ÖĞRETMENLER NEYE İHTİYAÇ DUYUYOR ? İŞTE O İHTİYAÇLAR

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin kendilerini geliştirmelerine yönelik olarak çalışmalarını hızlandırdı.

ÖĞRETMENLER NEYE İHTİYAÇ DUYUYOR ? İŞTE O İHTİYAÇLAR

 

Bakanlığa bağlı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından öğretmenlerin kendilerini geliştirme konusunda nelere ihtiyaç duyduklarını belirlemek amacıyla bir anket hazırlandı. 'Hizmet İçi Eğitim İhtiyacını Belirleme Anketi' başlıklı formda öğretmenlere öğretmenlik mesleği, branş eğitimleri, bilişim teknolojisi, kişisel gelişim ve dil alanlarında eğitim ihtiyaçları soruldu.
'Dil eğitimleri' başlıklı bölümdeki seçenekler arasında İngilizce, Fransızca, Almanca, Çince, İspanyolca, Japonca ve Arapça yer aldı. MEB'in öğretmenlere yönelik bu çalışmasının sonuçları, önümüzdeki günlerde açıklanacak.

ÖĞRENCİLER DE ÖĞRENECEK

MEB hizmet içi eğitim kapsamında, öğretmenlerin Arapça dersi alacağının sinyallerini önceden vermişti. Nisan 2010'da Bakanlar Kurulu kararıyla hükme bağlanan, 4.-8. sınıf öğrencilerine seçmeli Arapça dersi verilmesi uygulaması eylülden itibaren başlıyor. Seçmeli Arapça derslerine ilişkin ders kitapları ve materyalleri de geçen eylül ayında hazırlandı. Öğretmenlerin de hizmet içi eğitim kapsamında Arapça dersi alabilmesinin önü açılıyor.

'Atama yapılsın bu hesap kapansın'

ATAMASI yapılmayan öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı önünde protesto gösterisi gerçekleştirdi. Ellerinde 'Haziran'da 28 bin adaletli atama' yazılı balonlar taşıyan öğretmenler, Bakanlığın bahçesinde bir araya gelerek 'Atama yapılsın, bu hesap kapansın', 'Öğretmenler burada, Bakanımız nerede', 'Kopyacılar sınıfta, biz buradayız' sloganları attı. Ellerindeki KPSS kitaplarını yere fırlatan öğretmenler, ataması yapılmadığı için intihar eden arkadaşları için Bakanlığın bahçesine karanfil bıraktı. Öğretmenler adına konuşan Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, seçim öncesi 55 bin öğretmen ataması sözü verilmesine karşın sadece 17 bin atama yapıldığını hatırlatarak, 'Haziran ayında 28 bin öğretmen ataması istiyoruz' dedi.( Akşam)

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER