MEMUR YASASI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Çalışanlar 9 Maddenin Bu Ay Yasalaşmasını Bekeleniyor

MEMUR YASASI NE ZAMAN ÇIKACAK?
 
Toplu sözleşmeyle elde ettikleri birçok hakkı alabilmek için yerel seçim sonrasını beklemek zorunda kalan 2,5 milyonu aşkın memuru şimdi de Cumhurbaşkanlığı seçimi endişesi sardı.
 
2,5 milyon beklemede
 
2,5 milyon memur, geçen yıl imzalanan toplu sözleşmede alınan haklarla Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda (KPDK) mutabakata varılan 30'u aşkın maddenin uygulanması için aylardır bekliyor. Geçen yılın sonunda çıkarılması gereken düzenlemeler için önce yılbaşı, ardından da seçimlerin öncesi işaret edildi. Ancak, düzenlemelerin seçim sonrasına bırakılmasının seçim sonuçlarında daha etkili olacağı hesabı yapılınca süreç uzadı.
 
9 madde yasalaşmalı
 
Şimdi ise siyasi gündem Köşk seçimlerine odaklandı. Dolayısıyla memura verilecek bazı kritik hakların, Köşk seçimlerinin sonrasına bırakılma ihtimali belirdi. Bu nedenle, yerel seçimlerde hükümete açıktan destek veren Memur-Sen, memurun haklarını alabilmek için Meclis'in açılacağı 8 Nisan'dan itibaren hükümet nezdinde kulis faaliyetlerine başlayacak. Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Hacı Bayram Tonbul, Başbakanlık'ta bekleyen kanun tasarısı taslağındaki 9 maddenin bu ay içerisinde yasalaşmasını beklediklerini söyledi. Tonbul, ayrıca 4/C'lilerin kadroya alınması, memurlara 1 derece verilmesi ve yıllık izinler gibi bir dizi taleplerini de Meclis'teki görüşmeler sırasında düzenlemeye ekletmeyi hedeflediklerini bildirdi. "Memur yeni bir seçimi kaldıramaz" diyen Tonbul, şöyle devam etti:
 
"Biz her şeyi göze alarak meydanlara döküldük. Haklarımızın Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasına bırakılması, niyetin test edilmesine döner ki bu memura ayıp olur. Hükümetin de memuru bekleteceğini düşünmüyoruz" dedi.
 
Disiplin cezalarına af geliyor
 
Martta yapılan KPDK toplantısında tasarı taslağına yazılmasına karar verilen talepler:
 
*Disiplin cezalarının affı,
 
*Adaylıkta uyarma ve kınama cezası alanların memuriyetten çıkarılmasının engellenmesi,
 
*Özelleştirme sonrası araştırmacı olarak atanan müdür, genel müdür yardımcısı ve genel müdürlerin istemeleri halinde kariyerlerine uygun mühendis, mimar, avukat gibi kadrolara atanması,
 
*İş ve meslek danışmanlarının ek ödemelerinin artırılması,
 
*Nöbetçi memurluk uygulamasının kaldırılması,
 
*Emekli ikramiyesinin hesaplanmasında 30 yıllık hizmet süresi sınırının kademeli olarak 35 yıla çıkarılması. (Bugün)
Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER