POLİSE İNTERNET YASAĞI

Görev başında cep telefonuyla konuşma, mesaj atma, internete girmek yasak..

POLİSE İNTERNET YASAĞI
İstanbul’da oynanacak U-20 Dünya Kupası Maçları ve Gezi Parkı Eylemleri’nde görev alan polislere, görev süreleri boyunca telefonları ile özel görüşme yapmamaları, mesajlaşmamaları ve telefondan internete girmeme gibi bir dizi yasak tedbiri birimlere gönderilen bir yazıyla bildirildi. Görev zaman dilimleri günde en az sekiz saat olan polis memurları ve rütbeliler, görev yaptıkları bölgeler ve görev saatleri içerisinde artık sadece mesai arkadaşları ve kendilerinden üst rütbelerdeki kısım amirleri ile iletişim kurabilecek.
 
13 Temmuz’a kadar
 
Cep telefonu yasağını içeren talimatın İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kısa süreliğine uygulanacağı, ‘Taksim Gezi Parkı Eylemleri’nin tamamen sona ermesi ve 13 Temmuz’a kadar İstanbul’da oynanacak olan ‘U-20 FIFA Dünya Kupası Futbol Müsabakaları’nın tamamlanması ile birlikte cep telefonu yasağının da sona ereceği öğrenildi. Polis memurlarının ise kısa süreli de olsa getirilen telefon yasağına “İletişim özgürlüğümüzü kısıtlayacak” diyerek tepki gösterdikleri bilgisine ulaşıldı.
 
‘Sigara da içmeyin’
 
Ayrıca polis ve rütbelilere, kılık-kıyafet ve davranışları konularında daha dikkatli ve titiz olunması uyarılarının da iletildiği öğrenildi. Talimat konusu ile ilgili olarak spor müsabakaları ve toplumsal olaylarda görev alacak polislere sözlü uyarılar ile “Kesinlikle kişisel görüşmeleriniz için mesajlaşmayın, telefonlarınız ile internete girmeyin. Olayları takip ederken sohbet etmemeye özen gösterin. Sigara kullanmayın ve dikkat bozukluğuna neden olabilecek etkenlerden kaçının” denildiği ifade edildi.
 
Vietnam da yasaklamıştı
 
Cep telefonu yasağı, 2011 yılında Vietnam’da uygulanmaya başlanmıştı. Mayıs 2011’de camları koyu gözlükler takmış bir polisin sigara tüttürerek rüşvet aldığı görüntülerin ortaya çıkması sonucu alınan kararla, Vietnam’da polislerin görev esnasında güneş gözlüğü takmaları, sigara içmeleri ve cep telefonları ile kişisel görüşmeler yapmaları yasaklanmıştı. Kararlara göre, polis memurlarının çalışırken sohbet edemeyecekleri, kitap ile gazete okuyamayacaklarının da altı çizilmişti.

vatan gazetesi 
Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER