ÖĞRETMENLERE TÜRBAN SERBESTİSİ

'Stajyer öğretmenler türban takabilecek'

ÖĞRETMENLERE TÜRBAN SERBESTİSİ

Üniversite son sınıfta okuyan öğretmen adayları, YÖK mevzuatı çerçevesinde disiplin hükümlerine tabii olacak ve türbanlı olarak derslere girebilecek.

 

Üniversite son sınıfta okuyan öğretmen adaylarının, YÖK mevzuatı çerçevesinde disiplin hükümlerine tabii olacak ve türbanlı olarak derslere girebileceği iddia edildi.

Eğitim-Bir-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan, öğretmen adaylarının Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında yapacakları Öğretmenlik Uygulamasına İlişkin Yönerge’nin değiştirilmesi talebiyle, Kurum İdari Kurulu’na başvurmuştu. Bakanlık, Yönergenin, “Öğretmen adaylarının görev yaptıkları okullarda görevli öğretmenlerin uymakla yükümlü oldukları yasa, yönetmelik ve yönergeler ile okul yönetimi tarafından konulan kurallara uymak zorunda oldukları” hükmünü, “Öğretmen adayları, uygulama yaptıkları okullarda devam devamsızlık, günlük ders programları ile öğretim müfredatının uygulanması konularında öğretmenlerin tabii oldukları kurallara uymakla yükümlüdürler. Adaylara, disiplin ve diğer konularda yüksek öğretim kurumları mevzuatı uygulanır” şeklinde değiştirdi. Böylece, üniversite son sınıfta okuyan öğretmen adaylarının, YÖK mevzuatı çerçevesinde disiplin hükümlerine tabii olacak ve türbanlı olarak derslere girebileceği iddia edildi.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
melike
melike - 11 yıl Önce

çok uzun yazı ama çok beğendim}

SIRADAKİ HABER