MEMURLARDA TOPLU SÖZLEŞME HEYECANI

Bu ay alacakları zamlı maaşlarını öğrenen memurlar, şimdi de 1 Ağustos'ta başlayacak toplu sözleşme görüşmelerine kilitlendi. Sendikalar taleplerini belirlemeye başladı, görüşmelere zam pazarlığı damgasını vuracak

MEMURLARDA TOPLU SÖZLEŞME HEYECANI
 Memurlar için toplu sözleşme görüşmeleri 1 Ağustos'ta başlıyor. Bu ay alacakları zamlı maaşlarını öğrenen 2.1 milyon memur, şimdi de 2014 ve 2015 yılı zamlarına kilitlendi. Hükümet ile 3 memur konfederasyonu arasında yapılacak toplu sözleşme görüşmelerinde, memurun 2014 ve 2015 maaş zammından 4C'lilerin kadro sorununa, disiplin affından kılık-kıyafet yönetmeliğine kadar birçok konu ele alınacak. 
 
PAZARLIK % 5'LE BAŞLAYACAK 
Memur-Sen, Kamu-Sen ve KESK ile Kamu İşveren Heyeti arasında yapılacak görüşmelere, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, memurlar için yapılacak zam pazarlığının damga vuracağı ifade ediliyor. Kamu İşveren Heyeti'nin pazarlığa 2014 ve 2015 yılları için yüzde 5'er zam önerisiyle başlaması bekleniyor. 3 yıllık Orta Vadeli Mali Program'da, 2014 ve 2015 yılı enflasyon rakamının yüzde 5 olarak öngörüldüğü ve hükümetin enflasyon rakamlarının üzerinde zam verdiği dikkate alındığında, memurun zammının en az bu rakam olacağı tahmin ediliyor. Görüşmelerde, konfederasyonlar da zam taleplerini açıklayacak. En geç 1 ay içinde imzalanması gereken toplu sözleşme görüşmelerinde, Kamu İşveren Heyeti ile konfederasyonlar arasında sıkı pazarlıkların yaşanacağı öngörülüyor. Görüşmelerden 2014 ve 2015 yılları için memurlara ne kadar zam çıkacağı merakla bekleniyor. Ayrıca diğer mali haklar ve sosyal haklar da toplu sözleşme görüşmelerinde masaya yatırılacak. 
 
SENDİKALARDAN 4C'LİLER İÇİN KADRO ISRARI
Dün 4C'lilerin kadroya alınması önerilerini yayınladığımız Memur- Sen'in yanı sıra, Kamu-Sen ve KESK de 4C'lilerin kadro taleplerini her fırsatta dile getiriyor. Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Umutla kadro bekleyen 4C'li çalışanlar için mücadelemizi kararlıkla devam ettireceğiz. 4C'liler kadroya geçirilinceye kadar, mücadeleyi sürdüreceğiz" derken; KESK Genel Başkanı Lami Özgen de, statülerin kaldırılması ve 4C'lilerin kadroya geçirilmesini istediklerini belirtiyor. 

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
FATİH ALTUNDİŞ.
FATİH ALTUNDİŞ. - 11 yıl Önce

AYRIMCILIK YAPMAYIN EFENDİLER.HAK YEMEK GÜNAHLARIN EN BÜYÜĞÜ...UNTMAYIN.........

SIRADAKİ HABER