BAKANDAN MEMUR REFORMU VE ROTASYON AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik bugün a haberin canlı yayın konuğu oldu. Bakan programda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte Konuşmanın satır başları

BAKANDAN MEMUR REFORMU VE ROTASYON AÇIKLAMASI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik bugün a haberin canlı yayın konuğu oldu. Bakan programda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte Konuşmanın satır başları
 
Erken Emeklilik
Bu konuda vatandaşlarımızın talebi  oldu. Biz vatandaşlardan gelen taleplere kulak tıkamayız. Gelen talepler değerlendirilir. Konu tüm boyutları ile irdelenir. Mali projeksiyonları çıkarılır. Ondan sonra karar verilir. Ancak erken emekli edelim diye bir çabamız da yok.
Doğum İzni
Konu Başbakanla yarın değerlendirilecek. Aile bütünlüğü çok önemli. Kadınlara pozitif ayrımcılık yapmamız gerekiyor. Çalışan kadınlar için doğum izninin 6 aya çıkarılmasını şahsen doğru bulmuyorum. 6 ay çok uzun. Daha farklı bir zaman olabilir. Prim desteği verilebilir. Çalışan kadınlara 24 hafta izin kadın istihdamını zorlaştırır. Bu konuyu tüm kesimlerle birlikte neticelendirmek gerekiyor.
Memur Reformu
Şu an mecliste bir tasarı var. İmzaya açılma aşamasında olan bir düzenleme daha var. İkisi birleştirilebilir.
Bu yeni düzenlemede üst düzey bürokratların hükümetle gelip gitmesi meselesi var.
İstihdam tiplerinin azatılması var
Disiplin mevzuatı var.
Rotasyon meselesi var.
Her mesleğe rotasyon düşünmüyoruz. Rotasyonda ek ücrette masada.
 
Sözleşmeli personele kadro
"Yerel yönetimlerdeki sözleşmeli personellerle ilgiligörüşmememizi sayın Başbakanımızla Bakanlar Kurulu'nda yaptık bu sözün gereği yapılacak. Yani bunlar kadroya alınacak şuandaki Meclistekideğerlendirmeler çerçevesinde bunlarla ilgili sorun çözülecek.
Bizim ifade ettiğimiz 164 bin daha sözleşmelipersonel var, bunun 75 bini KİT'lerde, bunlarla ilgilibir düzenlemeyi düşünmüyoruz, yani KİT'lerle ilgilibir çalışmamız yok. Geri kalan 80 bin, 20 bini yerel yönetimlerdeki sözleşmelileri çıkartırsanız 60 binsözleşmeli var, bu 60 bin sözleşmeliyi kadroya alalım mı almayalım mı değerlendirmesi noktasındayız. Eğer almama noktasında kararımız çıkarsa 20 bin yerel yönetimleri mevcut yasaya ilave edeceğiz, onlar kadroya alınmış olacak, diğerleri alınmamış olacak. Hayır bu sözleşmeli sistemindeki 60 bin kişiyi de kadroya alalım şeklinde bir kara dönüşürse o zaman sözleşmelilik biraz daha spesifik alanlara kaymış olacak ve kadrolu memur anlayışı ile kamu hizmetlerini sürdürmeye devam edeceğiz".
Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER