ÖĞRETMENLERE 3600 EK GÖSTERGE İÇİN KANUN TEKLİFİ VERİLDİ

Öğretmenlere 3600 Ek Gösterge İçin Kanun Teklifi Hazırlandı Öğretmenlere verilmesi istenen 3600 ek gösterge için düğmeye basıld

ÖĞRETMENLERE 3600 EK GÖSTERGE İÇİN KANUN TEKLİFİ VERİLDİ
Öğretmenlerin ek göstergesinin 3600’e yükseltilmesi amacıyla hazırlanan Kanun Teklifi Meclis Başkanlığına sunuldu.
İstanbul Milletvekili İsmail Faruk AKSU tarafından hazırlanan "657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”, 1 inci derece kadroda halen 3000 ek göstergeden yararlanan Öğretmenlerin ek göstergesinin 3600’e çıkarılmasını ve her derecedeki öğretmen ek göstergesinin yükseltilmesini öngörüyor.
Kanun Teklifinin Gerekçesinde, kamu çalışanlarının yaklaşık üçte birini oluşturan öğretmenlerin, eğitim-öğretim işlerinde harcadıkları emeğin karşılığında çalışırken ve emekli olduklarında daha yüksek ücret almalarının sağlanması aynı zamanda sosyal bir gereklilik iken, ek göstergelerinin en yüksek 3000 olmasının özellikle emeklilik haklarını olumsuz etkilediği ve emekli öğretmenlerin mağduriyetine sebp olduğu ifade edildi.
Gerekçede ayrıca, ek göstergenin, memurların emekli olmaları halinde alacakları emekli aylığı ve emekli ikramiyesinin miktarı ile aylıklarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre almakta olanların aylık maaş miktarını etkileyen bir ödeme unsuru olduğu; zaman içerisinde bazı unvanların ek göstergelerinde yapılan kısmi değişikliklerle ek gösterge sisteminden kaynaklanan eşitsizliklerin oluştuğu; ek gösterge artışı yapılmasının çalışan ve emekli öğretmenlerin hayat seviyelerinin kısmen de olsa yükselmesine katkı sunacağı ifade edildi.
1 inci derece Öğretmen kadrosu için uygulanan ek göstergenin 3000’den 3600’e yükseltilmesiyle, 30 hizmeti bulunan ve 1 inci derecenin 4 üncü kademesinden emekli olan Öğretmenin emekli aylığının 435 TL, emekli ikramiyesinin ise 15.703 TL artacağı bilgilerine de yer verildi.
657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ
MADDE 1- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa ekli (I) Sayılı Cetvelin “IV-EĞİTİM VE ÖĞRETİM HİZMETLERİ SINIFI” bölümünün (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
 
“b) Öğretmen ve diğer personel     1                    3600
                                                           2             3000
                                                           3             2200
                                                           4             1600
                                                           5             1300
                                                           6             1150
                                                           7               950
                                                           8               850”
MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.
Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2015, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
gozutok
gozutok - 8 yıl Önce

biraz zor görünüyor zannetmiyorum alınabilceiğini

ay
ay - 8 yıl Önce

ÇOK İYİ VE YERİNDE BİR KARAR OLUR AMA ÖĞRETMENİ İNSAN OLARAK DEGERLENDİRİP,MAGDURİYETİNİ ÖNLEYECEK İNSANLAR GEREKİR,varmıki ? ÜLKE BABALARININ ÇİFTLİĞİYA İSTEDİKLERİ GİBİ HAREKET EDİYORLAR

Asd
Asd - 8 yıl Önce

Teklifi vere mhp milletvekiliymis. Hic bosuna umutlanmayin. Hatta is guvencemiz elden gidecek cok yakinda ses cikarmazsak.

SIRADAKİ HABER