HÜKÜMET TEKLİFİNİ AÇIKLADI: 3 +3

Hükümet toplu sözleşme masasına 2012 için 3 + 3 , 2013 için 3 + 2 önerisiyle geldi. Memurlar yarın sokağa çıkıyor.

HÜKÜMET TEKLİFİNİ AÇIKLADI: 3 +3
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memur maaşlarına yapılacak zam için kamu işveren heyeti olarak tekliflerini sunduklarını belirterek, 2012 yılı için 3 3, 2013 yılı için ise 2 3 önerdiklerini söyledi.
Memur - Sen ise zam oranı teklifinin değiştirilmesi gerektiğini söyledi ve memurların yarın sokağa çıkacağını duyyurdu. 

Bakan Çelik, memur sendikaları ile hükümet arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında bakanlıktaki Reşat Moralı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen 4. oturumun ardından yaptığı açıklamada, eski devlet bakanı ve eski TBMM Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpınar'ın cenazesine katılacak olması nedeniyle sendikaların da hoşgörüsüne sığınarak toplantıyı erken bitirdiklerini söyledi.

Bugünkü oturumda Memur-Sen'in teklifini sunduğunu, çarşamba günü diğer konfederasyonların tekliflerini sunacaklarını ifade eden Çelik, ''Akabinde Memur-Sen'in teklifi üzerine, çok üyeye sahip olan konfederasyonun teklifi üzerinde bu toplu sözleşme görüşmelerimizi sürdüreceğiz'' dedi.

Bakan Çelik, şöyle devam etti:

''Bugün aynı zamanda kamu işveren heyeti olarak kamu görevlileri sendikaları heyetine teklifimizi sunmuş bulunuyoruz. Teklifimizde 2012-2014 dönemini kapsayan orta vadeli program ve 2012 yılı bütçesinde öngörülen hedefler doğrultusunda, bu hedefleri esas alarak 2012 yılı için 3+3; 2013 yılı içinse 2+3 olarak artış oranlarını belirledik ve kendilerine ilettik.

Ayrıca 11 hizmet kolu var. 11 hizmet koluna ilişkin talepleri de daha önce yoğun bir şekilde değerlendirmiştik. Onları da dikkate alarak bunlara karşı da tekliflerimizi gerek sendika başkanlarına gerekse konfederasyon başkanlarına sunmuş bulunuyoruz. Kamu heyetinin teklifi ve konfederasyonlardan, sendikalardan almış olduğumuz tekliflerin müzakerelerine ise çarşamba günü yoğun bir şekilde başlamış olacağız. Çarşamba-perşembe günü eğer yeterli olmaz ise cuma gününü de ilave ederek üç gün müzakerelerimizi gerçekleştireceğiz ve nihai olarak 21 Mayıs'ta biraraya gelerek nihai görüşlerimizi orada ifade etmiş olacağız.''

Çelik, bir soru üzerine, Memur-Sen Konfederasyonu'nun bugün teklifini sunduğunu hatırlatarak, teklifin çok ayrıntılı kalemler içerdiğini dile getirdi.

- ''Uzlaşacağımız ümidi içerisindeyim''-

Çarşamba günü Türkiye Kamu-Sen ve KESK'in tekliflerini sunacaklarını belirten Çelik, ortaya çıkan tablo üzerinden müzakerelerin sürdürüleceğini söyledi.

Bir gazetecinin ''Sizin teklifinizde taban aylığı yok'' sözleri üzerine Çelik, ''Hepsi içinde bunları sunduk'' dedi.

Çelik, ''Bir uzlaşma görüyor musunuz yakın tarihte-'' sorusunu yanıtlarken de ''Uzlaşmayla, bağıtlanmayla noktalanmasını tabii ki arzu ediyoruz, umuyorum ki bu müzakere sürecinde uygun bir zemin, ülkenin şartları dünyada gelişen olaylar, memurlarımızın talepleri, emeklililerimizin talepleri hep masada ve bir noktada uzlaşacağımız ümidi içerisindeyim. Umarım ki bunu bu ayın 21'inde gerçekleştireceğiz'' diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER