"İNTERNET DÜZENLEMESİ" SOSYOLOGLARI GERDİ

"İNTERNET DÜZENLEMESİ" SOSYOLOGLARI GERDİ
   Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı  ile çeşitli kanunlarda değişiklik öngören 524 sıra sayılı Torba Kanun tasarısı 6 Şubat 2014’te TBMM Genel Kurulunda kabul edilmişti. Bakanlığın acil personel ihtiyaçları için kadro ihdasları yapılmıştı. Taşra teşkilatına ihdas edilen sosyal çalışmacı (700 ) , psikolog (500) , çocuk gelişimcisi (200) , sosyolog (500) ve öğretmen (150) kadrolarına yapılacak atamalarda merkezi yönetim bütçe kanunlarında yer alan kısıtlamalara tabi tutulmadan kamu görevlerine ilk defa atanacaklar için yapılacak sınavlar hakkında genel yönetmelik kapsamında atama yapılması öngörülüyordu. Yakın zamanda Cumhurbaşkanının onayıyla Resmi Gazetede yayımlanarak torba kanun resmen yürürlüğe girmiş olacaktı. Ancak İnternet düzenlemesi de Torba Kanun tasarısının içinde yer alıyor. Cumhurbaşkanının torba kanunu veto etmesi durumunda sosyolog atamaları da gecikecek. Şubat ayında atama bekleyen sosyolog adayları da bu yüzden sıkıntılı.
              30 Mart tarihinde yapılacak yerel seçim nedeniyle Genel Kurul'un 27 Şubat Perşembe gününe kadar çalışması ve 1 Nisan Salı gününe kadar çalışmalarına ara vermesi planlanıyor. Cumhurbaşkanının torba yasayı onaylamaması durumunda sosyologların atama umudu ve beklentileri de ertelenecek.
               Cumhurbaşkanının torba yasayı veto etmesi durumunda sosyolog adaylarını daha fazla mağdur etmemek için kadro ihdaslarını TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek başka bir torba kanununa eklemek yerinde olacaktır.
                  Türkiye genelinde Sosyal Hizmet Merkezleri (SHM) açılıyor, Sosyal yardım ve hizmet alanında ihtiyaca en uygun destek ve hizmetin verileceği ASDEP modelinin uygulanmasına başlanıyor. Torba yasayla birlikte 500 sosyolog kadrosuna yakın zamanda alım ilanı verilmesi bekleniyordu. Çorum Milletvekilimiz Cahit BAĞCI da Twitter adresinden alımların  2014'ün ilk aylarında yapılacağını açıklamıştı. 2012 KPSS’den yüksek puan alıp da bekleyen sosyolog  adayları 600 günden beri alım haberini ve alım tarihini beklemektedir. Atama takviminin açıklanması ve alımların bir an önce yapılması mağduriyeti az da olsa giderilmiş olacaktır.  

ZEKİ KARA
Eğitimci-Yazar
Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER