ERGÜN'ün yanında TBMM'de görev yapan Emin Asıltürk, Derince Belediye Başkanlığında memur iken geçici görev İle TBMM'de görevlendirildi. Ergün Sanayi ve Ticaret Bakanı olunca bu kişi Özel Kalem Müdürlüğü'ne alındı. Daha sonra Türk Standartları Enstitüsü'ne Başkan Müşaviri olarak atandı. Daha sonra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına Bakanlık Müşaviri olarak ataması yapıldı. Şu anki unvanı Bakan Müşaviri'dir.

42.Nihat Ergün Sanayi ve Ticaret Bakanı olduğunda Bakanlığa 2009 yılında Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri olarak atanan Devlet ARIK daha sonra Türk Standartları Enstitüsü'ne Başkan Müşaviri olarak atandı. Ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına Bakanlık Müşaviri olarak atandı. Şu anki  unvanı Bakan Müşaviri olup, Nihat ERGÜN'ün yanında TBMM'de görev yapmaktadır.
 
43.Nihat  ERGÜN   kardeşini   KOSGEB  İzmit  Hizmet  Merkezi   Müdürlüğünde sözleşmeli olarak işe başlatmış daha sonra kadroya aldırmıştır.

44.Eski Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet bakanı Bakan Güldal Akşit'in kardeşi Serdar Demirel Savunma Sanayii Müsteşarlığında Müsteşar Yardımcısı yapıldı.

45.AKP'nin eski Kültür Bakanı Atilla KOÇ, TMSF'nin Karamehmet grubuna el koymasının ardından TURKCELL'de Yönetim Kurulu üyesi yapıldı. KOÇ Turkcell'den yıllık 100 bin EURO net yani yaklaşık 300 milyar lira para alıyor.

46.AKP'nin eski Enerji Bakanı Hilmi GÜLER TMSF'nin Karamehmet grubuna el koymasının ardından TURKCELL'de Yönetim Kurulu üyesi yapıldı. GÜLER Turkcell'den yıllık 100 bin EURO net yani yaklaşık 300 milyar lira para alıyor.

47.Eski Devlet Bakanı Mehmet Aydin'ın Özel Kalem Müdürü Süleyman Erdal, Aydın TRT'den Sorumlu Devlet Bakanı iken kadrosu Eylül 2008'de TRT'ye alındı. Aydın'ın Bakanlıktan ayrılmasının ardından önce TRT'de önce Genel Müdür Müşaviri, ardından da Dış Yayınlar Dairesi Başkanı yapıldı.

48.Eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun ÖzelKalem Müdürü_Rukiye KarçaaltıncabaKanajJ^de eğitim muhabiri iken önce Bakan'ın çözel kalem müdürü yapılarak memur olması sağlandı. Kadrosu Ağustos 2008'de TRT'ye alındı. Halen TRT'de uzman olarak maaş alıyor.

49.Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yeğeni Ahmet Akdağ KOSGEB Bursa Müdürü olarak atandı.

50.AKP Kayseri Milletvekili Sahil Kapusuz'un bacanağı Mehmet Müderrisoğİu Kredi ve yurtlar Kurumu'na Bursa Bölge Müdürü yapıldı.
 
51.AKP Kayseri milletvelikil Salih Kapusuz'un sekreteri Gülçin Şirayder Milletvekilinin referansı ile (hülle yoluyla) Kredi ve yurtlar Kurumu Antalya Bölge Müdür Yardımcılığı'na oradan da Genel Müdürlük Eğitim Dairesine Şube Müdürü olarak atandı.
52. Kayseri Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili jadık Yakut'un oğlu KPSSyi_ kazanamadı ve sınavsız bjr şekilde Malatya Valiliğine Özel Kalem Müdürü olarak atanıp memurjapıjdı. Sonrasında Ankara'ya bir kamu kurumuna l.hukuk müşaviri olarak atandı.
 
53.AKP Amasya Milletvekili Naci Bostancı'nın kardeşi Namık Bostancı, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürülüğü'ne getirildi. Kamudaki en ballı maaşlardan birinin verildiği makamda outran eski genel Müdür Abdullah Kutlu'nun kendi isteğiyle görevden alınması ve hemen ardından Bostancı'nın göreve gelmesi dikkat çekti.

54.AKP Tokat Milletvekili Zeyit Aslan'ın danışmanı iken Tokat Erbaa Belediye Başkan Yardımcılığına getirilen Abdüllatif GÖKDERE'nin burada memur olması sağlandı. Oradan İşkur'a uzman olarak atandı. Daha sonra da aynı kurumda Daire Başkanı oldu.

55. Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu'nun oğlu Kırşehir Belediyesine  Ardından da Vakıflar Genel  Müdürlüğü'ne uzman olarak alındı. Alpaslan Kavaklıoğlu Efkan Ala'nın sağ kolu olarak biliniyor.

56.AKP Urfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu'nun kardeşi Nuriye Karahan Özdemir Tarımsal Kırsal Kalkınma Başkanlığı'na atandı.

57.AKP Amasya Milletvekili Avni Erdemimin sınıf öğretmeni olan bacanağı Ahmet Kaya önce Merzifon Belediye Başkan Yardımcısı, ardından da Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürü yapıldı.

58.AKP Amasya Milletvekili Avni Erdemir'in yeğeni Mehmet Erdemir Merzifon İlçe tarım Müdürlüğü'nde memurken, Amasya İl Tarım Müdürlüğü'nde Müdür Yardımcısı yapıldı.
 
59.AKP Milletvekili Fevzi Berdibek'in kardeşi Muhammed Berdibek, Yurt Dışı Türkler ve Akrab a Topluluklar Başkanlığında uzman. Başbakanlıkta müşavir iken kuruma sınavsız olarak naklen geçiş yaptı.

60.AKP İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık'ın yeğeni Mehmet Akif Bağir Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında Daire Başkanı. AKP milletvekilinin yeğeni olduğundan dolayı Mal Müdürü iken Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'na herhangi bir sınava tabi tutulmadan Daire Başkanı yapıldı.

61. . AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı'nın akrabası Murat SEKİ, KOSGEB Malatya Hizmet Merkez Müdürü yapıldı.

62.AKP Van Milletvekili Mustafa Bilici'nin kardeşi Mehmet Bilici, istisnai kadroyla kurum dışından Kredi ve Yurtlar Kurumu Van Bölge Müdür Yardımcılığı görevine getirildi.

63.AKP_MiJJetvekili Oğuz KaanKöksahn yeğeni Övgü Yağar Koksal Düzce ValiliğiÖz^M<aJemjy]üdürü^pjldj
 64.Eski AKP Milletvkili Lokman Ayva'nın kardeşi Latif Ayva, sınavsız ojarak Telekominikasyon İletişim Başkanlığında (TİB) işe alındı ve uzman yapıldı.


65.Eski AKP Uşak Milletvekili Mustafa Çetin Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı.

66.Eski AKP Uşak Milletvekili Mustafa Çetin'in kızı Hilal Metin TOKİ'de uzman olarak çalışıyor.

67.Eski AKP Uşak Milletvekili Mustafa Çetin'in damadı Volkan Metin Tekirdağ Valiliğine açıktanözel kalem müdürü olarak atandı. Ardından da uzman olarakTRT'ye geçiş yaptı.

68.Eski AKP Uşak Milletvekili Mustafa Çetin'in kardeşi İsmail.Çetin İHL öğretmeniyken, önce İzmir Milli Eğtim Müdürlüğü'nde Şube Müdürü  ardından da İzmir Milli Eğitim Müdür yardımcısı yapıldı. İsmail Çetin daha sonra da Burdur il Milli Eğitim Müdürlüğü'ne son olarak da Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atandı.
 
 69.Eski AKP Uşak Milletvekili Mustafa Çetin'in difer kızı Hale Hamurculu Valilik_ ÖzeLKalem Müdürlüğü görevine açıktan atanıp sınavsız bir şekilde memur yapıldıktan sonar önce Kültür Bakanlığı'nda, sonra Cumhurbaşkanlığı'nda görev yaptı. Şu anda Merkez Bankası 'nda çalışıyor.

7O.Eski AKP Uşak Milletvekili Mustafa Çetin'in diğer kızı Fatma Hicret Cetİn Kültür ve Turizm Bakanlığında Basın Müşaviri oldu. Şu anda TBMM'de uzman olarak görev yapıyor.

71.Eski AKP Uşak Milletvekili Mustafa Çetin'in diğer kızı Cemile Çetin Başbakanlık'ta istisnai memur kadrosu aldı.

72.Eski AKP Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya'nın kardeşi Cafer UZUNKAYA İŞKUR'da Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor.

73.AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un akrabası Ayşe Özhaznedar Maliye Bakanlığında sekreter olarak çalışırken, Özelliştirme İdaresi Başkanlığına bağlı Gayri Menkul A.Ş. bünyesinde Daire Başkanı olarak görevlendirildi.

74.AKP Ankara İl Başkanı Şeref Malkoç'un danışmanı Mehmet Sarı  Telekominikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) kaydırıldı ve önce uzman a. sonra da TİB'de İdari İşler Daire Başkanı yapıldı.

75.Eski Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar eski Başkanı Kemal Yurtnaç'ın kuzeni Tuğba YURTNAÇ da yine aynı kurumda (Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı) memur olarak çalışıyor.

 76.AKP Batman Milletvekili Ahmet İnan'ın danışmanı Tüzün 2005 yılında Batman ValiliğindeÖzel Kalem Müdürü olarak göreve_basjatılip memur yapıldı. Daha sonra AKP Batman Milletvekili Ahmet İnan'ın danışmanı oldu. Bu arada kadrosu Nisan 2008'de TRT'ye alınırakTRT 6'da Müdür olarak görevlendirildi.
 
77.İçişleri Müsteşar Yardımcısı Aziz Yıldınm'ın yeğeni Eyüp Gümüş, sınavsiz_ olarak Telekominikasyon İletişim Başkanlığı'nda (TİB) işe alındı ve uzman yapıldı.

78. İçisilerijyiüstesar Yardımcısı Ahmet Hamdi Nayır'ın oğlu Ali Kami! Nayır, sınavsız olarak Teiekominikasyon İletişim Başkanlığı'nda (TİB) İşe alındı ve uzman yapıldı.

79.Burhan Kuzu'nun yeğeni Eftal Muhammet Peker Elektrik öğretmenliği mezunu. Kadrosu TÜBiTAK'a alındı. Burada ancak ve ancak teknisyen olabilecekken Araştırmacı oldu.

80. Emniyet Genel Müdürü olan eski Hatay Valisi Celaleddin Lekesiz'in yeğeni Burak Lekesizi  İzmir Valiliği'ne Özelfolem Müdürü olarak atanarak memur olması sağlandı. Sonra 1 hafta içerisinde memleketi olan Yozgat'a memur olarak tayin edildi.

81.Eski AKP Karaman Milletvekili Zeki Ünal'ın iki oğlu Muhammed Ünal ve Ebubekir Ünal TİKA'da göreve başlatıldı.

82.MİT Müsteşarı HAKAN FİDAN'ın (eski TİKA Başkanı) kayınbiraderi Ali Özgün Öztürk TİKA'da göreve başlatıldı.

83.Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Cemal Boyalı'nın 47 yaşındaki ortaokul mezunu erkek kardeşini açıktan memur olarak atandı. Bir hafta sonra da Konya iline maliye bakanlığı emrine nakli yapıldı. Boyalı'nın 3 yıldır üniversite sınavını kazanamayan 21 yaşındaki lise mezunu kızı da açıktan memur olarak atanıp 1 ay sonra izmir Defterdarlığı emrine naklen gönderildi.

84.Devlet denetleme Kurulu üyesinin  oğlu 11.  Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL/ün görevden ayrılmasından 3 gün önce açıktan devlet memuru olarak atandı.

grihat.com

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER