BAKAN ŞİMŞEK'TEN ÖĞRETMEN ATAMA VE PERSONEL ALIMI AÇIKLAMASI

Şimşek'ten Öğretmen Atama ve Personel Alımı Açıklaması

BAKAN ŞİMŞEK'TEN ÖĞRETMEN ATAMA VE PERSONEL ALIMI AÇIKLAMASI
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, üniversite mezunu olan herkesin devlette çalışacağına dair bir kanının yanlış bir kanı olduğunu belirterek, "400 binin üzerinde öğretmen almışız. Belki 3 yıl 5 yıl sonra hiç öğretmen alma ihtiyacımız olmayacak. Belki hiç kamuya personel alma ihtiyacımız olmayacak. Kamunun ihtiyacı olan personeli bütçe imkanları çerçevesinde almaya devam edeceğiz" dedi.
 
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Meclis Genel Kurulu'nda 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın 12. maddesi üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
 
Maliye Bakanı, "İçişleri Bakanımızla ile ilgili ulaşamama hususu sabahleyin arada bir kez arayıp kendisinin toplantıda olduğu bir husustur. Onu o bağlamda değerlendirmek lazım. Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç bugün bir basın toplantısı yaptılar ve bu konuda bilgilendirdiler. Biz milletimizin sağduyusuna güveniyoruz. Ben eminim ki milletimiz bu kadar aceleci davranmayacaktır. İddianameyi görecektir, savunmayı görecektir. Bu çerçevede hükmünü verecektir" dedi. 
 
"SABREDELİM"-
 
"Bunu komplo teorileri içinde değerlendirmemek lazım" diyen Maliye Bakanı, "Bir iddianame var, sabredelim, bu iddianame açıklansın, savunması yapılmasın, bizler de aceleci davranmayalım. Burada bir hata varsa, bir eksik varsa gereği yapılmalıdır" diye konuştu. 
 
-"BELKİ HİÇ KAMUYA PERSONEL ALMA İHTİYACIMIZ OLMAYACAK"-
 
Hedeflerinin Türkiye'de herkesin lise mezunu olan mümkün olan herkesin artık üniversiteye gitmesi olduğuna işaret eden Maliye Bakanı, "Ama üniversite mezunu olan herkesin devlette çalışacağına dair bir kanı yanlış bir kanıdır. 400 binin üzerinde öğretmen almışız. Belki 3 yıl 5 yıl sonra hiç öğretmen alma ihtiyacımız olmayacak. Belki hiç kamuya personel alma ihtiyacımız olmayacak. Kamunun ihtiyacı olan personeli bütçe imkanları çerçevesinde almaya devam edeceğiz. Ama herhangi bir okul herhangi bir fakülte bir meslekten arkadaşımız mezun oldu diye devletin böyle bir taahhüdü yok" dedi. 
 
Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
xyz
xyz - 10 yıl Önce

bunca eğitim fakültesinin bunca öğretmen yetiştiren üniversitenin açılmasına onay veren bu planlamaları yapan sizler devlet güvenceniz olmayacak derken düşünerek mi konuşuyosunuz...

SIRADAKİ HABER