MEB DERSHANELERDEN KAMUYA GEÇECEK ÖĞRETMEN KONTENJANINI AÇIKLADI

MEB, dershane ve etüt merkezlerinden kamuya geçecek öğretmenler için kontenjanlarını açıkladı. MEB'in bir de '6' yıl şartı var.

MEB DERSHANELERDEN KAMUYA GEÇECEK ÖĞRETMEN KONTENJANINI AÇIKLADI
KAMUDAN-Milli Eğitim Bakanlığı kapanan dershanelerde görev yapan 3 bin 121 öğretmeni kamuda görevlendirecek. Yenişafak7ın haberine göre 3 bin 121 öğretmen için kontenjan açıklandı. En çok öğretmen alımı matematik branşında olacak.
Dershanelerden kamuya 3 binin üzerinde öğretmen geçecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Eylül ayında faaliyetleri sona erecek olan dershane ve etüt merkezlerinde çalışan öğretmenlerin, kamu kurumlarında istihdamı için 3 bin 121 kontenjan açtı. Akşam'da yer alan habere göre kontenjanlara, dershane ve etüt merkezlerinde en az 6 yıl sigortalı olarak görev yapmış öğretmenler yerleşebilecek. Bu şartı taşımayan adayların başvuruları kabul edilmeyecek.
SÖZLÜ SINAV AĞUSTOSTA
Dershanelerde 6 yıl sigortalı olarak görev yapmış öğretmenlerin kontenjanlardan yararlanabilmeleri için 1 Ağustos tarihine kadar, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden başvuruda bulunmaları gerekiyor. Bu başvurunun ardından, bulunduğu il ve ilçenin Milli Eğitim Müdürlükleri'ne müracaat ederek, başvurularını onaylatacaklar.
KONTENJANLAR BELİRLENDİ
Bakanlık, dershanelerden gelecek 3 bin 121 öğretmen için kontenjan ayırdı. En çok kontenjan 665 kişiyle matematik, 452 kişiyle fizik ve 365 edebiyatı öğretmenlerine ayrıldı.
Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER