MEMURA 5 YIL NAKİL YASAĞI KALKIYOR MU?

TBMM’de üzerinde yoğun mesai harcanan Torba Kanunlar, temel kanuni düzenleme ile sorunlarını çözemeyen sendikaların umudu oldu.

MEMURA 5 YIL NAKİL YASAĞI KALKIYOR MU?
TBMM’de üzerinde yoğun mesai harcananTorba Kanunlar, temel kanuni düzenleme ile sorunlarını çözemeyen sendikaların umudu oldu.
Bem-Bir-Sen, sözleşmeli iken kadroya geçirilen 4/b’li yerel yönetim çalışanlarına konulan  5 yıl süreli nakil yasağının, torba kanun düzenlemesi ile yeniden ele alınması yönünde yoğun çaba harcıyor.
Sendika ayrıca Türkiye genelinde sayıları  5 bini bulan  AFAD Personelinin “mahalli idare personeli” olarak kalma yönündeki taleplerini de TBMM’de ilgili komisyonlara iletti.
Yerel yönetim hizmet kolunda 8 yıldır yetkiyi elinde bulunduran Memur-Sen Konfederasyonu Üyesi  Bem-Bir-Sen’in Genel Başkan ve yönetimi, Torba  Kanunların ardı ardına geldiği  TBMM’de yoğun mesai harcıyor.
Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, öncelikli konularının kadroya  geçirilen 4/b’li yerel yönetim çalışanlarına getirilen nakil yasağı olduğunu kaydetti.
 Kadroya  geçirilmeleri sırasında yerel yönetim memurlarına getirilen  5 yıl nakil yasağına o dönemde de yoğun şekilde itiraz ettiklerini kaydeden Turbay,  mahalli idarelerin bir bütün sayılarak aynı kurum olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtirken, “Belediyelerarası, yada  il özel idareleri arası  geçişler aynı kurum içinde sayılmalıdır. Bunlara getirilen yasağın tümden kaldırılması için yoğun mesai harcamaktayız.  Genel manada kurumlar arası geçişe de getirilen  5 yıl nakil yasağı söz konusudur. Diğer kurumlar arası geçişte de şu an geçerli olan  5 yıl yasak şartının  3 yıla indirilmesi ve  çalışılmış sürelerin bu kapsamda değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu konunun yeni torba kanunlarda düzeltilebilmesi için  Sendika olarak büyük  çaba harcamaktayız” dedi.
AFAD PERSONELİ YEREL YÖNETİM ÇALIŞANI OLARAK KALMAK İSTİYOR
Türkiye genelinde sayıları  5 bini bulan  Acil Arama Kurtarma  Personeli’nin hali hazırda  AFAD Başkanlığı’na bağlı olarak görev yaptığını ancak bunların özlük ve mali haklarıyla ilgili düzensizliklerin devam ettiğini kaydeden  Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, “ Bu personel yerel yönetim çalışanı statüsünde kalmak istiyor. Onların kanunlardaki boşluklardan kaynaklanan statü karışıklığının da bu süreç  içinde çözülmesi için büyük çaba  sarfetmekteyiz” diye konuştu.
SAYIŞTAY MAHKEME KARARLARINI TANIMADI…
Yerel yönetimlerde özellikle  İSKİ, EGO, İSU, ASKİ  gibi kurumlarda Sayıştay yorumlarına dayanılarak çıkartılan zimmetlerin, yerel yönetim çalışanlarını zora soktuğunu kaydeden Mürsel Turbay, “Buralarda söz konusu zimmet iddiaları ile ilgili olarak pek çok mahkeme kararı bulunmaktadır.  Ancak Sayıştay denetçileri mahkeme kararlarına rağmen zimmet çıkartmışlar, çalışanların elini kolunu bağlamışlardır. Yorum farkından kaynaklanan bu durumun düzeltilmesi ve Sayıştay zimmetlerin kaldırılması yönündeki taleplerimizi de  TBMM’de gerekli komisyonlara ve mercilere iletmiş buluyoruz. Bu mağduriyetlerin en kısa sürede çözümlenmesi yerel yönetim çalışanlarını rahatlatacaktır” dedi.
Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
serdar
serdar - 10 yıl Önce

Ben tüm sendikaların bu hayatı konularda ortaklasmasi gerektiğini düşünüyorum aile bütünlüğünü bozan bu kararlar karşısında memur olarak çok zor durumdayız

guven aslan
guven aslan - 9 yıl Önce

inşallah.. hiçbir memura uygulanmayan 5 yıl kurumlar arası geçiş yasağı bize uygulandı-kadro sevincini kursağımızda bırakanlar tebrikler olsun...inşallah bu madde tamamen kalkar..yarınlar güzel olacak..

SIRADAKİ HABER