MEMUR MAAŞLARINDA EŞİTSİZLİK GİDERİLİYOR MU?

İyileştirme yapılan mali konular neler?

MEMUR MAAŞLARINDA EŞİTSİZLİK GİDERİLİYOR MU?
Aynı işi yapan kamu personeli arasında eşit işe eşit ücret uygulamasında bazı kesimlerin ücretlerinde ortaya çıkan olumsuzluklar meclis gündemine geldi.
 
Kamu personeli arasındaki ücret dengesizliğini gidermeyi amaçlayan 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye başlandı. Düzenleme ayrıca makam ve görev tazminatlarında iyileşmeyi amaçlıyor.666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile aynı işi yapan kamu personeli arasında eşit işe eşit ücret uygulamasında bazı kesimlerin ücretlerinde ortaya çıkan olumsuzluğu giderecek düzenleme TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlandı. Düzenlemede daire başkanın 3000 olan ek göstergesi 3600'e çıkarılması yer alıyor. Böylece daire başkanlarının da maaşları amirinden fazla ücret alan kariyer uzmanlarının 3600 ek göstergesine getirilecek. Ancak burada maaş artışı getirilmeyecek. Çünkü daire başkanının kademe derece farkı korunacak. Sadece 60 lira civarında prim kesintisine neden olan uygulama eksikliği giderilecek.Düzenleme ile makam ve görev tazminatında iyileştirme yapılıyor. Bunların makam tazminat rakamları 2000 oluyor. 
 
Bu unvanlardan çoğunun makam tazminatı yoktu. Şimdi, 2000 x 0,057383 = 114,766 TL makam tazminatı ve 8.000 x 0,057383 = 459 TL tutarında görev tazminatı ödemesi yapılacak.
 
Ayrıca ek göstergede iyileştirme yapılacak. Bu unvanların da bir çoğunun ek gösterge rakamları 2200 idi. Yeni düzenlemeyle 3600 olarak belirleniyor. Tüm bu kadrolar kadro karşılığı sözleşmeli personel olacak. Devlet Planlama Uzmanı kadrosunda bulunan personelin aldığı ücreti bu kadrolar da alacak. Çünkü kadro karşılığı  
sözleşmeli personel için makam tazminatı ve ek gösterge meklilikte işe yarıyor.
Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER