MEMURA NE KADAR ZAM ÖNERİLECEK

Maliye Bakanlığı kulislerinde dolaşan bilgilere göre, 2012 zammı memuru üzecek. İşte kulislerde dolaşan memuru şoke edecek zam oranı.Maliye Bakanlığı ne kadar zam öngörüyor.

MEMURA NE KADAR ZAM ÖNERİLECEK

 


Maliye Bakanlığı kulislerinde dolaşan bilgilere göre, 2012 zammı memuru üzecek. İşte kulislerde dolaşan memuru şoke edecek zam oranı..

Yaklaşık 2.5 milyon memur ile 1.8 milyon memur emeklisinin merakla beklediği toplu sözleşme görüşmeleri sürüyor.

Görüşmelerin ilk gününde, usul ve yöntem belirlendi. İkinci ve üçüncü toplantılarda ise zam oranları konuşulmaya başlanacak. Toplu sözleşmede memurlara zorlu bir pazarlık süreci bekliyor.

Memur zamlarında parayı verecek olan Maliye Bakanlığı'nın zam hesapları, sendikaların zam taleplerinin çok altında bulunuyor.Maliye Bakanlığı kulislerinde dolaşan bilgilere göre, 2012 yılı bütçesinde memur zamları için 3 artı 3'e yetecek ödenek bulunuyor.
Altı aylık dönemde yüzde 3'ü geçen her türlü zam, bütçeye ek yük getirecek. Ancak, intibak için ayrılan 2.5 milyar liralık ödeneğin de zamlar için kullanılması düşünülüyor. Bu da ancak memurlara 1 artı 1 zam yapmaya yetiyor.
Maliye Bakanlığı'nın hesabı, altı aylık dönem için yüzde 3, gecikme faizi olarak da yüzde 1 zam vermek. Bu da yüzde 4'lük zam anlamına geliyor. Ve yıllık olarak 4 artı 4 zam yapılması öngörülüyor...

Maliye'den 'memur zammı' tedbiri

Maliye, 5 milyarlık tasarruf paketi için düğmeye bastı. Ek vergi olmayacak.Memur ve memur emeklilerine verilecek 1 puanlık zammın maliyetinin 1 milyar lirayı geçtiğini hesaplayan Maliye Bakanlığı, yeni tasarruf paketi için düğmeye bastı.

Pakette, ek vergi tedbiri olmayacak.

Onun yerine kamu harcamalarının kısılmasına yönelik tedbirler yer alacak.Paketin en az 5 milyar lira büyüklüğünde olması öngörülüyor.Star'ın haberine göre, çalışmalar kapsamında, kamu harcamalarında tasarruf öngören bir torba yasa tasarısı hazırlanıyor.Tasarruf paketinde yer alacak düzenlemeler için ise Maliye Bakanlığı Bütçe Genel Müdürlüğü çalışmaları yürütüyor.( Vatan Gazetesi)

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
A.Karaslan
A.Karaslan - 12 yıl Önce

Çok bile harca harca bitmez

SIRADAKİ HABER