Kamu Çalışanlarına Bankalarca Verilen Promosyonlar Peşin Ödenmelidir

Kamu Çalışanlarına Bankalarca Verilen Promosyonlar Peşin Ödenmelidir

Kamu Çalışanlarına Bankalarca Verilen Promosyonlar Peşin Ödenmelidir
26588 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2007/21 sayılı Başbakanlık genelgesinin 4. maddesinde “4-(2010/17 nolu Başbakanlık genelgesi ile değişik. 10 Ağustos 2010 SALI Resmî Gazete Sayı: 27668 ) Banka tarafından verilecek promosyon miktarının tamamı personele dağıtılacaktır.”, 5. maddesi “5- (2008/18 nolu Başbakanlık genelgesi ile değişik. 5 Ağustos 2008 SALI Resmî Gazete Sayı: 26958 ) Dağıtılacak promosyonlar, ilgili banka tarafından personel adına açılan hesaba aktarılmak suretiyle ödenecektir.” hükümlerini içermektedir.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı’nın 27.01.2010 tarih ve 367 sayılı yazısı ile yayımlanan Milli Eğitim Bakanı tarafından imzalı 2010/08 sayılı genelgesinde de “01.02.2010 tarihinden itibaren Bakanlığımıza bağlı okul ve kurumların, bankalarla yapacağı “ Maaş Ödeme Protokollerine” bağlı olarak edinilecek parasal kaynakların tamamının çalışan personele dağıtılması hususunda gerekli tedbirlerin alınmasını rica ederim.” denilmektedir.

Yine promosyon anlaşmasındaki miktarın altı aylık periyotlarla ödenmesine olanak veren 2007/21 sayılı Başbakanlık genelgesinin 5. maddesindeki “Dağıtılacak promosyonlar, ilgili banka tarafından personel adına açılan hesaba her personel için eşit tutarlarda aktarılmak suretiyle altı aylık periyotlarla ödenecektir.” hükümleri 2008/18 nolu Başbakanlık genelgesi ile “5- Dağıtılacak promosyonlar, ilgili banka tarafından personel adına açılan hesaba aktarılmak suretiyle ödenecektir.” şeklinde değiştirilmiştir.

Bu bilgiler ışığında

1-İlgi genelgenin dağıtılacak promosyonlar, ilgili banka tarafından personel adına açılan hesaba aktarılmak suretiyle ödenecektir hükmü nedeniyle Promosyonlar banka tarafından direkt olarak personelin hesabına aktarılmalıdır. Kurum hesabına aktarılarak orada tutulamaz

2-2007/21 sayılı Başbakanlık genelgesinin 5. maddesindeki “Dağıtılacak promosyonlar, ilgili banka tarafından personel adına açılan hesaba her personel için eşit tutarlarda aktarılmak suretiyle altı aylık periyotlarla ödenecektir.” hükümleri 2008/18 nolu Başbakanlık genelgesi ile “5- Dağıtılacak promosyonlar, ilgili banka tarafından personel adına açılan hesaba aktarılmak suretiyle ödenecektir.” şeklinde değiştirildiğinden promosyon miktarının taksitler halinde ödenmesinin mevzuatta yeri yoktur.

Sonradan gelecek personel bahane edilerek taksitler halinde promosyon anlaşması yapılamaz. Promosyonlar tek seferde (peşin olarak) personelin hesabına aktarılmalıdır.
 (Anlaşmadan sonra gelen personel geldiği yerden zaten promosyonu almış olacaktır.) Taksitler halinde yapılan anlaşma zaten kamu çalışanlarının bir işine yaramaz.




Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
A.K
A.K - 10 yıl Önce

Çalışma sonrası hak edilen ücret çalışanın... Çalışan istediği her banka ile bireysel olarak anlaşabilmeli... Kurumsal protokollerle çalışanların hakları korunamaz ancak gasp edilir...

SIRADAKİ HABER