MEB ONAYLADI: FAZLA ÇALIŞANA 1 GÜN İZİN

İkili eğitim yapılan eğitim kurumlarındaki yönetici ve hizmetlilerin çalışma düzeninde değişiklik yapıldı.

MEB ONAYLADI: FAZLA ÇALIŞANA 1 GÜN İZİN
 
Eğitim-İş, MEB’e, ikili eğitim kurumlarında fazla mesai yapan yöneticiler ve yardımcı hizmetlilerin çalışma saatleri için başvuru yaptı. MEB, personele yaptırılacak fazla çalışmanın her 8 saati için 1 gün izin verileceğini bildirdi. Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, yaptığı yazılı açıklamada, memurların haftalık çalışma süresinin 40 saat olduğunu ancak ikili eğitim yapılan eğitim kurumlarında görevli yönetici ve yardımcı hizmetlilerin günde 10 saat çalıştığını belirtti. Bu durumun, Anayasa’ya, Devlet Memurları Kanunu’na ve eşit işe eşit ücret anlayışına aykırı olduğunu vurgulayan Demir, MEB’den yönetici ve yardımcı hizmetlilerin hangi saatler arasında görev yapacaklarının ve haftada kaç saat çalışacaklarının belirlenmesini istedi. Demir, “Yıllardır çözülemeyen ve adeta kangrene dönen konu ile ilgili olarak Bakanlığınızın görüşlerinin tüm valiliklere duyurulacak şekilde açıklanması yöneticilerin çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalmasını önleyeceği gibi ülke genelinde birlik sağlanmasına da olanak verecektir” dedi.
MEB’den, Eğitim-İş’e gönderilen yazıda ise kurumların gerektiği takdirde personelini günlük çalışma saatleri dışında fazla çalışma ücreti vermeden çalıştırabileceği belirtildi ve şu ifadelere yer verildi:
“Bu durumda personele yaptırılacak fazla çalışmanın her 8 saati için 1 gün hesabı ile izin verilir. Ancak, bu suretle verilecek iznin en çok 10 günlük kısmı yıllık izinle birleştirilerek yılı içinde kullandırılabilir.
Diğer taraftan, eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve yardımcı hizmetler sınıfında yer alan personel, görevlerini görev yaptıkları kurumların tabi oldukları yönetmelikle belirlenen esaslar çerçevesinde yürütmektedir. Görevin gerektirdiği durumlarda mesai saatleri dışında da çalışmaların yürütülebilmesine ilişkin tedbirler valiliklerce alınmaktadır.”
Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
M-hitap
M-hitap - 12 yıl Önce

Sanki ikili öğretim olunca sabahtan akşama kadar okulda duruyorlar da müdür beyler ara ki bulasın

mehmet uçar
mehmet uçar - 12 yıl Önce

böyle dangalakça yazılan yorumları neden yayınlıyorsunuz

AYŞE
AYŞE - 12 yıl Önce

sanki müdür yardımcıları ve müdürler mesaiye hergün saat 07:30' da başlatıp 17:30' da bitiriyorlarda. böyle bir uygulama yapacaksıznız. nöbetçi müdür yardımcısı mesai erken başlıyor. diğerleri canları nasıl istiyorlarsa ozaman gelip ne zaman isterler se öyle çıkıyor. zaten 10 saat çalışmıyorlar.

nejmi tut
nejmi tut - 12 yıl Önce

öğretmen arkadaşlar zam isteyeceklerine,yöneticilere verilen 8 saate kafayı takmışlar.sanki kendileri doğru dürüst öğretmenlik yapıyorlarmış gibi.yöneticiyim ama haftada en az sizin kadar gelmeyen öğretmenlerin yerine boş derslere giriyorum.böyle sıradan konuşmalarınıza cevap olsun diye yazdım.

fuzuli
fuzuli - 12 yıl Önce

yine seviyesiz ve bir o kadar da basit tartışmalara sazan gibi atlıyorsunuz.tüm bunlar oyun.fevri hareketler bizlere zarar veriyor. kamil olun ve işinize bakın.biz adam yetiştiremezsek böyle olur.

SIRADAKİ HABER