MEMURLARDAN HÜKÜMETE FAZLA MESAİ UYARISI

Maliye Bakanlığı çalıştayında konuşan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “Fazla mesai ücretlerinin ödenmesiyle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik çalışma yapıldığını söyledi. Bu sözün üzerinden yaklaşık 3 ay geçmesine rağmen hala bir sonuç yok. Çalışma, önümüzdeki günlerde memurların lehine olarak açıklanmazsa ve fazla mesai ücretleri ödenmezse yeniden alanlara ineceğiz” dedi.

MEMURLARDAN HÜKÜMETE FAZLA MESAİ UYARISI
Büro Memur-Sen, Maliye Bakanlığı çalışanlarının sorunlarını görüşmek ve sorunlara çözüm yolu bulmak için çalıştay düzenledi. Memur-Sen Konfederasyonu Mehmet Akif İnan konferans salonunda düzenlenen çalıştaya, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, genel merkez yönetim kurulu üyeleri ile Türkiye'nin dört bir yanından gelen Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanları katıldı. Çalıştayda, komisyonlar tarafından sorunlar ve talepleriyle ilgili rapor oluşturuldu. Rapor, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başta olmak üzere bakanlık yöneticilerine iletilerek sorunların çözülmesi istenecek. 
 
Çalışanların sorunlarının tartışıldığı çalıştayda, en önemli sorun fazla mesai ücretlerinin ödenmemesi olarak belirlendi. 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile fazla mesai ücretlerinin kaldırıldığını belirten Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, fazla mesai ücretinin tekrar ödenmesi için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş eylemi yaptıklarını hatırlattı. Eylem sırasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in “Fazla mesai ücretlerinin tekrar ödenmesiyle ilgili çalışma yapılıyor” dediğini aktaran Yusuf Yazgan, “Çoğu kurumda memurlar fazla mesaiye kalıyor ancak ücretini alamıyor. Bu adaletsiz uygulamadan vazgeçilmesi, memurların alın terinin karşılığı olan fazla mesai ücretlerinin ödenmesi için İstanbul'dan Ankara'ya 455 kilometre yürüyerek eylem yaptık. Eylemimiz sırasında Bakan Faruk Çelik arayarak fazla mesai ücretlerinin tekrar ödenmesiyle ilgili çalışma yapıldığını söyledi. Bu sözün üzerinden yaklaşık üç ay geçmesine rağmen hala bir sonuç yok. Tüm memurlar çalışmanın sonucunu bekliyor. Çalışma, çalışanların lehine biran önce sonuçlandırılmalıdır. Önümüzdeki günlerde çalışmanın sonucu açıklanmazsa, memurlara fazla mesai ücretleri ödenmezse daha büyük eylemlerle yeniden alanlara inceğiz. Fazla mesai ücretleri ödenene kadar mücadele edeceğiz” dedi. 
 
Bu yılki toplu sözleşme masasına genel yetkili sendika olarak ilk defa oturacaklarını kaydeden Yazgan, Büro Hizmet kolundaki çalışanların tüm sorunlarını masaya taşıyacaklarını vurguladı. Yazgan, “Hizmet kolumuzda 10'u bakanlık olmak üzere toplam 45 kurum yer alıyor. Bu kurumlardaki çalışanların sorunlarını yaptığımız çalıştaylarla ve toplantılarla belirliyoruz. Sorunların tamamını genel yetkili sendika olarak toplu sözleşme masasına taşıyacağız. Masada memurların hakkını sonuna kadar savunacağız ve kazanımlarla masadan kalkacağız” diye konuştu. 
Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER