HER YIL 20 BİN MEMUR CEZA ALIYOR

Memur işçi ayrımının kaldırılmasının gündeme geldiği bu günlerde, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, memurların ceza alarak işten atılmadığı şeklindeki algıya karşı çıktı.

HER YIL 20 BİN MEMUR CEZA ALIYOR
Memur işçi ayrımının kaldırılmasının gündeme geldiği bu günlerde, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, memurların ceza alarak işten atılmadığı şeklindeki algıya karşı çıktı.
 
İstanbul'da kaynaşma ve dayanışma toplantısında bir araya gelen Türk Büro Sen üyelerine konuşan Fahrettin Yokuş, "Her yıl Türkiye'de 20 binden fazla memur ceza alıyor. Daha ötesi her yıl 500'den fazla memurun iş akdi sonlandırılıyor ve işten atılıyor" dedi.
 
2015 yılı kayıp yıl oluyor
 
Yokuş 2014 yılının memurlar için kayıp bir yıl olduğunu vurgulayarak " 2015 yılı ise kayıp yıl olmaya devam ediyor. Şöyle etrafımıza bir bakalım. Türk toplumu yarınlara umutla bakabiliyor mu, yarınlarından, geleceğinden emin mi? Emin olmanız mümkün mü? İşsizlik almış başını gidiyor. Yetişkin nüfusumuzun yüzde 66'sı borç batağı içinde hayatını idame etmeye çalışıyor. Daha önemlisi 3 milyon 700 bin vatandaşımız kredi kartı batağına saplanmış. Memurlarımızın da yüzde 20'si icralarla yüz yüze kalmış" açıklamasında bulundu.
 
Memuriyet güvencesi sınırsız değil
 
Memurların verimli çalışmadığı, bu sebeple işçi memur ayrımının kaldırılması gerektiği algısına da karşı çıkan Fahrettin Yokuş, "Kamuoyunda şöyle bir yanlış var; devlete memur girdi mi bir daha ya ölüsü çıkar ya emekli olur başka türlü olmaz. Devlet Personel Başkanlığı'nın verilerini söylüyorum; her yıl Türkiye'de 20 binden fazla memur ceza alıyor. Bunların çoğunluğu da maaş kesme cezası da dahil. Daha ötesi her yıl 500'den fazla memurun iş akdi sonlandırılıyor ve işten atılıyor. Yani devleti zarara uğratmış memurlar devletten atılıyor, atılmalı. Görevini kötüye kullanmış her devlet memurunun boynu koparılmalıdır" şeklinde konuştu.
 
Memurun sorunu çok
 
Memurların ücret dışında bir çok sorunları olduğunu belirten Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, "Bizim ücret dışı o kadar sorunlarımız var ki birikmiş devam ediyor. Ek ödemelerin emekliliğe sayılması, 30 yıldan fazla çalışanlara da ikramiye verilmesi, 2005 yılından sonra işe girenlere bir derece. Ek ödeme adaletsizliği hala devam ediyor. Bu sorunun giderilmesi, 4C'li TÜİK çalışanları, hala 4B'li alınanlar, bunların tamamı kadroya geçirilmeli. Başta hizmetli çalışanlarına olmak üzere bütün çalışanlarına 800 liradan başlamak üzere ek gösterge verilmeli" ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER