ERDOĞAN,BU YILDA YİNE 47 BİN ÖĞRETMEN ALINACAK,DEDİ... MEB SUSUYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yılda 47 bin öğretmen alınacak, dedi.

ERDOĞAN,BU YILDA YİNE 47 BİN ÖĞRETMEN ALINACAK,DEDİ... MEB SUSUYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zümrüdüanka "Yeşilay Enleri 2015"in ödül töreninde yaptığı konuşmada bir soru üzerine, Bu yılda yine 47 bin öğretmen alıncak, dedi. Tam metnin için tıklayın.

İşte Erdoğan'ın o sözleri...

"Onun için biz de ne yaptık? 81 vilayette üniversitelerimizi kurduk. 75 üniversiteden 176'ya... Türkiye'de şu anda derslik sayısını hamdolsun hiçbir dönemde olmadığı kadar artırmış vaziyetteyiz. Hepsinden öte, ben ortaöğretimde okuduğumda bizim sınıfta 75 öğrenciydik. Şimdi öğrenci ortalaması sınıflarda 30'a düştü. Hedefimiz buydu, başardık. Sınıflarda 15-20 çocuğun olduğu okullarımız da var. Buralara geldik."

Erdoğan, şu anda öğretmen konusunda bir açığın söz konusu olduğuna değinerek, "Öğretmen noktasındaki açığımızı da giderdiğimiz zaman bu iş çok daha güçlü olacak. Tabii bu da mili bütçeyle alakalı bir konu. Bu yılda yine 47 bin öğretmen alınacak. Bir taraftan bu da devam ediyor" dedi.

Okulların inşasında ve fiziki şartların kalitesinde de ilerleme olduğunu ifade eden Erdoğan, "Eksiklerimiz yok mu? Var. Fakat biz teksir notlarıyla yetişmiş bir nesiliz. Elimizde kitaplarla değil, teksir notlarıyla... Hatta ağabeylerimiz teksir notlarını bile vermezdi, bu sefer tabii not tutmaya, bununla yetişmeye gayret ederdik. Böyle okuduk. Böyle buralara geldik. Ama şimdi 1. hamur kağıttan her yıl okullar açılırken sıraların üzerine kitaplar konuyor ve yavrularımız hu kitaplarıyla beraber hamdolsun eğitim - öğretime başlıyor" diye konuştu.

DEĞERLENDİRME

Memurlar.net'in notu: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasında her ne kadar, bu yıl da 47 bin öğretmen alacağız, yönünde bir cümle var ise de, buradaki kasdın sadece 47 bin kadro ihdası olduğunu düşünüyoruz.

12 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde 15+47=62 bin kişilik bir öğretmen alımı olmamıştır.

MEB'in tüm öğretmen ihtiyacını bu yıl bitirmesinin mümkün olmayacağını düşünüyoruz.

Bu konuda, bilgi ihtiyacını görmezden gelen MEB, öğretmen ihtiyacı için 2015 yılı planlamasını yapıp yapmadığı, yaptı ise bu rakamın kaç olduğunu kamuoyuna deklare etmelidir. Sorunu görmezden gelip, kaçmak, Erdoğan örneğinde olduğu gibi, daha büyük sorunlara yol açmaktadır.

memurlar.net

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER