ÖĞRETMENE TATİL YİNE ZEHİR OLACAK

Yaz tatili yine zehir olacak

ÖĞRETMENE TATİL YİNE ZEHİR OLACAK
Öğretmenlerin yer değiştirme yönetmeliğindeki takvime uymamak adeta geleneksel hale geldi. Geçen yıl öğretmenlerin yer değiştirme sonuçları Ağustos ayında ancak açıklanabilmişti. Yeni eğitim sistemi gecikmenin gerekçesi olmuştu. Eğitim öğretim döneminin 1 Eylül tarihinde başladığını düşünürsek öğretmenler ucu ucuna okullara yetiştiler. Yaz tatilleri adeta zehir oldu.
Atamam yapılacak mı yapılmayacak mı sorusu yaz boyu öğretmenlerin zihinlerini işgal etti. Bu sene takvim bir ay geriye çekilmiş görünüyor. Bu yıl atamalar Haziran-Temmuz aylarında yapılacak… Oysa yönetmeliğe baktığımızda Mayıs ayı çerisinde atamaların nerdeyse sonuçlandırılması gerekiyor. Öğretmen tatile giderken kafası rahat olsun! Ama MEB kendi yayınladığı yönetmeliği uygulayamıyor. İlginçtir ki, yönetmeliği yazdığı yazı ile değiştiriyor(!) İki yıldır işletilmeyen yönetmelik hükmü;
 
MADDE 25 - (1) (Değişik:RG-30/7/2010-27657) Öğretmenlerin il içi ve iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmelerine ilişkin duyuru, Personel Genel Müdürlüğünce il içi yer değiştirme" class="klink">il içi yer değiştirmeler için en geç ilgili yılın 15 Mayıs, il dışı yer değiştirmeler için en geç 25 Mayıs tarihine kadar Bakanlığın internet sayfasında yapılır. Duyuruda; kimlerin yer değiştirme isteğinde bulunabileceği, başvuru yeri, şekli ve süresi ile yer değiştirmeye ilişkin diğer hususlara yer verilir.
İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 15 Mayıs 2013 tarihli yazısında 2013 öğretmen atamaları ile ilgili takvim şöyle belirlenmişti; "Öğretmenlerin il içi ve iller arası isteğe bağlı ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer derişiklikleri haziran ve temmuz, alan değişikliği işlemleri temmuz, özür durumundan yer değiştirmeler 15 Temmuz-5 Ağustos'ta, ilk atamalar 16-29 Ağustos'ta gerçekleştirilecek."
Bu yıl Ramazan Ayı 9 Temmuz tarihinde başlayacak. Ramazan ayı içerisinde öğretmenler ev taşımak zorunda kalacaklar.
Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER