BİR MEMURUN ÜZERİNDE BİRDEN FAZLA İŞ OLABİLİR Mİ?

Memurların Üzerinde Birden Çok Görev Bulunabilir Mi?

BİR MEMURUN ÜZERİNDE BİRDEN FAZLA İŞ OLABİLİR Mİ?
Memurların Üzerinde Birden Çok Görev Bulunabilir Mi?

 
Esas görevlerini yapan Devlet memurlarına, başka bir görevin vekaleten veya ikinci görev olarak ya da ders görevi şeklinde gördürülmesi de mümkün olabilmekle birlikte, bu görevlerin memurlara verilmesi bazı sınırlamalara tabidir.
 
Memurun aynı anda yapamayacağı görevler
 
Memurlara esas görevlerinin yanında verilebilecek görevlere getirilen sınırlamalar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda düzenlenmiştir.
 
Kanunun 90 ıncı maddesinde; “Devlet memurlarına, vekalet görevi, ikinci görev veya ders görevlerinden ancak birisi verilebilir. Öğretmenlerin idari görevi bu hükmün dışındadır. Bir memurun üstünde birden çok ücretli vekalet görevi veya ikinci görev bulunamaz.” hükmüne yer verilmiştir.
 
Bu hükme göre, memura esas görevinin yanında görev verilmesinin şu esaslara uygun olması gerekmektedir:
 
**Memurlara, esas görevlerinin yanı sıra, vekalet veya ikinci görev ya da ders görevi verilebilir.
 
**Vekalet veya ikinci görev ya da ders görevinden herhangi ikisi, birlikte bir memura verilemez.
 
**Vekalet veya ikinci görev ya da ders görevinden birisi verilmiş olan öğretmenlere ayrıca idari görev de verilebilir.
 
**Vekalet veya ikinci görev ya da ders görevinden aynı tür olanlar, memurlara birden fazla verilebilir. (Örneğin: 3 görev vekalet olarak verilebilir)
 
**Vekalet görevi ya da ikinci görevin, birden fazla verilmiş olması durumunda, birden fazla verilen görev için memura ücret ödenmez. Ancak, ek ders görevinin birden fazla olması, bu görevler için ücret ödenmesine engel teşkil etmez.
 
Diğer düzenlemelerle getirilen sınırlamalar
 
Memur üzerinde birleşemeyecek görevler konusunda başka düzenlemelerde de çeşitli hükümlere rastlanabilmektedir.
 
Bu düzenlemelerden birisi de 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 60 ıncı maddesinde yer almaktadır. Söz konusu maddenin dördüncü fıkrasında; “Harcama yetkilisi ile muhasebe yetkilisi görevi aynı kişide birleşemez. Malî hizmetler biriminde ön malî kontrol görevini yürütenler malî işlem sürecinde görev alamazlar.” denilmiştir. 
 
Buna göre;
 
**Kurumlarda harcama yetkilisi ile muhasebe yetkilisi görevi aynı kişi tarafından yürütülemez.
 
**Kurumların mali hizmetler biriminde ön mali kontrol işi ile görevlendirilmiş olanlar mali işlem sürecinde görev alamaz.  (memurunyeri.com)
Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
seyyah
seyyah - 5 yıl Önce

Bir kamu kurumunda çalışıyorum üç farklı birimin işini verdiler bu mümkün mu?

ŞABAN ÖRS
ŞABAN ÖRS - 3 yıl Önce

MEMURUN İSTİFA ETMESİNİ SAĞLAMAK AMACIYLA AMİRLER AŞIRI İŞ YÜKLEMESİ YAPIYORLAR.

osman
osman - 10 yıl Önce

Yakında okul temizlik işlerine de başlanır herhalde.kadrolu olarak alınan hizmetliler,geçici memur olarak milli eğitim müdürlüklerine alınıyor.Engelli memurlarımız da mümkünse sosyal hizmetlerde görevlendirilmelidir.Daha faydalı olacaklar,daha mutlu olacaklardır.

orhun behiç
orhun behiç - 9 yıl Önce

ben bilgisayar işletmeni kadrosunda üniversitede çalışmaktayım görevime ilaveten taşınır kayıt kontrol yetkilisi olarakta görevlendirildim. ve maaşım bilgisayar işletmeni olarak almaktayım ek bi ücret ödemesi olmalımı?

Mehmet Karakaya
Mehmet Karakaya - 6 yıl Önce

Ben bir üniversite hastanesi gece veznesine çalışıyorum bunun sırasında acilen gelen hastalarının kayıtlarını yapıyorum yani tipi sekreterlik yapmış oluyorum hada yarısı randevu veriyorum asıl isim veznedarlık bana ek olarak iki is verilebilirmi

SIRADAKİ HABER