MEB' DE BÜYÜK ROTASYON

MEB' DE BÜYÜK ROTASYON
Milli Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yöneticilerinin Yer Değiştirme Suretiyle Atanmaları Hakkında Yönetmelik yayınlanması üzerine başta İstanbul olmak üzere bütün illerde göç hareketliliği başladı.

Çıkan Yönetmeliğe göre İstanbul'da aralarında Kadıköy, Ümraniye, Üsküdar, Şişli'nin de bulunduğu 39 ilçe milli eğitim müdürü yüzde 80'i rotasyona uğruyor. İl milli eğitim müdür yardımcısı, ilçe milli eğitim müdürü ile il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü şube müdürü kadrolarında asaleten görev yapanları kapsayan rotasyanda İstanbul'da il ve ilçelerde görev yapan kadroların yüzde 90'ı değişecek. Büyükşehirlerden taşraya, taşradan büyükşehirler arasında gerçekleşen bu kapsamda bir rotasyon en son 15 yıl önce gerçekleşmişti.

 Atanamayanlar resen atanacak

 İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne; İlçe Milli Eğitim Müdürleri de İl Milli Eğitim Müdür yardımcılıklarına atanmak için tercihte bulunabilecek. Şube müdürleri ise başvuramayacak. İl Şube Müdürleri İllere, İlçe Şube Müdürleri, İlçe Şube Müdürlüğüne başvurabilecek.
Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
İbrahim GÜMÜŞ
İbrahim GÜMÜŞ - 11 yıl Önce

Hiç bir makam kişiye özel değildir. O koltuklarda ne hikmet var ise üzerinde oturan makam sahipleri kendilerinin sabit mülkü sayarlar bilmek istemezler ki gün gelir başkalarına kalır. Ör: Dağdan yuvarlanan taşlar kum olur nehirde sürüklenir. Sonra birileri alır beton yapar kimisi dağın yamacında kimi her gün ayak altındaki kaldırım tasında.

SIRADAKİ HABER