MEMURLAR SENDİKA ARACILIĞIYLA FİŞLENİYOR MU ?

Hükümete yakın bir sendikanın alt kademedeki kamu yöneticileri için, bir form hazırlattığı ve yöneticiler; "paralel yapı üyesi", "Gezici- Alevi" ve "diğer tarikatlara mensup" diye fişlediği iddia edildi.

MEMURLAR SENDİKA ARACILIĞIYLA FİŞLENİYOR MU ?
Hükümetin devlet kurumlarında alt düzey atamalar için kendisine yakın bir sendikadan yardım aldığı ve memurları fişlediği iddia edildi.
Taraf gazetesinden Hüseyin Özay'ın bugün "Muhalif memura 3'lü fişleme dönemi" başlıklı yazısında iddiaları şu şekilde kaleme aldı;
"Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından kamu kurumlarında üst düzey birçok bürokratı değiştiren AKP hükümeti, alt düzeydeki atamalarla ilgili olarak ilginç bir yönteme başvurdu. İddiaya göre; alt düzeydeki şef, amir, müdür gibi pozisyonlardaki görevlilerin siyasi görüşlerinin belirlenmesinde, hükümete yakın bir sendikadan yardım alındı. Sendika yönetimi, alt kademedeki kamu yöneticileri için, bir form hazırlattı. Formlarda yöneticiler için; “paralel yapı üyesi”, “Gezici- Alevi” ve “diğer tarikatlara mensup” değerlendirmeleri yer aldı. Formlar, yüz yüze dolduruluyor ve Ankara ’ya getirilerek elden teslim ediliyor.
 
AKP hükümeti, rüşvet ve yolsuzluk operasyonun ardından yargı, emniyet ve ekonomi birimlerinde üst düzey birçok bürokratı görevden aldı. Bu süreçte son altı aylık dönemde görevden alınan bürokrat ve emniyet mensubu sayısının 20 bini geçtiği bildirildi. Yeni dönemde yani okulların kapanmasının ardından, yeni bir görevden alma dalgası için hazırlık yapılıyor. Özellikle, kamu kurumlarının teşkilatlarındaki alt düzey yöneticilerinin de değiştirilmesi öngörülüyor. Yani il başkanlığı, il müdürlüğü, şube müdürlüğü, şef ve amirlikler için de yer değiştirme planlanıyor. Bunun için, kapsamlı bir ön çalışma da yapıldı.
 
Alt düzey bürokratlarla ilgili çalışmanın yapılmasında, istihbarat birimlerinin raporlarının dışında hükümete yakın bir sendikanın bilgi ve belgeleri de kullanıldı. Çalışma sırasında, sendikanın kamu kurumlarındaki temsilcileri merkeze çağrıldı. Merkezde, daha önceden hazırlanmış bürokrat listesi hakkında bilgi alındı. Örneğin, Cemaat’e yakın olup olmadığı, Gezi olaylarına destek verip vermediği sorgulandı. Bu sorgulamada elde edilen bilgiler ise, daha önceden hazırlanmış formlara aktarıldı.
 
ÜÇ SINIFA AYRILDI
 
Sendika aracılığı ile gerçekleştirilen alt düzey bürokratları örtülü fişleme olayında, formlarda “paralel yapı üyesi”, “Gezici- Alevi” ve “diğer tarikatlara üye” olarak üç ayrı sınıf yer aldı. Sendikanın işyeri temsilcilerinden alınan bilgiler doğrultusunda, alt düzeydeki bürokratlar, “paralel yapı üyesi” veya “Gezici” olarak sınıflara ayrıldı."
Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER