KAMU KURUMLARINDA ÇALIŞAN ŞUBE MÜDÜRLERİ NEDEN EMEKLİ OLMAK İSTEMİYOR. İŞTE ŞOK GERÇEK!

Kamu kurumlarında çalışan ve sayısı yaklaşık 8 bini bulan şube müdürleri, özlük ve mali haklarının iyileştirilmesini bekliyor.

KAMU KURUMLARINDA ÇALIŞAN ŞUBE MÜDÜRLERİ NEDEN EMEKLİ OLMAK İSTEMİYOR. İŞTE ŞOK GERÇEK!
 
 
Şube müdürlerinin sorunlarını bir mektupla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da ileten Şube Müdürleri Derneği Başkanı İsmail Polat, "Şube müdürünün almakta olduğu maaş, emekliye ayrıldığı takdirde, yarıdan da aşağıya düşüyor. Bin 500 lira maaş ile yaşam standardının çok düşeceği endişesiyle 65 yaşına kadar emekli olmadan çalışmak zorunda bırakılıyorlar." diye konuştu.
 
Ankara da 14 farklı bakanlık ve kamu kurumlarındagörev yapan Şube Müdürleri, Şube MüdürleriDerneği'nin iftar programında bir araya geldi. İftaryemeğine yine üst düzey bürokratların yanı sıra basın mensupları da katıldı. Yemek sonrası konuşmayapan Şube Müdürleri Derneği Başkanı Polat, şube müdürlerinin yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Polat, "Bugün bir şube müdürünün almakta olduğu aylık maaş, emekliye ayrıldığı takdirde yarıdan yarıyadüşüyor. Bin 500 lira maaş ile yaşam standardının çok düşeceği endişesiyle 65 yaşına kadar emekli olmadan çalışmak zorunda bırakılıyorlar." diye konuştu.
 
"ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİNE İHTİYAÇ VAR"
 
Şube müdürlüğünün, kamu yönetiminin omurgasını oluşturan bir kademe olduğunu vurgulayan Polat,bakanlıklarda yapılan yeniden yapılandırma çalışmalarında şube müdürlerinin adının değiştirilerek etkisizleştirmeye çalışıldığını savundu. Polat, kurumların iş ve işlemlerin bir şekilde sevk ve idare edilmesi gerektiğini, bunun içinde mutlak suretle şube müdürlüklerine ihtiyaç olduğunu vurguladı. Polat ayrıca, her türlü sorumluluğu ve riski üstlenen şube müdürlerinin özlük ve mali haklarına bakıldığında ek göstergelerinin 2 bin 200 olduğu, görev ve makam tazminatlarının olmadığını, dolayısıyla maaş yönünden emsallerine göre üvey evlat muamelesine tabi tutulduğunu kaydetti. Şube müdürlerinin idareci olarak bugün almakta oldukları maaşın emeklilikte düz memur ile aynı miktara düştüğünü, emekli ikramiyelerinin ve emekli maaşlarının işçilerden çok daha az olduğunu aktaran Polat, bu durumun hakkaniyetle bağdaşmadığını ve mutlak suretle çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti.
 
ÇALIŞMA BAKANLIĞI VE MALİYE BAKANLIĞI'NA MESAJ
 
Dernek Başkanı Polat, Şube Müdürü olmayı bekleyen daha genç arkadaşlara erken yaşlarda fırsat verebilmek için, sırf emeklikte maaşlarının çok düşmesinden dolayı emekli olmayan müdürlerin emekli olmalarını sağlamak için mali ve özlük hakların verilmesi gerektiğini yineledi. Sorunlarını bir mektupla Başbakan'a da ilettiklerini bildiren Polat, çalışmalarının kısa zamanda karşılığını bulacağına olan inancını ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Maliye Bakanı'nın bu adaletsizliğin giderilmesi için çalışma yapacaklarına olan inancını da dile getirdi.
 
"EMEKLİYE AYRILIRSAK MAĞDUR OLURUZ"
 
İftara katılan bazı dernek üyeleri de kamu kurumlarında fiilen görev yapan toplamda 7 bin 800 civarı şube müdürünün olduğuna işaret etti. Şube müdürleri, "Bizler 65 yaşına kadar beklemek istemiyoruz ama kimimiz üniversitede çocuk okutuyoruz, kimimiz çocuklarımızı evlendirecek. Emekli olursak maaşımız yarı yarıya düşecek, normalde şimdi bile geçinmekte zorlanıyoruz, emekliye ayrılırsak mağdur oluyoruz." diye yakındı.
Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER