ASİL ÖĞRETMENLİK SINAVINDAN 60 PUAN ALAMAYAN ADAY ÖĞRETMENLER NE YAPACAK?

Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavından 60 Puan Alamayanların Durumu Ne Olacak? 60 puan alamayan aday öğretmenler ne yapacaklar?

ASİL ÖĞRETMENLİK SINAVINDAN 60 PUAN ALAMAYAN ADAY ÖĞRETMENLER NE YAPACAK?
Milli Eğitim Bakanlığınca Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı sonuçları açıklandı. Türkiye genelinde 11 Ekim 2015'te yapılan sınava 35 bin 562 aday öğretmen katılmıştı. Sınav sonuçları http://www.meb.gov.tr/ adresinden öğrenildi.
Peki 60 puan alamayıp başarısız olan aday öğretmenlerin durumu ne olacak? Ne gibi bir uygulama onları bekliyor? Asli öğretmenliğe geçiş sınavından 60 puan alamayarak başarısız olan aday öğretmenlerin durumu ne olacak.
Yönetmeliğe göre sınav sonuçlarının Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce valiliklere bildirilmesinin ardından yazılı sınavda başarılı olan aday öğretmenler valiliklerce "öğretmen" olarak atanır. Yazılı sınavda başarılı olamayan aday öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği usul ve esaslarınca il içinde aynı hizmet alanında başka bir eğitim kurumunda görevlendirilir.
Başka bir okulda görevlendirilen aday öğretmenler, bir yılsonunda yeniden değerlendirmeye tabi tutulacak ve gerekli koşulları taşıması halinde tekrar yazılı ve/veya sözlü sınava alınacak.
Yapılacak performans değerlendirmesi sonucunda veya yeniden sınava alınmaları halinde girecekleri sınavda başarısız sayılanlar, aday öğretmen unvanını kaybedecek ve memuriyetle ilişikleri kesilecek. Asil öğretmen olarak atanma hakkını elde edemeyenlerden, daha önce 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre aday memurluğu kalkmış ve asil memur olarak atanmış olanlar, Milli Eğitim Bakanlığında durumlarına uygun memur kadrolarına atanacak.
Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER