MEMUR MAAŞ ZAMMI. YENİ MAAŞLAR NE KADAR OLACAK?

MEB Çalışanlarının Temmuz ayı tahmini maaşlarını tablo halinde yayınlıyoruz. İşte MEB Çalışanlarının zamlı maaş tablosu

MEMUR MAAŞ ZAMMI. YENİ MAAŞLAR NE KADAR OLACAK?
 

 
Gazetekamu.com'un haberine göre Temmuz başında açıklanacak Haziran enflasyonuna göre memur zammı netleşecek. Memur ve memur emeklilerinin maaşı Temmuz'da en az yüzde 3 artacak. Buna ilave olarak, ilk 6 aylık enflasyon yüzde 3'ü aşarsa bir de enflasyon farkı maaşlara yansıtılacak. 5 aylık enflasyon verilerine göre memurların zammı yüzde 3.21 olacak. Temmuz başında açıklanacak Haziran enflasyonuna göre alacakları zammın oranı kesinleşecek.  
Haziran'da çıkacak enflasyona göre çalışanların zam oranı daha da artabilir. Totalde en fazla yüzde 4 zam olacak gibi.( Her maaş zammı öncesi enflasyon rakamlarının eksi derecelerde çıktığını unutmayalım ve altınız çizelim )
 
MEB çalışanlarının Haziran maaşları ile Temmuz maaşlarını enflasyon artışı hariç yüzde 3 zamlı incelediğimizde, uzman olmayan evli iki çocuklu ¼ ü ilkokul öğretmenin maaşı(ekders dahil) 2858TL den 2948 TL ye yükselmektedir. Enflasyon artışı +1 puan gibigerçekleşir ise aynı öğretmenin maaşı 2972TL ye yükselecek.
 
Maaş tablosunu incelediğimizde öğretmen maaşları 2003TL ile 2461 TL arasında değişmektedir. Alınan ek ders ücretleri ise 522TL ile 1392TL arasındadır.Yalnız burada her öğretmen ek ders alamamaktadır bununda altını çizelim .  En fazla ek dersücretini teknik öğretmenler almaktadır. Okul müdürlerinin ek ders dahil maaşları 3500TL yi bulmaktadır.
 
Öğretmen maaşı ile hizmetli maaşı ( ek ders hariç ) neredeyse birbirine eşit durumdadır. Hatta birçok kurumda evli ve çocuk durumuna göre hizmetli maaşları öğretmenleri geçiyor. Memur ve üzeri çalışanların tamamının maaşları öğretmenlerden fazladır. 
 
 
İŞTE MEB  PERSONELİNİN  MAAŞ TABLOSU
 
Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
keshancer
keshancer - 11 yıl Önce

Haziran maaşları ekdersle birlikte hesaplanmış.Birde yaz maaşları da ekders birlikte hesaplanmış.Bu MEB'in dünyadan haberi yok bence. Öğretmenin yazın ekders almadığını bilmiyorlar mı, yoksa böylesi işlerine mi geliyor.

hasan
hasan - 11 yıl Önce

kardeşim heröğretmen standart ekders ücreti alıyormu ki ? Siz ders ücretli maaş toplamı belirtiyorsunuz.

Mehmet ERASLAN
Mehmet ERASLAN - 11 yıl Önce

Beş yıllık öğretmenim, maaşım 1850 lira..Nasıl oluyor da 9/1 derecesindeki öğretmenin maaşı 2003 TL oluyor.Sonra insanların gözünde farklı izlenim oluşturuyoruz.Bu arada ek dersim de yok

Namık G.
Namık G. - 11 yıl Önce

evli iki çocukluyum.eşim çalışıyor ve uzmanlığım var.25 yıllık öğretmenim.haziran da 2288 tl aldım.aradaki farkı neye göre yazıyorlar.

yusuf
yusuf - 11 yıl Önce

sadece öğretmen maaşlarını çok göstermek amacınız kaç öğretmen dediğiniz ek dersi alabiliyor yada bu zaman da kaç 9/1 öğretmen evlenmiş iki çocuk sahibi bu nasıl kabul edilemez yanıltıcı bir hesap diye haber yapacağınıza maliyenin ağzından haber yapıyorsunuz

SIRADAKİ HABER