EMEKLİYE SEÇİM MÜJDESİ

Müjdesi 7 Haziran seçimi öncesi emekliye düzeltme yaptıklarını hatırlatan Başbakan Yardımcısı Yılmaz “1100’ün üstü de artıştan istifade etmişti. Şimdi 1000 ile 1100 lira arasındaki maaşları 1100’e tamamlama, 1100’ün üstündekileri de yıllık 1200 liralık ek artıştan istifade ettirmek istiyoruz” dedi.

EMEKLİYE SEÇİM MÜJDESİ
 
Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz emeklilerin maaşlarında 7 Haziran seçimleri öncesinde bir düzenleme ise bin ve bin 100 lira arasındaki emekli maaşlarını bin 100 liraya tamamladıklarını hatırlatarak 1 Kasım seçimlerinden sonra ise bin 100 liranın üzerindeki emekli maaşlarına 100 lira seyyanen zam yapmayı hedeflediklerini açıkladı. Yılmaz, A Haber televizyonunda katıldığı bir programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
 
EMEKLİYE BÜYÜK MÜJDE
Yılmaz: "Bin 100'ün üstü de normal artıştan istifade etmişti. Şimdi yeni yaklaşımımızla bin ile bin 100 lira arasındaki emekli maaşlarını bin 100'e tamamlama, bin 100'ün üstündekileri de yıllık bin 200 liralık ek seyyanen artıştan istifade ettirmek istiyoruz. Bununla ilgili bir düzenleme gerekiyor. Meclis açıldıktan sonra seçimlerden sonra bu düzenlemeler yapılıp gereği ortaya konacaktır. Bunun elbette getireceği bir yük var. Ama bu da hazırlayacağımız bütçe içinde hesabı kitabı yapılacak bir yük. Bunun getireceği faydalar da var bir taraftan. Makro dengelerimizi bozmadan ama vatandaşımıza, emeklimize hakettiği refahı, imkanlarımızı sonuna kadar zorlayarak sağlama gayretimizi devam ettireceğiz."
 
KREDİ KARTI CEVABI
"Bütün emeklilere bir zam yapılıyor mu, bunun hayata geçişi seçimlerden sonra mı olacak" sorusuna ilişkin de "Evet, seçimlerden sonra" yanıtını veren Yılmaz, Meclis çalışmaya başladıktan sonra muhtemelen ilk yapacakları işlerden biri olacağını söyledi. Yılmaz, bu çalışmaya ilişkin vaatlerin AK Parti seçim beyannamesinin ekonomi bölümünde yer alacağını bildirdi. Yılmaz, kredi kartına taksit sınırlandırmasının esnetilmesi konusunda verilmiş bir karar olmadığını belirterek, “BDDK’nın kendi içinde yaptığı bazı çalışmalar var. Finansal İstikrar Komitemizi önümüzdeki günlerde toplayacağım. O toplantıda başka konuların yanı sıra bu konuyu da ele alıp değerlendireceğiz” dedi.
 
KUR ARTIŞINDAN TEK SEFERLİK ETKİ
 
Kurlarda  yaşanan hareketliliğe dair bir soru üzerine Türkiye’nin serbest kur rejimi uyguladığını anımsatan Yılmaz “Bir taraftan Amerikan Merkez Bankasının (Fed) faiz yükseltme tartışmaları, diğer taraftan Çin’de ekonomik büyümenin yavaşlaması, gelişmekte olan dünyanın deviniminin bozulması... Bütün bu etkilerle kurda bir hareketlilik, finansal piyasalarda bir hareketlilik görüyoruz” diye konuştu. Yılmaz, kurdaki artışın bazı ürünlerin fiyatlarını artırdığının belirtilmesi üzerine, bunun tek seferlik bir enflasyonist etkiye sahip olduğunu belirtti. Kurdaki artışların fiyatlara belli oranda yansıdığına işaret eden Yılmaz, “Bu yıl zaten enflasyonumuzun beklenenden biraz daha yüksek çıkmasının en temel gerekçesi bu ama bu, enflasyondaki görünümümüzü çok fazla bozmuyor. Merkez Bankamızın en son ilan ettiği yüzde 6.9 ama son dönemlerdeki gelişmelere göre herhalde bir miktar daha yukarı yönlü revize edecektir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 
BORSADA İSLAMİ ENDEKS ÇABALARI OLUMLU
Borsa İstanbul Başkanı Talat Ulussever’in “tüm borsa faaliyetlerinin İslami kurallara daha uygun bir yapıda yeniden oluşturulacağı bir mekanizma geliştirilmesi gerektiği” şeklindeki açıklamalarının anımsatılması üzerine Yılmaz, bu konunun İSEDAK kapsamından da ele alındığını söyledi. Borsa İstanbul’un da konuyla ilgili çalışmalar yürüttüğünü belirten Yılmaz, “Burada borsanın tamamını kastettiğini zannetmiyorum. Burada bu kurallara uygun bir endeks oluşturup, bu şekilde yatırım yapmak isteyenlere yeni imkan oluşturma anlamında olumlu bir çalışma olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER