POLİSE MAŞALLAH SORUŞTURMASI

Polis Bakım ve Yardım Sandığı’nın Emniyet’e 2 adet makam aracı hibe etmesine ilişkin facebook’ta ‘maşallah’ yazan polis hakkında soruşturma başlatıldı.

POLİSE MAŞALLAH SORUŞTURMASI
Polise 'maşallah' soruşturması
 
Polis Bakım ve Yardım Sandığı’nın Emniyet’e 2 adet makam aracı hibe etmesine ilişkin facebook’ta ‘maşallah’ yazan polis hakkında soruşturma başlatıldı.
 
   
Polise 'maşallah' soruşturması
 
 
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), ilginç bir soruşturmaya imza attı. Polis memuru K.D., 13 Şubat 2013 tarihinde sosyal paylaşım sitesi facebook’taki ‘Polis Kürsüsü’ başlıklı profilde yer alan bir habere ‘Maşallah’ şeklinde yorum yazdı. Polis Bakım ve Yardım Sandığı’nın (POLSAN) EGM’ye 2 adet makam aracı hibe etmesine ilişkin habere yönelik yapılan bu yorum, Siber Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı’nın dikkatini çekti. Yorumu raporlayan başkanlık, K.D.’nin facebook hesabındaki fotoğraf ile emniyetteki personel bilgi sisteminde yer alan fotoğraflarını karşılaştırarak yorumu K.D.’nin yaptığını tespit etti. Bu tespitin ardından da K.D. hakkında soruşturma başlatıldı.
 
‘Hangi amaçla yazdınız?’
 
Vatan'da yer alan habere göre, EGM’nin görevlendirdiği 4 polis başmüfettişi tarafından başlatılan soruşturma kapsamında geçtiğimiz günlerde K.D.’den savunması istendi. D.’ye gönderilen yazıda, “Siber Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen web sitesi inceleme tespit raporu size gönderilmiştir. Facebook isimli sitede ‘Polis Kürsüsü’ isimli profil sayfasında ‘POLSAN’ başlıklı konuya ‘Maşallah’ şeklinde yorum yaptığınız iddia edilmektedir. Bu yorumu neden ve hangi amaçla yaptığınızı ayrıntılı bir şekilde açıklayarak ifade veriniz” denildi.
 
‘Ciddi cevap vermek zor’
 
Soruşturma dosyası kendisine ulaştığında çok şaşırdığını belirten D., “Soruşturma tutanağı elime geldiğinde şöyle bir baktım, ‘Neden maşallah yazdınız?’ diye bir soru var. Arkadaşlarla saatlerce güldük. Koskoaca bir kurumun açtığı soruşturma buysa vay bizim halimize. Ama illa ki ceza verirler” dedi.
 
Nasıl bir savunma yapacağım konusunda da kararsız olduğunu anlatan D.,”‘41 kere maşalllah yazacaktım eksik yazmışım’ mı desem ‘aslında bütün müdürlere bir araba verilmeli’ mi desem bilemiyorum. Zaten böyle bir soruya ciddi bir cevap vermek de pek kolay değil. Benden ‘kusura bakmayın haddimi aşarak yorum yaptım, özür diliyorum’ dememi bekliyorlar” diye konuştu.
 
'Zihniyet çok çok geride’
 
Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer ‘Maşallah’ soruşturmasına şöyle tepki gösterdi: “Emniyet teşkilatı keyfi uygulamaların merkezi oldu. Polislerin sosyal medyayla bağını koparıp tekdüze bir kişilik yaratmaya çalışılıyor. Bu insanların konuşmasını, düşünmesini böyle yasakçı zihniyetle engelleyemezler.

Emniyet’te teknoloji ilerlemiş olabilir ama zihniyet hâlâ çok çok geride. Bu kadar absürt bir soruşturma sebebi hangi kurumda görülmüştür? İş polise soruşturma açılmasına gelince ‘maşallah’ cezalar hemen geliyor. Ama polislerin çalışma şartlarına ilişkin düzenlemeler hiç bitmiyor.” Sezer, geçtiğimiz aylarda da yine facebook’ta benim ve arkadaşlarımın işten çıkarılmasıyla ilgili bir haberin altına ‘İnşallah geri dönersiniz’ yazan bir polise 6 aylık kıdem tenzili cezası verildiğini söyledi.
Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER