MÜDÜR VE ŞUBE MÜDÜRÜ MAAŞLARINDA, KARİYERLERİNE VE KURUMLARINA GÖRE ADALETSİZLİK

Genel İdare Hizmetleri Sınıfında Müdür ve Şube Müdürü unvanlarındaki kadrolarda görev yapanlar, görev yaptıkları kurumlara ve kariyerlerine göre farklı ücret alabilmektedirler.

MÜDÜR VE ŞUBE MÜDÜRÜ MAAŞLARINDA, KARİYERLERİNE VE KURUMLARINA GÖRE ADALETSİZLİK
Genel İdare Hizmetleri Sınıfında Müdür ve Şube Müdürü unvanlarındaki kadrolarda görev yapanlar, görev yaptıkları kurumlara ve kariyerlerine göre farklı ücret alabilmektedirler.
 
Kamu kurum ve kuruluşlarında Şube Müdürü ve Müdür kadrolarında görev yapanlar hakkında aynı ek ödeme oranı uygulanmakla birlikte;
 
-Bu kadrolara atanmadan önce bulundukları görevlere ilişkin kariyerleri nedeniyle, ek göstergeleri, özel hizmet tazminatları ve yan ödemeleri farklı olabilmektedir.
 
-Adalet Hizmetleri Tazminatı ödenen kurumlarda çalışma durumlarına göre, tazminatları faklı olabilmektedir.
 
Hizmet sınıfları (GİH) ve unvanları (Şube Müdürü, Müdür), hizmet süreleri, kazanılmış hak aylık dereceleri ve ek ödemeleri aynı olmasına rağmen, kariyerleri ve çalıştıkları kurumlardan kaynaklı olarak aylık ücret miktarları farklı olan personel arasındaki ücret farkı konusunda bilgi olması bakımından memurunyeri.çom olarak yaptığımız çalışmada aşağıdaki sonuçlara ulaşılmıştır.
 
1 inci derece Şube Müdürü veya Müdür unvanlı kadrolarda görev yapan, 25 yıl hizmeti bulunan, kazanılmış hak aylık derece/kademesi 1/4 olan, kariyerlerine ilişkin ek göstergelerden yararlanmayı hak etmiş personele göre yapmış olduğumuz çalışmada, söz konusu unvanlardan sadece bazıları örnek seçilerek hesaplama yapılmıştır. Kadro unvanları farklı olan Müdürlere ise burada değinilmemiştir.
 
Maaşları farklı olan Şube Müdürü ve Müdür unvanlı personel
 
UNVANI
 
SINIFI
 
KURUM / KARİYER
 
15 ŞUBAT 2015 AYLIK NET ÜCRET
 
-ŞUBE MÜDÜRÜ
 
-MÜDÜR
 
GİH
 
ADALET HİZMETLERİ TAZMİNATI ÖDENEN KURUMLARDA ÇALIŞANLAR*
 
3.734 TL
 
MÜHENDİS
 
MİMAR
 
ŞEHİR PLANCISI
 
BÖLGE PLANCISI
 
UZMAN TABİP
 
3.631 TL
 
JEOLOG
 
HİDROJEOLOG
 
HİDROLOG
 
JEOFİZİKÇİ
 
FİZİKÇİ
 
MATEMATİKÇİ
 
KİMYAGER,
 
İSTATİSTİKÇİ
 
JEOMORFOLOG
 
TEKNİK ÖĞRETMEN
 
3.584 TL
 
TABİP
 
DİŞ TABİBİ
 
ECZACI
 
VETERİNER HEKİM
 
3.556 TL
 
ARKEOLOG
 
3.539 TL
 
KARİYERLERİ ESAS ALINMAYAN VE ADALET HİZMETLERİ TAZMİNATI ALMAYANLAR
 
3.434 TL
 
*Adalet Hizmetleri Tazminatı: Yüksek Mahkemeler, Yüksek Seçim Kurulu, Sayıştay, İl ve İlçe Seçim Kurulları ile adli, idari ve askeri yargıda (Ceza İnfaz Kurumları ve İcra Müdürlükleri personeli dahil) görev yapan Devlet memurlarına, Özel Hizmet Tazminatı yerine Adalet Hizmetleri Tazminatı ödenmektedir. Cezaevi Müdürlerine görev yaptıkları cezaevine göre %13 veya %10 oranında ilave tazminat ödenmektedir. (İlave tazminat yukarıdaki hesaplamaya dahil değildir)  
Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2015, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
YÖK MEMURU
YÖK MEMURU - 9 yıl Önce

YIL 2015 Fakülte Sekreteri göstergesi 3000 üstelik 2 Yıllık Y.Okul mezunu görev aynı bizlerde 4 yıllık Lisans mezunu Yüksek Okul Sekreteri 2200 göstergeden maaş almaktayız.Emeklilikte ve çalışırken bizim mağduriyetimiz de cabası.Bu eşitsizlik ne zaman düzelecek acaba yetkikililere soralım.

SIRADAKİ HABER