ÖĞRETMEN ATAMASI NİÇİN OLMALI?

Atama isteğimizi dile getirirken çoğunlukla şu yanıtla karşılaştık: '' Örneğin 2013 yılında yapılan 40 bin atamanın 10 bini Şubat 2013'te 30 bini Ağustos 2013’te yapılsaydı kime faydası olacaktı.

ÖĞRETMEN ATAMASI NİÇİN OLMALI?
ÖĞRETMEN ATAMASI NİÇİN OLMALI?
 
Atama isteğimizi dile getirirken çoğunlukla şu yanıtla karşılaştık:
'' Örneğin 2013 yılında yapılan 40 bin atamanın 10 bini Şubat 2013'te 30 bini Ağustos 2013’te yapılsaydı kime faydası olacaktı.

Atanacak sayı yine 40 bin olacaktı.'' Bu duruma bir de her yıl KPSS'ye girmek zorunda olanların açısından bakarsanız bu durumun bu kadar basit olmadığını görebilirsiniz. I. Hukuk II. Sanat III. Mimarlık ve İnşaat TÜİK verilerine göre, yukarıdaki alanlardan mezun olanların 2012 yılı işsizlik oranlarının büyükten küçüğe doğru sıralaması aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir? A.I, II, III B.I, III, II C.II, I, III D.II, III, I E.III, I, II İşte öğretmenlerin son girdiği KPSS'de sorulan bir soru. Eğer bu sorunun cevabını verebiliyorsanız bize atamayı bölmenin bir mantığı yok diyebilirsiniz ama eğer veremiyorsanız ben size soruyorum bu sorunun öğretmenlikle ne alakası var? Bu sorunun cevabını kim bilir? Bu soruyu yanıtlayabilmek için hangi kaynaklardan çalışabilirim? Böyle soruların olduğu bir sınava tekrar tekrar hazırlanmak ne kadar mantıklı olur, kime ne yarar sağlar? Ve karşımıza çıkan hatalı sorular. 1 puanda bile sıralamamız 1000 kişi değişiyorken her soruya sadece 1 dakika vakit ayırmamız gerekirken biz sınavda karşılaştığımız hatalı sorularla boğuşuyoruz. Bu sınav nasıl gerçek amacını yerine getirir o zaman bana söyleyebilir misiniz? Tüm bunları bir yana bırakacak olursak biz artık atama derdinde de değiliz. Diyarbakır'da malesef hititoloji mezunu olup ücretli sınıf öğretmenliği yapanlar var.

( http://kulp.meb.gov.tr/www/ucretli-ogretmen-gorevlendirmesi/icerik/80 ) Bunun yanında işletmeciler, iktisatçılar, bankacılar, tarla bitkileri mezunları vs vs....
Van'ın sadece Gürpınar ilçesinde 100'den fazla ücretli sınıf öğretmeni var .

(http://gurpinar.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2013_09/26101839_cretligrevlendirmelistesi.pdf) Gaziantep'de ise 524 ücretli öğretmenhttp://sahinbey.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2013_09/12013645_20132014et.rt.yilcrt.rt.mr..pdf Muş Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Bu yıl 800 civarında bir sınıf öğretmen açığımız var. Mecburen ücretli öğretmenlerle kapatacağız, diyor.Burada sadece bir kaç il, ilçe var fakat özellikle Doğu illerimizde çoğu yerde sınıf öğretmeni ihtiyacı çok fazla. Bazı yerlerde ücretli öğretmen bulmak bile çok zor. İşte isyanımız buna biz 84 puanla atama beklerken, gireceğimiz sınavda sorulan sorular ortadayken ve binlerce açık varken buralarda eğitim fakültesi mezunu bile olmayan insanlar öğretmenlik yapıyor.
 
Biz sadece atanmak istiyoruz. 
SINIF ÖĞRETMENLERİ ATANMAK İSTİYOR.
Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER