ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI AÇIKLANDI

Öğretmen atama sonuçları MEBBİS sonuç sorgu ekranı bugün açıklandı. 30 bin öğretmenin beklediği kritik toplantı 11.00'de başladı. Öğretmen atama sonuçları bugün meb.gov.tr adresinde, MEBBİS atama sonuç ekranında erişime açıldı

ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI AÇIKLANDI
2016 Öğretmen atamaları başvuru sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 30 bin öğretmen atamasının yapılacağı açıklanmıştı. Atama başvurularının ardından şimdi de atamalar belli oldu. Yaklaşık 120 bin öğretmenin başvurduğu atamaların sonuçları mebbis.meb.gov.tr adresinden erişime açıldı.

ÖĞRETMEN ATAMA KONTENJANLARI ŞUBAT 2016

Bu yıl da atamalarda aslan payı 3 bin 292 kadro ile rehberlik, 3 bin 124 ile İngilizce ve 2 bin 818 kadro ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerine ayrıldı. Atama için 121 bin aday başvurdu.

ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI MEBBİS EKRANI TIKLA


Milli eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik ilk atama, yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcuların ataması kapsamında 30 bin öğretmen kadrosuna atama için başvurular 2 Şubat'ta başladı, 8 Şubat'ta sona erdi.

MEB'e bağlı eğitim kurumlarına ilk kez ataması yapılacak adayların, 2015 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan (KPSS) 50 ve üzerinde puan almış olmaları gerekiyor. Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil (Almanca, İngilizce), rehberlik ve sınıf öğretmenliği için "KPSSP121", diğer alanlar için ise "KPSSP10" puan türündeki taban puan dikkate alınacak.

Mezuniyetleri birden fazla alana kaynak teşkil eden adaylar, atanabilecekleri alan için öngörülen KPSS sonucu esas alınmak üzere sadece bir alana başvuruda bulunabilecek. Başvurular, elektronik ortamda alınacak. Bu kapsamda, başvuru sayfası "ilk atama", "yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama" ve "milli sporcuların ataması" şeklinde ayrı ayrı düzenlendi.

Adaylar durumlarına uygun atama çeşidini seçerek http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki "Elektronik Başvuru Formunu" kullanarak yapacak. İlk atama ve milli sporcuların atanması kapsamında aday öğretmen olarak atanacakların başvuruları iki aşamalı olarak alınacak. Adaylar, 2-8 Şubat'ta ilk başvuru kapsamında eğitim kurumu tercihi yaptı, ikinci aşamada ise 15-18 Şubat'ta yetiştirilmek üzere görev yapacakları illeri tercih edecek.

İlk atama ve milli sporcu kapsamında aday öğretmen olarak atanacaklar, birinci aşamada en fazla 40 eğitim kurumu, ikinci aşama başvurularında ise yetiştirilmek istedikleri en fazla 10 il tercihinde bulunacak.

Atamalar, 10 Şubat'ta (bugün) elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Aday öğretmenlerin yetiştirilmek üzere il emrine atamaları 19 Şubat'ta yapılacak, ildeki görev yerleri ise 25 Şubat'ta valiliklerce belirlenecek.

2016 ŞUBAT DÖNEMİ ÖĞRETMEN ATAMALARI DUYURU VE KONTENJANLAR
ATAMA SONRASINDA NELER YAPILMALI?

Atama sonuçlarının açıklanmasının ardından atanan öğretmenler, 2. aşama tercihlerini yaparak aday öğretmen olarak nerede görev yapmak istediklerini belirleyecekler. Adayların 10 il seçme hakkı olacak ve bu tercihlerin sonuçları ise 19 Şubat tarihinde açıklanacak. Adaylar daha sonra görev yerlerine yerleştirilecek ve aday öğretmen olarak görevlerine başlayacaklar. Atama sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların belirttikleri e-posta adresine gönderilen göreve başlama zamanını ve diğer detayları içeren tebligat 5 gün sonra yapılmış sayılacak. Adayların bu tarihe kadar belirtilen merkezde göreve başlaması gerekmektedir.

Öğretmen olarak ataması yapılan adaylardan göreve başlama işlemi esnasında bazı belgeler istenecek. O belgeler ise şunlar olacak;

- Başvuru esnasında isteneceği belirtilen belgeler,

- Son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf (2 adet),

- Mal bildirimi (il milli eğitim müdürlüklerinden temin edilecektir),

- Elektronik Başvuru Formunun onaylı örneği,

- Sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına

dair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu,

- Milli sporcular, yukarıdaki belgelerin yanında elektronik ortamda beyan ettikleri milli sporcu belgesi/belgeleri veya kurumca onaylı örneği,

- Başvuru esnasında Pedagojik Formasyon Belgesi yerine resmi yazı ibraz edenlerden Pedagojik Formasyon Belgesi,

- Diğer kamu kurumlarında görev yapmakta olanlardan yetkililerce onaylanmış muvafakat belgesi.

GÖREVE BAŞLAMAYAN ADAYLAR HAKKINDA NASIL BİR İŞLEM YAPILIR?

Atanan, ancak belirtilen tarihte göreve başlamayan adayların atamaları iptal edilmektedir. Öte yandan bu durumda olan adaylar atandıkları tarihten itibaren 1 yıl geçmeden atanmak için tekrar başvuru yapamayacaktır.

ADAY ÖĞRETMENLİK NE DEMEK?

Atanan öğretmenler, Milli Eğitim bakanlığı tarafından yapılan yeni değişikliğe göre aday öğretmen olarak adlandırılacak. Buna göre atanan öğretmenler atandıkları merkezde 4 ay boyunca kıdemli öğretmenlerin yanında staj alacak.

Stajın ardından başarılı olan aday öğretmenler MEB tarafından 19 Mart tarihinde gerçekleştirilecek olan Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınavı'na girecek. Aday öğretmenler sınavın ardından mülakata alınacak ve aday öğretmenler arasından başarılı olanlar seçilecek.

MEB tarafından yapılan açıklamaya göre aday öğretmenlik süresi 4 ayı oryantasyon eğitimi olmak üzere toplamda 1 sene sürecek.
Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER