DEVLET MEMURLARINA PROJE TAZMİNATI KAPSAMINDA YAPILAN ÖDEME ARTACAK

DEVLET MEMURLARINA PROJE TAZMİNATI KAPSAMINDA YAPILAN ÖDEME ARTACAK
Büyük yatırım projelerinde görev alan Devlet memurlarından bazılarına, bu projelerdeki görevlerinden dolayı ödenen ek tazminatın miktarı 2018 yılında artacak.
 
Aylıklarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre alan kamu görevlilerinden bazılarına, büyük yatırım projelerinde görev yaptıkları süreler karşılığında ek tazminat ödenmektedir.
 
 
 
Kimlere ödeniyor?
 
Ödeneği bulunan ve faaliyette olan büyük yatırım projelerinden kurumları tarafından belirlenenlerde fiilen görev yapan Devlet memurlarından, kariyeri; yüksek mühendis, yüksek mimar, mühendis, mimar veya şehir plancısı olup da bulunduğu unvanda 1, 2, 3 veya 4 üncü dereceden aylık alanlara, bu projelerde görev yapmaları karşılığında ek özel hizmet tazminatı ödenebilmektedir.
 
Bu tazminattan yararlanabilmek için, ilgili memurun kadrosunun yüksek mühendis, yüksek mimar, mühendis, mimar veya şehir plancısı olması şart değildir. Söz konusu unvanları eğitimleri itibarıyla kazanmış olmaları yeterli sayılmaktadır.
 
Proje tazminatının miktarı
 
Yüksek mühendis, yüksek mimar, mühendis, mimar ve şehir plancısı unvanlarını kazanmış olup (kadro unvanına bakılmaksızın) 1-4 üncü derecelerden aylık alan Devlet memurlarına, kurumlarınca belirlenen ve ödeneği bulunan faaliyet halindeki büyük yatırım projelerinde fiilen görev almaları  halinde, projelerde çalıştıkları sürelerden dolayı;
 
-Bölge Müdürü (belediyeler hariç), Daire Başkanı ve daha üst idari görevlerde bulunanlara %30 oranında ek özel tazminat ödenir. 2017 yılının ikinci yarısında aylık net miktarı 290 TL olan bu tazminat, 2018 yılının ilk altı ayında (enflasyon farkı zammı hariç) 302 TL’ye yükselecek.
 
-Diğer görevlerde bulunanlara ise %20 oranında ek özel tazminat ödenir. 2017 yılının ikinci yarısında aylık net miktarı 194 TL olan bu tazminat, 2018 yılının ilk altı ayında (enflasyon farkı zammı hariç) 201 TL’ye yükselecek.
 
Proje tazminatı ödemesine ilişkin bazı hususlar
 
Büyük yatırım projelerinde fiilen çalışılan sürelerden dolayı ilgili personele ek özel hizmet tazminatı ödenebilmesi için; ilgili Bakan, Rektör, Vali veya Belediye başkanından ilgili memurlar adına onay alınmış olması ve kontrol edilerek onaylanacak cetvellerde ödeme yapılacak unvanların ve sayılarının gösterilmesi gerekir.
 
İlgili projede çalışılan süreler karşılığında ödenen bu tazminattan yararlanabilecek toplam memur sayısı, ilgili kurum kadrolarında söz konusu kariyerlerde (yüksek mimar, mühendis, mimar ve şehir plancısı) fiilen görev yapan toplam personel sayısının %10’unu kadar olabilmektedir.
 
Bu tazminatın ödeneceği günlerin hesabına; mehil müddeti, her türlü izin, görevden uzaklaştırma, tutuklanma, gözaltına alınma, hizmet içi eğitim, kurs ve seminer, büyük yatırım projeleriyle ilgili olmayan geçici görev gibi nedenlerle hizmete ara verilen günler dahil edilmez.
Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2017, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER