Bakanlar Kurulu, tüm
Yönetmelik, 1999 yılından bu yana ilk kez bu derece önemli ölçüde değiştirilmektedir. Değişikliklerde esas olarak torpile kapı aralayacak düzenlemeler esas alınmıştır.
Yönetmelik değişikliğinin tam metni için tıklayınız.
İŞTE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER
İLÇE MÜDÜRÜ
Görevde yükselme yönetmeliğinin hükümlerinin uygulanmayacağı "ilçe müdürü" ifadesi "ilçe idare şube başkanlıkları ile bunlarla aynı düzeydeki diğer görevlere" şeklinde değiştirilmiştir.
AVUKATLAR ARASINDAN HUKUK MÜŞAVİRİ KADROLARINA YAPILACAK ATAMALAR GÖREVDE YÜKSELME DIŞINA ÇIKARILMIŞTIR
Avukat kadro veya pozisyonlarından hukuk müşaviri kadro veya pozisyonlarına yapılacak atamalarda görevde yükselme yönetmeliği hükümleri uygulanmayacağı hüküm altına alınmıştır.
KURUMDA 2 YIL ÇALIŞMIŞ OLMA ŞARTI KALDIRILDI
Genel çerçeve görevde yükselme yönetmeliğinin 6. maddesinde, görevde yükselme niteliğindeki kadrolara atama yapılabilmesi için hem belirli bir süre kurumda çalışmış olması hem de bu sürenin en az 2 yılının o kurumda geçmiş olması şartı aranıyordu.
Görevde yükselme ilanına çıkan kurumda 2 yıl çalışmış olma şartı arayan hüküm kaldırılmıştır.
Görevde yükselme için belirli bir süre çalışmış olma şartı arayan hükümdeki zorunluluk da kaldırılmıştır. Kurum isterse, bu şartı koyacaktır.
ŞUBE MÜDÜRÜ VE MÜDÜRLÜK KADROLARINA YAZILIYA EK OLARAK SÖZLÜ SINAV ŞARTI GETİRİLDİ
SÖZLÜ SINAVA BEŞ KATI ADAY ÇAĞRILACAK
Yapılan düzenleme ile şube müdürü, müdür ve bu düzeydeki kadrolar için açılacak görevde yükselme sınavlarında yazılı sınava ek olarak sözlü sınav da uygulanacaktır. Sözlü sınava, yazılı sınavda en yüksek puan alan 5 katı aday çağrılacak. Yazılı sınavda 70 barajı olmamasına rağmen, sözlü sınavda 70 barajı aranacaktır. Başarı puanı olarak sözlü sınav sonuçları esas alınacaktır.
Şef, memur gibi kadrolar için açılacak görevde yükselme sınavlarında ise sadece yazılı sınav uygulanacaktır. Başarı puanı olarak da yazılı sınav puanları esas alınacaktır.
GÖREVDE YÜKSELME EĞİTİMİ KALDIRILDI
GÖREVDE YÜKSELME EĞİTİMİ KALDIRILDIĞI İÇİN UYGULANACAK SINAVA HERKES BAŞVURABİLECEK, YANİ ADAY SINIRLAMASI KALDIRILDI
Görevde yükselme sınavına katılmak için aranan görevde yükselme eğitimi uygulaması kaldırıldı. Ayrıca daha önce personel değerlendirme formu esas alınarak, en yüksek puanlı 3 katı adayın eğitime alınmasını öngören düzenleme de kaldırılmıştır.
YAZILI SINAVDAKİ 70 PUAN ŞARTI KALDIRILDI
KURUMLAR KENDİSİ SINAV YAPABİLECEK
Yazılı sınavda 70 puan alma şartı aranıyordu. Bu şart kaldırıldı. Yazılı sınavda kaç puanın esas alınacağı, kurumca belirlenecektir. Ayrıca mahalli idareler ve üniversiteler için bu sınav merkezi olarak yapılacak. Diğer kurumlar ise kendileri yapabileceği gibi ÖSYM, MEB, TODAİE veya üniversitelere yaptırabilecek.
BOŞALACAK KADROLARA YEDEKLERDEN ATAMA YAPILABİLECEK
Hali hazırdaki yönetmelik hükümlerine göre, sadece ilan sırasında boş kalan kalan kadrolara yedekler arasından atama yapılabilmektedir. Yapılan yeni düzenlemeye göre sadece boş kalanlara değiş, ilanda belirtilmeyen boşalacak kadrolara da yedekler arasından atama yapılabilecektir.
UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ İŞLEMLERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMADI
Yapılan düzenleme sırasında unvan değişikliği niteliğinde olan kadrolara yapılacak atamalarda ise değişiklik yapılmadı
KURUMLAR 6 AY İÇİNDE YENİ YÖNETMELİK ÇIKARACAK
Kurumlar, 6 ay içinde yeni yönetmelik çıkaracak. Yeni yönetmelikj çıkarılana değin eski yönetmelikler uygulanacak.
31 AĞUSTOSTAN ÖNCE DUYURUSU YAPILMIŞ YÖNETMELİKLER
Başvuru süresi ve eğitim işlemleri 31 Ağustostan önce tamamlanmış görevde yükselme işlemleri hakkında eski yönetmelik hükümleri uygulanacak
PERSONEL DEĞERLENDİRME DORMU KALDIRILDI
Sözlü sınav esas alınacağı için, görevde yükselme yönetmeliğinin ekinde yer alan ve kıdemi ve bazı belgelere göre puan verilmesini içeren personel değerlendirme formu kaldırılmıştır.