BAKAN ÇELİKTEN MEMURLARA HEM MÜJDE HEM GÖZDAĞI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik memurun dört gözle beklediği zamlı maaşlarla ilgili açıklama yaptı.

BAKAN ÇELİKTEN MEMURLARA HEM MÜJDE HEM GÖZDAĞI
Memur yüzde 16 zam alabilecek mi? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik memurun dört gözle beklediği zamlı maaşlarla ilgili açıklama yaptı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sendikaların memur için yüzde 16 zam teklifine "Afaki değil gerçekçi talepler bekliyoruz" şeklinde karşılık verdi.

Memur zammı için hükümet ile sendikalar 30 Nisan'da toplu sözleşme masasına oturacak. Memur-Sen, hükümetten 2011 yılı için yüzde 16, 2012 için ise yüzde 13 zam talep ediyor. Hükümet ise zam oranı konusunda bir açıklama yapmazken, memurdan 'gerçekçi bir teklif' bekliyor.

5 AYLIK FARKI DA VERECEĞİZ

Kanaltürk'te Faruk Mercan'ın sunduğu "Ankara'nın Nabzı" programında gazeteciler Celal Toprak, Fikret Çengel, Faruk Erdem ve Sadi Özdemir'in sorularını cevaplandıran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memur sendikalarının zam konusunda gerçekçi bir yaklaşım içinde olmasını istedi. Çelik, "Doğumuzda savaş, batımızda bir kriz var. Böyle bir ortamda sadece bir kesimi memnun etmemiz düşünülemez. Biz memuru enflasyona ezdirmeyiz. İstenilen yüzde 16 zammı memur ve sabit gelir artışına bakıp gerçekçi mi değil mi değerlendiririz. Afaki değil gerçekçi talepler bekliyoruz" dedi.

ZAMLI MAAŞ 1 MAYIS'TA

Bakan Çelik, gazetecilerin soruları üzerine 1 Ocak'tan itibaren ödenmesi gereken zamlı maaşın ne zaman verileceğini de açıkladı. Memurlarla yapılacak toplu görüşmenin 29 Mayıs'ta sona ereceğini hatırlatan Çelik, "Maliye Bakanlığı'nın konusu ama 1 Haziran'da maaş ödenebilir. 15 Haziran'da da olabilir. 5 aylık farklar da verilecek. Biz de bir an önce ödenmesini isteriz" şeklinde konuştu.

657 TARİH OLACAK

Bakan Çelik, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nu tarihe gömecek bir çalışma içinde olduklarını ifade etti. Çelik, "Zor ve ciddi bir iş. Bu konuda tüm taraflarla görüşmelerimiz sürüyor. 'Devlet memuru oldum, o halde iş bitti' yaklaşımı doğru değil. Bulunduğunuz koltukta ne yaptınız? Bunu ölçen bir şey yok" değerlendirmesi yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, taşeron işçilerin sorunlarını bildiklerini ve bu konuda bazı düzenlemeler yapacaklarını kaydetti. Bu noktada kıdem tazminatıyla ilgili çalışmanın da hem çalışanlar hem de işverenler açısından güvenceler getireceğini kaydeden Çelik, "Bugün sadece çalışanların yüzde 8-10'u kıdem tazminatı alıyor. Geri kalan yüzde 90'lık kesim yararlanamıyor. Bu durum işçi ve işvereni memnun etmiyor. Sendikalar kıdem tazminatını elletmeyiz diyorlar. Siz yüzde 90'dan yana değil misiniz" diye sordu.
Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER