BAKAN ÇELİK'TEN MEMUR ZAM PAZARLIĞI İLE İLGİLİ ŞOK AÇIKLAMA

Şimdi toplu sözleşme müzakeresi çerçevesinde tartışmalar devam ediyor. Umarım pazartesi günü masadan el sıkışarak kalkarız. Ama el sıkışmasak bu dünyanın sonu değil.

BAKAN ÇELİK'TEN MEMUR ZAM PAZARLIĞI İLE İLGİLİ ŞOK AÇIKLAMA

ÇELİK ;EL SIKIŞMAZSAK DÜNYANIN SONU DEĞİL

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memurlarla toplu sözleşme görüşmelerinde müzakere sürecinin pazartesi sona ereceğini söyledi.

Müzakereler kapsamında son kez toplanacakları pazartesi günü el sıkışmayı umut etiğini belirten bakan Çelik, "Umarım pazartesi günü masadan el sıkışarak kalkarız. El sıkışmazsak hakem heyetine gidilecektir ve oradan çıkacak neticeye hepimizin saygı duyması gerekir" dedi.
Bakan Faruk Çelik, öğle saatlerinde seçim bölgesi Şanlıurfa’ya geldi. 1’inci Lig’e yükselmeye hak kazanan Şanlıurfaspor’un şampiyonluk kutlamalarını yapacağı maçı izlemek üzere Şanlıurfa’ya gelen Bakan Çelik, ilk olarak Şanlıurfasporlu yöneticiler tarafından onuruna verilen yemeğe katıldı. Yemeğin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Çelik, memurlar ile yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde müzakerelerin pazartesi günü sona ereceğini hatırlattı. Memurlara hükümetin zam teklifini sunduklarını kaydeden Bakan Çelik, pazartesi uzlaşma beklediklerini, aksi taktirde hakem heyetine gidileceğini ifade etti.
’ENFLASYONA EZDİRMEDİK’
Hükümet olarak memurlara enflasyonun altında artış yapmadıklarını belirten Bakan Çelik, şöyle konuştu: "Toplu sözleşme görüşmelerinde müzakere süreci pazartesi sona eriyor. Pazartesi uzlaşma olursa anlaşma imza altına alınacak, yok eğer olmaz ise hakem heyetine gidilecek. Biz hükümet olarak bu güne kadar çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik. Yani hiçbir zaman çalışanlarımıza enflasyonun altında bir ücret ödemedik. Nitekim geçtiğimiz yıl verdiğimiz zamlara enflasyon farkı oluşmasından dolayı bu yıl ocak ayında 2.68 civarında farkı bu yılki maaşlara ilave ettik. Bugün yaptığımız çalışmalarda bütçe disiplini, mali disipline dikkat ediyoruz. Dünyada, bölgede çok ciddi ekonomik sorunlar yaşanıyor. Bu sorunları dikkate alarak ücretleri enflasyon altında bırakmayacak şekilde ve enflasyon hedeflerimizi dikkate alarak bir ücret takdirini taraflara sunduk. Şimdi toplu sözleşme müzakeresi çerçevesinde tartışmalar devam ediyor. Umarım pazartesi günü masadan el sıkışarak kalkarız. Ama el sıkışmasak bu dünyanın sonu değil. Mutlaka sistem içerisinde bir çözümü vardır. Anlaşılamaması durumunda hakem heyetine gidilecektir ve oradan çıkacak netice kesin neticedir. Ona da hepimizin saygı duyması gerekir."

 


 

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ihsan
ihsan - 12 yıl Önce

bırakın bu enflasyon ayaklarını. ikide bir aynı şeyleri söylüyorsunuz. siz üst gelir guruplarının enflasyonundan bahsediyorsunuz. bizler ise alt gelir gruplarının enflasyonundan. bu sene enerji girdisi benim bütçemi yüzde 20 oranında sarstıysa demekki bu oran kadar maaşım erimiştir.

memur
memur - 12 yıl Önce

ak koyun kara koyun belli olacak bu gün

SIRADAKİ HABER