MEMUR SEN MASAYI TERK ETTİ.MAAŞ ZAMMI HAKEM HEYETİNE KALDI

Maaş Zammı Hakem Heyetine Kaldı

MEMUR SEN MASAYI TERK ETTİ.MAAŞ ZAMMI HAKEM HEYETİNE KALDI

Memursen Masayı Terk Etti. Maaş Zammı Hakem Heyetine Kaldı

 
Memursen Masayı Terk Etti. Maaş Zammı Hakem Heyetine Kaldı
 
Ek ödeme talebiyle ilgili hükümetin teklif vermemesi ve yüzdelik zamda hükümetin ısrarı yüzünden Memursen  masayı terk etti.
Hükumetin ek ödeme talebimize karşılık vermemesi ve yuzdelik zamda elini açmaması üzerine masayı terk ettik.
 
Memursen Başkanı Ahmet Gündoğdu yaptığı açıklamada "Hükümetin ek ödeme talebimize karşılık vermemesi ve yüzdelik zamda elini açmaması üzerine masayı terk ettik. Şimdi Memursen Genel Merkezi'ne geçiyoruz, arkadaşlarımızla durum değerlendirmesi yapacağız. " dedi
 
Gündoğdu'nun Pakistan'da bulunan Başbakan Erdoğan ile telefon görüşmesi yapması bekleniyor.
 

GÜNDOĞDU GELEN TEKLİF YOKLARI İÇERİYOR
SAAT 24'E KADAR YENİ TEKLİF BEKLİYOR

 
Toplu sözleşmelerin son turunda, Kamu İşveren Kurulu 2012 için yüzde 3+3 olan teklifini 3,5+4 olarak yeniledi. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Şaka gibi" ifadesiyle değerlendirdiği teklife tepki göstererek masayı terk etti.
 
Gündoğdu, süreç tamamlanıncaya kadar teklif beklemeye devam edeceklerini söyledi. Gündoğdu, "Kamu İşveren Heyeti'nin getirdiği yeni teklif 2012 için 3,5+4, 2013 için bir yenilik yok, ek ödeme yok, eş yardımında artış yok, taban aylığa zam yok, 4-C'liye yüzdelik zam yok, emekliye zam yok, toplu sözleşme ikramiyesine zam yok, yok, yok, yok… Memur-Sen olarak konfederasyona geçip, saat 24'e kadar yeni teklif sunulmasını bekleyeceğiz" diye konuştu.
 
Kamu İşveren Kurulu'nun nihai olarak sunduğunu açıkladığı teklif üzerine açıklama yapan Ahmet Gündoğdu, "Centilmen sorunu olmayan, cömertlikte hat safhada sorunu olan bir bakışla açısıyla karşı karşıyız" dedi. Gündoğdu, uyuşmazlığın maliyetini hesaplayacak bir yaklaşım göremediklerini, masada bağıtlanan toplu sözleşmenin ülkeye sağlayacağı pozitif faydanın görmezden gelindiğine dikkat çekti. Tekliflerin, toplu görüşmelerin gerisinde kaldığının altını çizen Gündoğdu, şöyle devam etti: "Kriz yılı hariç, şimdiye kadar hiç böyle bir teklif almadık. Hükümet her yıl teklifler yaptı bunları yeniledi, yeni adımlar attı, biz de tekliflerimizi gözden geçirdik. Bunun soncunda 2006, 2008 ve 2010 yıllarında imza attık. İmzalamadığımız yıllarda hükümet ve sendikalar birbirine teklifleriyle yaklaştı. Bu yılki toplu sözleşmelerde, birbirimize yaklaşacak bir yaklaşım bulamadım."
 

 
Ayrıntılar geliyor...
 
Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ihsan
ihsan - 12 yıl Önce

hadi yaa.. terk mi etmiş. sevsinler seni.. günaydın mı deyim ne deyim.. danışıklı dövüş yapmayın..

SIRADAKİ HABER