KORUMA MEMURU ALIMLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Adaylarda aranan kriterler neler olacak?

KORUMA MEMURU ALIMLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?
2013 Koruma memuru alımları için geçerli tarihler netleşiyor. Emniyet'e ait tesisler, kamu binaları, hassas bölgeler, kişi ve yakın koruma hizmetlerinde görev yapan 29 bin Koruma memuru suçla mücadeleye kaydırılacak.

Polis teşkilatına ilk etapta 10 bin, daha sonraki aşamalarda ise 20 bin koruma memuru alınacak. Alımlar 3 yılda tamamlanacak. Koruma hizmetleri, stadyumlar ve üniversitelerin güvenliği silahlı görev yapacak 30 bin koruma memuruna emanet edilecek. Koruma memurları bin 800 ile 2 bin TL arasında maaşla işbaşı yapacak. 
En az lise mezunu olma şartı aranan memur adayları için yaş sınırı 26'dan 28'e çıkarıldı. Özel yetenek sınavında başarılı olan koruma memur adayları polis meslek yüksek okulunda 4 ay eğitim alacak. Sahada ise iki ay uygulamalı eğitim verilecek. Polise yardımcı unsur olacak koruma memurları sözleşmeli değil kadrolu olacak.

Emniyet Hizmetleri Sınıfı'ndan atanacak koruma memurlarından başarılı olanlar polis memurluğuna yükseltilecek. Bu oran yüzde 5'i geçemeyecek. Koruma memurları polisler gibi geniş yetkilere sahip olmayacak.  Emniyet Genel Müdürlüğü, şu anda 'koruma memuru' alımının söz konusu olmadığını belirterek, bu konudaki kanun çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, konuyla ilgili bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerle ilgili yaptığı açıklamada, 'Koruma Memuru' projesi kapsamında kanun çalışmalarının devam ettiğine vurgu yapıldı.
Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
FAİK ŞAHİNER
FAİK ŞAHİNER - 11 yıl Önce

34 VE ÜZERİ DENEYİMLİ İNSANLAR NE OLACAK

SIRADAKİ HABER