KAR TATİLİNDE ÖĞRETMENE EK DERRS ÜCRETİ ÖDENİR Mİ ?

Kar tatili ek ders ücreti kesilir mi? Kar tatili nedeniyle bir çok ilde okullar tatil oldu peki kar tatili nedeniyle öğretmenler ek ders ücreti alabilecek mi ?

KAR TATİLİNDE ÖĞRETMENE EK DERRS ÜCRETİ ÖDENİR Mİ ?
Kar tatili ek ders ücreti kesilir mi?  Kar tatili nedeniyle bir çok ilde okullartatil oldu peki kar tatili nedeniyleöğretmenler ek ders ücreti alabilecek mi ?


Ders görevlerinin çeşitli sebeplerleyerine getirilmemesi veya öğretimedeğişik sebeplerle ara verilmesiyüzünden ders görevini yerinegetiremeyen öğretmenlerin bu sürelerde varsa ders ve ek dersgörevlerini yapmış sayılacak.
 
Ayrıca eğitim kurumlarında yöneticilik görevlerinde geçici görevle görev yapanların görevlendirildikleri unvan ile asli görevleri için planlanan ek ders ücretleri arasında kıyas yapılarak fazla olan ek ders ücretinin ödenmesi de sağlanacak. Diğer kamukurumlarına görevlendirilen öğretmenlere ek derslerinin verilecek.
 

İşte o madde
 

Ders görevinin yapılmış sayılacağı haller
 

Madde 24- (1) 1/9/2012 tarihinden geçerli olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığınabağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerinegetiremeyen yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin çeşitli  nedenlerle  sınıf veyaokul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık veplanlama görevlerini yapmış sayılırlar.
Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER