İSTANBUL'UN HESABI ANKARA'YA UYMADI

Sayın müdürüm siz 103.178 öğretmenin müdürüsünüz. Ağzınızdan çıkan her söz sizi bağlar. Atama sonuçlarını saat 09:00 da açıklayacağınızı söylediniz; ama açıklayamadınız.

İSTANBUL'UN HESABI ANKARA'YA UYMADI
Saat 09:00 haberlerde  : Dr. Muammer Yıldız, Kazım Karabekir Paşa Müzesi’ni Ziyaret Etti
Saat 09:00 duyurularda: Eğitim Kurumlarının Norm İhtiyaçları.

Bu başlıklar İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü web sayfasından.
Oysa bir gün önce ne demişti sayın müdür?
Yarın saat 09:00 da il içi atamalarını açıklayacağız.
Dayanamadım 09:16'da Osmaniye Milli Eğitim Müdürlüğünü aradım, sordum. Aldığım cevap; ''09:00 da internet sistemi açılacak dediler şu ana kadar herhangi bir gelişme yok bekliyoruz."

Şu an saat 10:38 durum stabil bekliyor.

Şimdi benim sayın müdürüme "Sayın müdürüm siz 103.178 öğretmenin müdürüsünüz. Ağzınızdan çıkan her söz sizi bağlar. Atama sonuçlarını saat 09:00 da açıklayacağınızı söylediniz; ama açıklayamadınız. Personeliniz sizin hakkınızda ne düşünür! Elbette siz de planlanan ve takvime bağlanan sürede bu bilgiyi kamuoyu ile paylaşmak istersiniz. Sizden kaynaklanmayan etkenlerden dolayı gecikme yaşanması muhtemeldir ve öyle de olmuştur. Kaldı ki, sabah mesaiye başladığınızda sadece bu işle ilgilenip, komisyon üyelerini toplayıp, MEBBİS üzerinden alanlara göre atamaları yapıp, listeleri oluşturup, kontrol edip, komisyon üyelerine her sayfaya paraf attırıp, imzalattırıp, onaylatıp veya onaylayıp, web sayfasında yayınlamak eminim ki sizin mesai başlangıcı sonrasında verdiğiniz bir saatlik süreden çok daha fazla zaman alacaktır. ''Lütfen bu tür konularda kesin hüküm içeren ifade kullanmayın ki personeliniz de beklenti içine girmesin." deme hakkımı kullanırım.

Bu gecikme Milli Eğitim Bakanlığının bilgisayar alt yapısının yetersizliğini bir kez daha ortaya koymuştur. Siyasilerimizin her seferinde dünyanın sayılı ekonomisiyiz diye övündüğümüz bir ortamda ne yazık ki MEB'in bilgisayar sistemi İl İçi Atamalar da başvuruları kaldıramamış sınıfta kalmıştır. Her yıl bütçe görüşmelerinde en fazla payın eğitime düştüğü söylendiğine göre bu demektir ki bakanlığın para sıkıntısı yoktur. Geriye sadece sistemin yenilenmemesi, ortaya çıkan ihtiyaçlara cevap verebilecek altyapının oluşturulmaması ve gerekli sorumluluğun gösterilmemesi kalmaktadır.

Umuyor ve istiyorum ki bakanlık bu yaşanan olumsuzluktan ders çıkararak bundan sonra bu ve benzeri durumların yaşanmaması için gerekli tedbirleri alır.

KAMUAJANSI.COM Rasim Asker
Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER