PARALEL YAPI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SINAVINA SIZDI MI ?

PARALEL YAPI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SINAVINA SIZDI MI ?
Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu şube müdürlüğü sınav mülakatında paralel yapının mülakat öncesinde bir organizasyon yaparak mülakat komisyonları aracılığıyla kendi tabanına çok yüksek puanları aldırdığı yönünde önce Akit gazetesinde Hasan KARAKAYA akabinde de Yenişafak gazetesinin manşetinde paralel yapının şube müdürlüğü mülakatlarına sızdığını ve çok yüksek puanlar aldığı iddia ediliyor.
Yenişafak gazetesinin bugünkü iddialarında Eğitimbirsen yöneticilerine paralel yapının mülakat komisyonlarına sızdığını ve çok yüksek puanlar aldığı yönünde şikayetler geldiği iddia ediliyor.
Öncelikle sorulması gereken soru şu...
17 Aralık operasyonu olmasaydı bu mülakatta paralel yapının ne kadar adamı şube müdürlüklerine yerleşirdi.
Şunu rahatlıkla iddia edebiliriz ki şube müdürlüğü mülakatlarında en yüksek puanları paralel yapının yönetim kadrosu ve akabinde sınavı kazananların en az % 50'si paralel yapının adamları olur ve iller bazında bu adaylar ince bir çalışmayla abilerin talimatları doğrultusunda 81 il merkezine ve tüm ilçelere yerleştirilirdi. 
17 Aralık öncesinde Eylül - Ekim aylarında yapılan şube müdürlüğü görevlendirmelerinde istisnasız her ilde il ve ilçe merkezlerine şube müdürleri paralel yapı tarafından yerleştirilmiştir.
Şube müdürlüğü mülakatları öncesinde yazmış olduğum bir yazıda , paralel yapının yönetici ve abi konumunda birçok kişinin şube müdürlüğü mülakat sınavı için Eğitimbirsen'den istifa etmediğini ve hatta paralel yapıyı eleştirerek kendilerini gizlediğini ve mülakatları beklediğini yazmıştım.
Paralel yapıya ait sendikanın ilk kez kurulduğunda , paralel yapının üst kadroları ve ağabeylerin Eğitimbirsen'den istifa etmediğini ancak , Eğitimbirsen içerisinde kalarak paralel yapının sendikasına eğitimcileri yönlendirdiğini açık açık yazmıştık.
PARALEL YAPI MÜLAKATTA SIZMA YAPTI MI ?
Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu şube müdürlüğü mülakatında paralel yapıya ait ağabeylerin birkaç ilde Eğitimbirsen kanalından sızma yaptığını , yine Ankara ilinde bir genel müdür ve müfettiş  üzerinden komisyonlara etki etmeye çalıştıklarını net bir dille doğru bilgi olarak verebiliriz.
Şube müdürlüğü mülakatlarını yakinen takip eden birisi olarak tüm Bakanlıklar içerisinde yapılan en ciddi ve güvenilir mülakat diyebiliriz.
Çünkü soruların her sabah bizzat genel müdür tarafından kapalı zarf içerisinde Başkent öğretmenevine getirildiğini biliyoruz.
Şube müdürlüğü mülakatında görev alan kişilerin 15 gün boyunca sabır içerisinde görevlerini titizlikle yaptığını biliyoruz.
Burada komisyonlar arasında not verme konusunda tutarsızlıklar olmuş olabilir. En çok şikayet alan komisyonun 2 numaralı komisyon olduğu ve bu komisyonda sınava girenlerin notlarının diğer komisyonlara göre düşük olduğu yapılacak inceleme sonucu ortaya çıkacaktır.
Şube müdürlüğü mülakatında paralel yapının komisyonlara etki ettiğini ve şube müdürlüğü sınavında çok sayıda adamını yerleştirdiğini iddia etmek , Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI Bey ve Müsteşar Bey'e yapılacak en büyük haksızlık ve hakarettir.
Şube müdürlüğü sınavında sızma olduğunu iddia edenler kimlerdir biliyor musunuz ?
Şube müdürlüğü mülakatında verdikleri birkaç ismin yüksek puan alamamasından rahatsız olan birkaç il müdürü sendika başkanlarına da tepki gösterip manipüle ederek   olayı paralel yapı üzerinden kurgulamakta, ortalığı ayağa kaldırarak Bakan Bey ve Müsteşar Bey'i hedef göstermektedir.
Şube müdürlüğü mülakatında 85 - 90 puan sendika üyesi kişiler bile itiraz dilekçeleri vermekte ve sendikaya az puan aldıkları yönünde sitem ve baskı yapmaktadırlar.
Şimdi bu mülakatta olaya duygusal açıdan değil rasyonel açıdan bakmak gerekiyor.
Şube müdürlüğü mülakatına girecek olan yaklaşık 6.000 kişiden 4.000 üzerinde kişi Eğitimbirsen üyesiydi. Kısaca her 3 kişiden 2 si Eğitimbirsen üyesi olmasına rağmen bu sınavda ülke genelinde yerleşecek şube müdürlüğü kadro sayısı 1700 olsa da , adayların tercih edeceği ve istekte bulunacağı kadro sayısı en fazla 1.000 adettir. Bu durumda sınava mülakata giren 4.000 kişilik Eğitimbirsen üyelerinden, atama yapılacak kişilerin tamamı bu sendikadan olsa bile  her 4 kişiden sadece 1 tanesi istediği yere gidebilecektir. Geriye kalan 3.000 kişi memnun olmayacaktır. Mülakatta istediğini elde edemeyen bu 3.000 kişinin eleştiri getireceği en kolay olay ise " Efendim bu sınavda paralel yapı sızma yaptı" iddiaları olacaktır.
Şimdi sıkı durun ...
Şube müdürlüğü mülakat sınavından 80 - 100 puan alan adaylar arasında Eğitimbirsen üyesi kişilerin sınavı kazanma oranının % 80 üzeri olduğunu iddia ediyoruz. Şube müdürlüğü mülakat sıralaması açıklandığı zaman bu oranı göreceksiniz.
Geriye kalan % 20 lik kısımda ise büyük çoğunluğu sendikasız ve Türkeğitimsen üyesidir. Eğitimsen üyesi kazanan aday sayısının % 1'i geçmeyeceğini iddia edebiliriz.
Paralel yapının bu süreçte en faz 5-6 kişi yerleştirebildiğini düşünüyoruz.
 
HARCANMAK İSTENEN KİŞİYE PARALELCİ DENİLİYOR
Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer Bakanlıklarda en büyük tehlike, kişilerin sevmediği ve bir yere gelmesinden rahatsızlık duyduğu kişilere çok rahatlıkla iftira atarak bu kişi paralel yapının adamı diye iftira ile harcamak istedikleri son dönemlerde hastalık haline geldi.
Geçmiş yıllarda paralel yapının bir yemeğine katılmış , bir gezisine gitmiş yada bir şekilde bu yapıyla ilişkisi olmuş herkese iftira atarak bu kişi paralelcidir diyen kişilere dikkat edilmelidir.
Bu dönemde adam harcamanın en kolay yolu kişiye paralelci damgasını yapıştırmaktır.
Oysaki geçmiş dönemlerde , paralel yapının yapmış olduğu geziler , etkinlikler , olimpiyatlar ve yemeklerine Ak Parti'nin siyasetçileri , bürokratları ve sendikaların üst düzey yönetimleri de dahil kaç kişi katılmamıştır. Hemen hemen herkes katılmıştır.
17 Aralık operasyonundan sonra saflar ayrışmış ve insanlar taraflarını seçmiştir.
Burada dikkat edilmesi gereken konu şudur.
Çekirdekten itibaren paralel yapının içerisinde yetişmiş ve hükümete ve Başbakan'a karşı yapılan oerasyonun içinde yer alan ve operasyona destek veren kişilerle , 17 Aralık operasyonundan sonra paralel yapıya tepki gösteren ve hükümeti destekleyen kişiler çok iyi analiz edilmeli ve ayrılmalıdır.
Şube müdürlüğü sınavını paralelciler kazandı demek insafsızlıktır. Bu sınavdan sorumlu Bakan Bey ve Müsteşar Bey'e haksızlıktır. Komisyonda görev alan kişilerin emeklerine saygısızlıktır. Şube müdürlüğü sınavında , hükümete ve Başbakan'a karşı alenen savaş ilan etmiş ve darbe yapmak isteyen paralel yapının değirmenine su taşıyan kişilerden en fazla 5-6 kişi sızma yapabilmiştir. Buda Eğitimbirsen'li gözükerek , Bakanlıkta bir genel müdür ve müfettiş vasıtasıyla olmuştur.
Şube müdürlüğü mülakatını kazanan kişilerin listesini Bakanlık yayınladığı zaman , " Efendim Eğitimbirsen üyelerine haksızlık yapıldı. Eğitimbirsenliler sınavı kazanamadı, Paralelciler sınava damgasını vurdu ." diye yaygara koparan ve  ortalığı ayağa kaldıran il müdürleri ve sınavdan düşük puan alan yada kazanamayan Eğitimbirsen üyeleri ne diyecekler. Şube müdürlüğü mülakatına hak kazanan Eğitimbirsen üyelerinin toplamda oranı % 66 iken 80 puan ve üzeri puan alan Eğitimbirsen üyelerinin oranı % 80 üzerinde olduğunu tahmin ediyoruz. Bu sınava paralel yapı damgasını vurdu. Eğitimbirsen üyelerine haksızlık yapıldı demek insafsızlıktır. Sınavda 92- 93 puan alan adaylar bile itiraz dilekçesi veriyorsa varın gerisini siz hesap edin.
Sonuç olarak ; Sınava giren her aday " Bahçesinin büyüklüğü kadar yağmur , penceresinin büyüklüğü kadar Güneş istemektedir" kendi penceresine sınava giren adayın Güneş vurmamışsa , bahçesine yağmur yağmamışsa memnuniyetsizlik ve eleştiri olacaktır. 
 
MEBPERSONEL.COM - ÖZEL HABER / KADİR AYATAR
Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER