MEMURLARIN ZAM TALEBİNE BAKAN ÇELİKTEN YANIT

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Memur-Sen'in bugün açıkladığı 2014 yılı için memur maaşlarına yüzde 6+6'lık zam teklifini değerlendirdi.

MEMURLARIN ZAM TALEBİNE BAKAN ÇELİKTEN YANIT
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Memur-Sen'in bugün açıkladığı 2014 yılı için memur maaşlarına yüzde 6+6'lık zam teklifini değerlendirdi.

 
Kamuda çalışan 200 bin işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerini dün uzlaşı ile tamamladıklarını kaydeden Bakan Çelik, "Önümüzdeki haftada kamu görevlileri ile masaya oturacağız. İlgili sendikaların açıklamalarına saygı duyuyoruz. Ama bu açıklanan oranlarla ülke gerçekleri, dünya gerçekleri, ekonomi gerçekleri ve tabi ki hayat standartlarını da dikkate alarak, bir uzlaşı içerisinde olacağız. Tıpkı işçi kesimi ile yapılan müzakerede ettiğimiz neticeyi, kamu görevlileri ile yapacağımız toplantıda da elde edeceğimiz inancındayım." dedi.
 
Bakan Çelik, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Söz konusu TÜSİAD'ın ziyareti olunca konunun da ekonomi olduğunu kaydeden Çelik, ekonomide her alanda olumlu bir seyrin yaşandığını belirterek, GSYİH, büyüme, fert başına milli gelir, ihracat, enflasyon, faiz oranları, bütçe açığı, borç stoku ve işsizlik gibi önemli para metrelerinde düne göre gelinen noktanın önemli olduğunun altını çizdi. Gelişen ekonomide iş dünyasının çok büyük bir katkıları olduğuna işaret eden Çelik, çalışma hayatında atılan önemli atımlara değindi.
 
TÜSİAD Başkanı Yılmaz da Çalışma Bakanlığı ile verimli işbirliği çerçevesinde bugün bir araya gelme imkanı bulduklarını dile getirdi. İşgücü piyasasının verimli işlemesine yönelik görüşlerini her fırsatta paylaştıklarını aktaran Yılmaz, bugün de gündemlerindeki konuları Bakan Faruk Çelik ile paylaşacaklarını belirtti.
 
"TÜRKİYE BÜYÜMEYE DEVAM ETMEK ZORUNDA"
 
Bakan Çelik'ten beklentilerinin ne olduğuna yönelik bir soru üzerine Yılmaz, "Ülkenin makro alanda sağladığı istikrar Türkiye'nin en önemli kazanımıdır. Dünya ekonomileri durgunluk olarak öne çıkarken, Türkiye büyümeye devam etmek zorunda. Bunlarda mikro yapısal reformlarla olacaktır. Dolayısıyla biz de bazı bakanlarımızı ziyaretimizde bu mikro reform alanlarında, gördüğümüz fırsatları, buradaki geliştirmeye açık alanları paylaşmaya gayret ediyoruz. Türkiye'nin gerçekten rekabet gücünün geliştirilebilecek yapısal reform alanlarını birlikte ele almak." diye konuştu.
 
"SENDİKALARIN AÇIKLAMALARINA SAYGI DUYUYORUZ"
 
Memur-Sen'in 2014 yılı için memur maaşlarına yüzde 6+6 oranındaki teklifinin hatırlatılması üzerine Bakan Çelik, şu ifadeleri kullandı:
 
"Söylememiz gerekeni masada söylememiz gerekiyor. Önden söylenmesi doğru olmaz. Çünkü Çalışma Bakanlığı diyalog bakanlığıdır. Dün itibari ile kamuda çalışan 200 bin işçimizi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerini uzlaşıyla tamamladık. Önümüzdeki haftada kamu görevlileri ile masaya oturacağız. Yaklaşık 2 buçuk milyon kamu görevlisini ilgilendiren toplu sözleşmede tarafların kendi taleplerini kamuoyu ile paylaşmaları, demokratik bir ortamda olması gereken bir durum. Fakat ülke ne bakandan, ne bakanlıklardan, ne derneklerden, kamu çalışanlarından, işçisinden memurundan değil, 76 milyondan ibaret. Onun için alınacak kararlar 76 milyonu ilgilendirdiği için çok dikkatli bir diyalog ortamına girmiş bulunuyoruz. İlgili sendikaların açıklamalarına saygı duyuyoruz. Ama bu açıklanan oranlarla ülke gerçekleri, dünya gerçekleri , ekonomi gerçekleri ve tabiî ki hayat standartlarını da dikkate alarak, bir uzlaşı içerisinde olacağız. Tıpkı işçi kesimi ile yapılan müzakerede ettiğimiz neticeyi, kamu görevlileri ile yapacağımız toplantıda da elde edeceğimiz inancındayım."
 
"MB'NIN KARARININ ÜLKE İSTİKRARINA KATKI SAĞLAMASINI DİLİYORUM"
 
Muharrem Yılmaz, Merkez Bankası (MB)'nın dün almış olduğu faiz artırım kararını, MB'nın almış olduğu kararın, üstlendiği fiyat istikrarı ve finansal piyasaların yönlendirilmesine yönelik bir beklenti yönetimi olarak değerlendirdi. MB'nın kararının ülkede arzu edilen istikrara katkı sağlamasını dilediğini ifade etti.
Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER