MEB 2014 ALAN DEĞİŞİKLİĞİ SON DURUM NEDİR ?

Milli Eğitim Bakanlığı 2014 yılında alan değişikliği yapacak mı ? KAlan değişikliği bekleyen binlerce öğretmenin merak ettiği soruyu MEB kurmaylarına sorduk... 2014 yılı alan değişikliği nasıl yapılacak ? İşte cevabı....

MEB 2014  ALAN DEĞİŞİKLİĞİ SON DURUM NEDİR ?
Milli Eğitim Bakanlığı 2014 yılında alan değişikliği hakkı verecek mi ?

 Alan değişikliği konusunu MEB kurmaylarına sorduk...

 2014 yılında alan değişikliği yapılacak ....

 2014 yılında yapılacak alan değişikliği daha önceki yıllarda olduğu gibi kapsamlı olmayacak . Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıllarda sınıf öğretmeni norm kadro fazlası öğretmenleri eritmek için Milli Eğitim Bakanlığı yan alana geçiş hakkı ile birlikte sınıf öğretmenlerine teknoloji tasarım alanına geçiş hakkı da tanımıştı...

Sınıf öğretmenliği ve diğer alanlardan yan alana geçiş yapan öğretmenlere atama bekleyen branş öğretmenlerinin tepkisi uzun süredir devam ediyor .

 Milli Eğitim Bakanlığının 20 yıllık sınıf öğretmenini matematik , fizik gibi alanlara geçirmesinin hata olduğunu Kamudanhaber.com sitesi olarak defaten dile getirmiştik.

BAKANLIK ALAN DEĞİŞİKLİĞİNİN KAPSAMINI DARALTIYOR

 Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden aldığımız bilgilere göre bu yıl alan değişikliğinin çok dar kapsamda yapılacağı ve şu şekilde planlandığı belirtiliyor.

 1- Alan değişikliğinin tarihi konusunda hala net bir tarih olmamakla beraber kılavuz çalışmaları hala devam ediyor fakat şu bir gerçek ki alan değişikliği başvuruları norm güncellemeleri bittikten sonra alınacak.

 2- Yan alana geçiş olmayacak.

 3- Yüksek lisansa bağlı alan değişikliği olmayacak.

 4- İkinci üniversite bitirenler alan değişikliğine başvurabilecekler.İkinci lisans eğitimini alan öğretmenler sonradan bitirdiği alana da geçiş yapabilecek

 5- Özel eğitim ve teknoloji tasarım sertifikası alanlar yani yargı kararlarına göre ve talim terbiye kurulu kararları gereği yeteri kadar kurs saatini tamamlayan öğretmenler alan değişikliği yapabilecek.

 6- Asıl alanına dönmek isteyenler de alan değişikliğine başvurabilecek(Mesele fizik, kimya, biyoloji mezunu olup sınıf öğretmeni olanlar ) diploması ve mezuniyet alanı farklı olup farklı alanlarda öğretmenlik yapanlar asıl mezuniyet alanlarınageçebilecekler.
 
kamudanhaber.com
Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER