MEMUR İŞÇİ AYRIMI SONA ERİYOR

Babalık izninde memur-işçi ayrımı sona eriyor

MEMUR İŞÇİ AYRIMI SONA ERİYOR

Babalık izninde memur-işçi ayrımı sona eriyor. İşçi babalar da eşi doğum yaptığında izin yapabilecek. Babalık izni 5 gün olarak bütün çalışanları kapsayacak. Çalışan erkeğe, eşinin doğum yapması durumunda 5 iş günü babalık izni verilecek. Cumartesi ve pazarlar ile resmi tatil günleri 5 günlük izne dahil edilmeyecek. Dolayısıyla doğum izni 7 güne ve bazen bayramlar nedeniyle daha fazla süreye çıkabilecek.


EŞİNİN YANINDA OLACAK

'Ailenin ve Dinamik Nüfus Yapısının Korunması' programını geçtiğimiz hafta açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Babalığa teşviği, 3 gün olan ve sadece memurlara olan hakkı tüm çalışanlara 5 gün olarak. 5 gün demek, çocuk pazartesi doğduysa cuma bitiyor, cumartesi, pazar da yanında, dolayısıyla 7 gün. Salı doğduysa cumartesi, pazar araya girdiği için sayılmıyor yine 7 güne çıkmış oluyor, bu 5 gün. İşçiye eşinin doğum yapması halinde 5 gün izin vereceğiz. Tatille 1 hafta anlamına gelir. Baba, bebeğine merhamet, şefkat göstermek, eşine destek olmak için 1 hafta izinli sayılacak."

EŞ VEFAT EDERSE BABA KULLANACAK Programda babaları ilgilendiren başka düzenlemeler de yer alıyor. Buna göre, şayet anne doğum sırasında vefat ederse, annenin hak ettiği doğum izinlerini baba kullanabilecek. Çocuğun yüzde 70 engelli olması veya sürekli bir hastalığının bulunması durumunda ebeveynlerden birine 1 yıl içinde 10 güne kadar izin verilecek. Bu izni anne ya da baba kullanabilecek.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER