İHBARA ÖDÜL AYRILANA İŞ TAKİBİ SINIRI

Amirinin yolsuzluğunu ihbar eden memur ödüllendirilecek

İHBARA ÖDÜL AYRILANA İŞ TAKİBİ SINIRI
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında da bazı düzenlemeler yapılarak, şeffaflık ya da yolsuzlukla mücadele konusunda ihbarda bulunan kamu görevlilerinin, geçici ya da sürekli olarak başka bir birimlerde görevlendirilebilmesi, 3 aya kadar ücretli  izinli sayılabilmesi, başka bir kamu kurum veya kuruluşunda görevlendirilebilmesi sağlanacak
 
- İhbarda bulunan kamu görevlilerine, ihbar konusu olayla ilgisi bulunan amiri tarafından sicil raporu düzenlemesi ve performans değerlendirmesi yapılması engellenecek. İhbarın asılsız çıkmaması koşuluyla ihbarda bulunan kamu görevlilerine ödül verilebilecek. Ama haksız isnat ve iftirada bulunduğu tespit edilmesi söz konusu olursa, mevzuatta bu kişilerle ilgili ciddi müeyyideler uygulanacak.
 
- Görevlerinden ayrılan kamu çalışanları, görevlerinin mahiyetine göre, 2 veya 3 yıl süreyle görevde bulundukları idarelere karşı iş alamaması, taahhüde girememesi, müteahhitlik, komisyonculuk, temsilcilik, müşavirlik, iş takipçiliği yapamaması ve müzakerelere katılamaması sağlanacak.
 
- İdarelere de kendilerinden iş alacak gerçek ve tüzel kişilerden bu kanun uyarınca yasaklı olan kişileri çalıştırmadıklarına dair imzalı beyan alma zorunluluğunun getirilecek.
Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER