ÖĞRETMENLERE EŞ DURUMU KOLAYLIĞI

MEB Bu Kurumla Tayin Konusunda Uzlaştı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) öğretmen-asker çiftlerin aile birliklerinin bozulmaması için atamalarda birbirlerinin ihtiyaçlarına göre tayin yapma konusunda uzlaşmaya vardı.

ÖĞRETMENLERE EŞ DURUMU KOLAYLIĞI
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) öğretmen-asker çiftlerin aile birliklerinin bozulmaması için atamalarda birbirlerinin ihtiyaçlarına göre tayin yapma konusunda uzlaşmaya vardı. 

İki yıl önce asker eşlerine tayin ve atamalarda öncelik sağlanmasına ilişkin protokolün iptal edilmesinin ardından MEB ve TSK yetkilileri yeniden masaya oturdu. Atamalarda general gibi üst düzey rütbelilerin öğretmen eşlerine öncelik sağlanacak. Alt rütbelerde ise öğretmenin atandığı yere TSK askerlerin tayinini çıkaracak.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, atama döneminde en çok TSK'da görevli öğretmen eşlerinin ataması konusunun gündeme geldiğini hatırlatarak, "Aramızda anlaştık. Belli bir rütbeye kadar onlar bizim öğretmen ihtiyacımıza göre tayin yapıyorlar. Yani yüzbaşıyı Ankara'da değil de benim ihtiyacım olduğu bölgede ilde ilçede görevlendirme yapabiliyor. Ama generali her yerde görevlendiremiyor. O zaman biz onların ihtiyacına uyuyoruz. Kendi aramızda böyle anlaşma sağladık" dedi.

MEB, 2012'de kamu kurum ve kuruluşlarına bir yazı göndererek, eşi öğretmen olan personelin atanmasında MEB'in öğretmen açığı bulunan yerleri dikkate alınması istenmişti. Bu kapsamda tayin ve atamalarda asker eşlerine öncelik tanıyan TSK ile MEB arasındaki protokol de iptal edilmişti.

HSYK ve İçişleri Bakanlığı da eşi öğretmen olan personelin atamasında MEB'in öğretmen ihtiyacını dikkate alarak atama yapmada anlaşmaya vardı. Buna göre HSYK hakim ve savcı atamalarını yaz döneminde okullar açılmadan yapacak. Eşi öğretmen olan hakim ve savcıların atamaları MEB'in ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleşecek. Vali, kaymakam ve polis görevlendirmelerinde de öğretmen ihtiyacı birinci öncelik olacak.

Sabah
Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER