MEMURA 10 GÜN FAZLA İZİN GELİYOR

Memura hükümetten 10 gün fazla izin!

MEMURA 10 GÜN FAZLA İZİN GELİYOR
Yasa için düğmeye basıldı. Memura, en az yüzde 70 oranında engelli ya da süreğen hastalığı olan çocuğunun rahatsızlanması durumunda yılda 10 gün izin verilecek

 
Memurlara, 16 yaşın altında, en az yüzde 70 oranında engelli ya da süreğen hastalığı olan çocuğunun hastalanması durumunda, 10 güne kadar mazeret izniverilebilecek.
 
Engelli ya da süreğen hastalığı olan çocuğu bulunan memurlar dikkat! Meclis Başkanlığı'na sunulan torba yasa teklifi, bu memurlara çocuklarının rahatsızlanması durumunda yılda 10 güne kadar mazeret izni imkanı getiriyor. Bu izinler, toplu olarak ya da bölümler halinde kullanılabilecek.
 
RAPOR İSTENECEK
 
AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy ve milletvekili arkadaşlarının bazı kanunlarda değişiklik öngören teklifine göre; memurlara, 16 yaşın altında, en az yüzde 70 oranında engelli ya da süreğen hastalığı olan çocuğunun rahatsızlanması halinde hastalık raporuna dayalı olarak ebeveynden sadece biri tarafından kullanılması kaydıyla bir yıl içinde toptan veya bölümler halinde 10 güne kadar mazeret izni verilebilecek. Teklif ayrıca, Karayolları Trafik Kanunu'nda yapılan değişiklikle, geçiş üstünlüğüne sahip araçlar arasına, afet ve acil durum hizmetlerinde görevli bulunan araçların da eklenmesini öngörüyor. Teklifle, Büyükşehir Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle birlikte, bazı kanunlarda doğacak hukuksal boşlukların giderilmesi amacıyla bazı düzenlemeler yapılıyor.
Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER