GEZİ PARKI EYLEMLERİNE MÜDAHALE EDEN POLİSLERİN İSYANI

Gezi Parkı'nda günlerdir devam eden olaylar sırasında İstanbul dışından gelen takviye kuvvetleri isyan etti.

GEZİ PARKI EYLEMLERİNE MÜDAHALE EDEN POLİSLERİN İSYANI
 

İstanbul Gezi Parkı'nda günlerdir devam eden olaylar için takviye olarak  Uşak, Urfa, Edirne, Kayseri, Adana, sivas Artvin, Rize ve Trabzon'dan gelen  yaklaşık bin 500 polis isyan etti. Facebook'taki 'Polis Memurları Dayanışma Grubu' platformunda bir açıklama yapan polisler, görev yaptıkları 5 gün boyunca parklarda, çevik kuvvet bahçesinde ve banklarda yattıklarını belirttiler. Bu sabah yapılan o açıklama şöyle:

BANKTA YATTIĞIM İÇİN ŞANSLIYIM

''İstanbula takviye kuvvet olarak geçici görevli geldik. Bugün 5.günümüz. Bayrampaşa çevikteyiz. Personelin yatıp dinlenmesi için İstanbul gibi imkanlari bol bir ilde ( polis okulları,polisevleri vs.) doğru düzgün bir yer verilmedi. Millet yerlerde yatıyo. Bende bankta yatacağım için şanslıyım yine. 4 gündür sabahlara kadar görev yaptık ama o kadar polis okulu, polisevi v.s. varken yerde yatmayı layık gördüler.''  Bize bu ve buna benzer bir çok bilgi ulaşmaktadır. Hepsini buradan paylaşmanın doğru olmadığını düşündüğümüzden aşağıdaki uyarılarımızı iyi niyet çerçevesinde değerlendirerek gereğini yapmasını yetkililerden, müdürlerimizden, meslektaşlarımızdan ve sağduyulu halkımızdan rica ve talep ediyoruz."

YETKİLİLERİN DİKKATİNE!

-Polis Memurları yorgun, uykusuz ve gergin...
-Polisin bireysel hatalar yapmaması için gerekli istirahat sağlanmalı
-Ağır çalışma şartları ve günlerce süren müdahaleler sonucu otokontrolünü kaybeden meslektaşlarımız eylem yerlerinden dinlenmeye çekilmeli
-Sokakta, kaldırım üstlerinde, yeşil alanlarda uyumak zorunda kalan meslektaşlarımız için polisevleri, polis okulları gibi yerlerin tahsis edilmesini istiyoruz.

 



Polisin feryadı: Biz de insanız...

Gezi'deki eylemlere müdahale eden polisler yaşadığı zorlukları sosyal medyada anlattı. Uykusuz ve yetersiz beslenmenin yanı sıra tepkilerden de şikâyetçiler
Bir haftadır devam eden Gezi Parkı eylemlerinde gaz ve orantısız güç kullandıkları için herkesin eleştirdiği polisler sosyal paylaşım sitelerinde yaşadıklarını, fotoğraflar koyarak anlatmaya çalışıyor. Güvenlik güçleri, son bir haftada olan bitenleri kendi taraflarından yorumladı. Türki...ye'nin birçok ilinde protestolara neden olan Gezi Parkı eylemlerine sert müdahaleleriyle tepki çeken polisler, 'Türkiyeminpolisleri', 'Polis Memurları Dayanışma Grubu' , 'Polis Kürsüsü' , 'Yakışıklı polisler', 'oyunagelmeTürkiyem Polisine sahip çık' gibi internet siteleri ile kişisel sayfalarında çok sayıda mesaj yayımladılar. İşte polislerin fotoğraflarını da koyarak anlattıklarından bazıları:

Keyfimden yapmıyorum. Ekmek parası için buradayım ve verilen emri yerine getirmek zorundayım.

Kendi akrabalarımı, arkadaşlarımı eylemciler arasında gördüm. Bu duruma getirilmiş olmamdan rahatsızım. Yüzümüze küfür ediyorlar. Bize küfür edenler lütfen arkadaş listemden çıkın.
Oturduğum apartmanda bana selam vermiyorlar. Özel bir şirkette çalışan ablama polis kardeşi olduğu için arkadaşları mesafe koymuşlar.

Taş atma, küfür etme, çevreye, dükkânlara, arabalara zarar verme! Sadece yürü, sadece hakkını savun.
Şu an Bayrampaşa Çevik'teyim. Etrafımda 50 saattir çalışan ve ne yapacağı belli olmayan durumda bir sürü polis var. 4 gündür çalışıyoruz sokaklarda yatıyor, arabada uyuyoruz. Doğru dürüst halimizi soran yok. Kumanya da işte bu.

Burası Adana.. Kamu malına zarara izin vermeden, polisle ters düşmeden, kimseyi mağdur etmeden, hem Türk bayraklarını dalgalandırdılar hem demokratik bir tepki göstererek çevreye destek verdiler.

İstanbul'a takviye kuvvet olarak geçici görevli geldik. Bugün 5. günümüz. Bayrampaşa Çevik'teyiz. Personelin yatıp dinlenmesi için İstanbul gibi imkanları bol bir ilde (polis okulları, polisevleri vs.) doğru düzgün bir yer verilmedi. Millet yerlerde yatıyor. Ben de bankta yatacağım için şanslıyım yine. 4 gündür sabahlara kadar görev yaptık ama o kadar polis okulu, polisevi v.s. varken yerde yatırmayı layık gördüler. (...)Uyarılarımızı iyi niyet çerçevesinde değerlendirerek gereğini yapmasını yetkililerden, müdürlerimizden, meslektaşlarımızdan ve sağduyulu halkımızdan rica ve talep ediyoruz.

HALKIMIZIN DİKKATİNE
Polislerin, "Yetkililerin, meslektaşlarımızın ve halkımızın dikkatine" diyerek yaptığı uyarılardan bazıları şöyle:
Polis yorgun, uykusuz ve gergin.

Polisin bireysel hatalar yapmaması için gerekli istirahat sağlanmalı.
Ağır çalışma şartları ve günlerce süren müdahaleler sonucu otokontrolünü kaybeden meslektaşlarımız eylem yerlerinden dinlenmeye çekilmeli.

Sokakta, kaldırım üstlerinde, yeşil alanlarda uyumak zorunda kalan meslektaşlarımız için polisevleri, polis okulları gibi yerlerin tahsis edilmesini istiyoruz.

Teşkilatımıza yönelik bazı ulusal basında ve sosyal medyada provokasyon haberler servis edilmektedir. Lütfen bunlara itibar etmeyiniz.

Polise yönelik provokasyonlara karşı halkımızın sosyal medyada bu haberlere itibar etmemelerini ve mümkün olduğunca bertaraf etmelerini rica ediyoruz.

MESLEKTAŞLARIMIZIN DİKKATİNE
Bireysel hatalar yapmamak için azami dikkat göstermelerini,
Tahrik ve provokasyonlara karşı dikkatli olmalarını,
Kendinizi ve mesai arkadaşlarınızı zor durumda bırakacak hareketlerden kaçınmanızı,
Ferdi ve fevri davranmamanızı,
Sizlere destek olmak isteyen sivilleri uyararak yanınızdan uzaklaştırmanızı,
Provokatörlerle, demokratik hakkını kullanan insanlarımızı ayırt etme konusunda azami özen göstermenizi rica ediyoruz
Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER