BİNLERCE MEMUR İNCİN İNCELEME BAŞLATILDI

Yüzlerce memur mercek altında!

BİNLERCE MEMUR İNCİN İNCELEME BAŞLATILDI
2010 KPSS Eğitim Bilimleri sınav soruşturmasında savcı değişti, dosya sil baştan başladı. Sınavda 120 net yapan ve aynı kurumlarda çalıştığı belirlenen 350 aday mercek altına alındı

 
2010'da 'soruların çalındığı' gerekçesiyle iptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'na ilişkin soruşturma 3.5 yıl sonra yeniden açıldı. Dosya, Ankara Başsavcıvekili Şadan Sakınan'dan alındıktan sonra Savcı Veli Dalgalı'ya verildi. Dalgalı, dosyayı hızla gözden geçirdikten sonra bilirkişi ve uzman görüşüne başvurdu.
 
 
BAĞLANTILAR ÇARPICI ÖSYM
 
Takvim'in haberine göre,  YÖK'ten de bilgi isteyen Savcı Dalgalı, sınavda 120 net yapan 350 adayı mercek altında aldı. Sınavda 100 soru ve üstü net yapan 3 bin 229 adayın da birbirleriyle olan ilişkilerini araştırdı. Savcı Dalgalı, sınavın en büyük şüphelisi olan 100 ve üstü net çıkaran, aralarında akrabalık olan ve iptal edilen sınava girmeyen ya da girip de çok düşük puan alan adayların şüpheli olarak ifadeye çağrılmadığını tespit etti.
 
İFADEYE GİDECEKLER
 
Çalıştığı kuruma göre yapılan taramalarda bütün işaretler cemaate bağlı okul ve dershanede çalışan öğretmenleri gösterdi. Savcı Dalgalı, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nde yaptığı incelemede, adayların ev ve işyeri adreslerinden paralel yapıya da ulaştı. 120 net yapan 350 adaydan 150'sinin Fem Dershaneleri 100'ünün de cemaat okullarında öğretmenlik yaptıklarını tespit etti. Bu kişilerin geçmişe dönük telefon kayıtları çıkarılacak. Her biri teker teker ifadeye çağırılacak.
 
KARİYER EVLERİ
 
Paralel yapının nasıl örgütlendiği, özellikle de kamu personel sınavını kazanıp nasıl devlete sızdığı ortaya çıktı. Paralel yapı içindekilerinin sınavları kazanabilmesi için Milli Eğitim, Dışişleri, hakimsavcılık başta olmak üzere her kurum için ayrı "kariyer evleri" açıldı. Örneğin Dışişleri Bakanlığı sınavına girecekler için bu kurumda uzun yıllardır çalışan ya da emekli olmuş diplomatlar, uzmanlar kariyer evlerinde ders verdi. Bu arada son dönemde paralel yapının telefon konuşmalarının kamuoyuna sızması üzerine önlem alındığı da ortaya çıktı. Paralel yapı tüm üyelerine "Telefon ile konuşma yapmayın" talimatı gönderdi.(SABAH)
Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER