HÜKÜMET MEMURA 3+3 ZAM ÖNERDİ MEMRULAR EYLEM KARARI ALDI

Hükümet memura 3+3 zam önerdi. Memurlar meydana iniyor.

HÜKÜMET MEMURA 3+3 ZAM ÖNERDİ MEMRULAR EYLEM KARARI ALDI

İşte hükümetin memurlara zam teklifi!

Hükümet, 2012 yılı için memurlara ilk 6 için yüzde 3, ikinci 6 ay için de yüzde 3 olmak üzere toplam yüzde 6 zam teklif etti. Bugün üçüncü oturumu yapılan görüşmelerde Kamu İşveren Heyeti adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik zam oranın ilk 6 ay için yüzde 3, ikinci 6 ay için de 3 olarak açıkladı. Orandan memnun olmayan memur konfederasyonları Kamu Hakem Kurulu heyetini itiraz edebilecek.

Hükümet, 2012 yılı için memurlara ilk 6 için yüzde 3, ikinci 6 ay için de yüzde 3 olmak üzere toplam yüzde 6 zam teklif etti.

Bugün üçüncü oturumu yapılan görüşmelerde Kamu İşveren Heyeti adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik zam oranın ilk 6 ay için yüzde 3, ikinci 6 ay için de 3 olarak açıkladı. Orandan memnun olmayan memur konfederasyonları Kamu Hakem Kurulu heyetini itiraz edebilecek.
Sendikalar eylem kararı aldı

Memurlarla toplu sözleşme masasına oturan hükümet, Bugün  zam teklifini sendikalara  sundu. Sendikalar sokağa inmeye karar verdi.


SENDİKALAR NE İSTİYORDU ?

Memur-Sen, maaşlara 2012 yılı için yüzde 16, 2013 içinse yüzde 14 oranında zam yapılmasını istiyor. Taban aylığa ise 2012 için 120, 2013 içinse 80 TL artış yapılmasını talep ediyor. Türkiye Kamu-Sen, yüzdelik artış olarak 10+10 olmak üzere 2012 yılı için yüzde 20 zam istiyor. KESK de maaşlara yüzde 30 zam yapılmasını, 2013 yılı için gerçekleşen enflasyon+büyüme oranı+refah payı kadar ücret artışı istiyordu.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
vjjjıutyı7
vjjjıutyı7 - 12 yıl Önce

sözlesmelıye yokkkkkk

ihsan
ihsan - 12 yıl Önce

dağ fare doğurdu. yetkili sendikanın tavrını göreceğim. daha önce hükümeti yıpratmak olarak değerlendirdiği eylemleri bakalım şimdi yapabilecek mi? kesinlikle hayır.çünkü göbek bağı ile bağlıdır. memuru satanları şimdiden sonra göreceğiz. dahası memurları göreceğiz. bakalım tepki koyabilecekler mi?

Yaşar Gürakan
Yaşar Gürakan - 12 yıl Önce

Hükümet Memur Sen El Ele Memur Sefalete! %3 neyimize yetmiyor! Bakalım Memur Sen YETMEZ AMA RVET diyecekmi? Bakalım Nikahımızda bile bu kadar iştehle EVET demedik diye yine pankart yazacaklermı

SIRADAKİ HABER